زبان بخش منحصر به فردی از بدن انسان است که برای هر یک از ما بسیار مهم است. ارتباطات و صحبت کردن ما، غذا خوردن، حفظ بهداشت دهان و دندان بخشی از وظایف کلیدی آن است. اما جالب است که بدانید زبان انسان میتواند کارکرد بسیار ویژهای، ورای وظایف معمول و مرسوم خود داشته باشد. میتوانید با مشاهده آن اطلاعات کافی از بقیه ارگانهای بدن دریافت کنید. یک پزشک با تجربه با نگاه کردن به زبان بیمار میتواند اطلاعاتی از قبیل تاثیر محیط اطراف، نوع رژیم غذایی بیمار و شیوه زندگی و بیماریهای سیستمیک و بیماریهای درونی که بدن را تحت تاثیر قرار میدهد را دریابد.
می توانید همین الان با مشاهده زبان از رازهای زبان آگاه شوید و بیماریهای سیستمیک و بیماریهای درونی آگاه شوید.
پلاک های سفید نازک
– چنین زبانی معمولا نشان دهنده مشکلات کبد و یا دستگاه گوارش است. بر اساس نشانه های موجود معمولا تشخیص دقیقی را نمی توان برای چنین بیمارانی مطرح کرد (میتوان آن را به عنوان معده اسیدیته با PH کاهش یافته و یا زخم معده تلقی کرد)، ولی در این مورد بهتر است به یک پزشک متخصص مشورت کنید.
وجود یک لایه ضخیم از پلاک های سفید
– اگر زبان با یک لایه ضخیم از پوشش سفید تحت پوشیده شده باشد می تواند نشانه بدی باشد که برخی از ارگان ها در بدن طور کامل نمی تواند انجام وظایف فیزیولوژیکی خود را در حفظ سلامتی انجام دهند. همچنین ممکن است حضور عفونت ویروسی را نشان دهد.
پلاک های زرد رنگ
– این نوع از پلاک نشان دهنده مشکلات کبد یا کیسه صفرا است و همچنین می تواند نشانه ای از نوع تغذیه ضعیف و یا هضم ضعیف غذا باشد.
زبان جغرافیایی (پلاک هایی با حدود متغییر و نامشخص)
– یک نشانه مطمئن از بیماری های دستگاه گوارش است اگر شیارهای موجود عمیق باشد که شبیه ترک باشند این حالت افزایش میزان قند خون نشان میدهد. برای ایجاد یک تشخیص دقیق مشورت با یک متخصص کمک خواهد کرد.
زبان سرخ
– زبان به رنگ قرمز روشن تقریبا همیشه نشان دهنده وجود عفونت در بدن است. نقطه های قرمز روی زبان ممکن است درجه حرارت، و یا التهاب در خون نشان می دهد. در کودکان ممکن است در نتیجه پاسخ ایمنی به عفونت باشد و رنگ قرمز تیره نشانه ای از مشکلات کلیوی و یا مسمومیت است.
زبان قرمز در لبه ها
– این رنگ قرمز در لبه های زبان نشان دهنده مصرف بیش از حد غذاهای ادویه دار و چرب، و نیز مصرف الکل است. با این حال، با توجه به طب شرقی این حالت می تواند حالتی از خشم و یا در نتیجه نارضایتی طولانی مدت نشان می دهند.
زبان بنفش رنگ
– در اغلب موارد، این رنگ از کمبود ویتامین B۲ ایجاد می شود. همچنین می تواند در زنانی که یک دوره بسیار سخت قاعدگی را تجربه کرده اند، و یا افرادی که دارای تجربه درد مزمن بوده اند رخ می دهد.
زبان زرد رنگ
– اگر زردی زبان در یک مدت زمان طولانی نیست، می تواند نشانه ای از بیماری کبد یا صفرا باشد. اگر قسمت جلو از زبان زرد باشد یک نشانه مطمئن از هپاتیت است.
زبان سبز رنگ
– رنگ تیره یا سبز می تواند در یک مسمومیت قوی از بدن، از جمله الکل ظاهر می شود.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام