در این بخش درباره زبان گنجشک مطالبی را به اختصار بیان میکنیم خاصیت آن را مرور کرده وشیوه مصرف آن را یاد میگیریم
زبان گنجشک انواع گوناگونی دارد. مثل سایر درختان در آغاز بهار برگ میدهد. برگهایش شانهای مرکب است و پانزده تهبرگچهی بیضی شکل و کمی نوک تیز با دندانههای ریز دارد و پشت برگها صاف و بدون کرک است. گلهایش به رنگ قرمز مایل به قهوه ای است که معمولا” قبل از برگها در اوایل بهار ظاهر میشوند. این گلها به صورت خوشهای تبدیل به میوه میشوند. هر دانهی میوه بالی بیضی شکل دارد که انتهای آن تیره و قاعدهی آن قوسی است که در آن یک دانه وجود دارد. دانه باریک و طویل، قهوهای رنگ و شبیه به زبان گنجشک است. در نواحی معتدل زمین میروید. شاخههای جوان آن تیره رنگ و سیاه و تنهی درخت به رنگ خاکستری است. این درخت عمری طولانی دارد و بر یک پایه میروید. کندهی آن در قسمت پایین مانند یک یا چند غده در هم پیچیده است. تنهی آن بستگی به طول عمرش دارد و چون عمر طولانی دارد آن را در بسیاری از خیابانها و پارکهای عمومی میکارند. رشد زیادی میکند. به همین دلیل هر ساله در پاییز شاخههای آن را میبرند. در سال آینده در ایام بهار و تابستان باز به حال قبلی خود بر میگردد.
زبان گنجشک طبیعت گرم و خشک دارد.
قسمت مورد استفاده: برگ
شست و شوی کلیه، مثانه: بیست و پنج گرم زبان گنجشک را با یک و نیم لیوان آب سرد بگذارید یک جوش بزند و به مدت بیست دقیقه دم کنید. یک ساعت بعد آن را صاف کنید و روزی دو مرتبه ترجیحاً صبح و عصر تا بهبودی بنوشید.
رماتیسم: پانزده گرم برگ خشک زبان گنجشک را با یک لیوان آب جوش به مدت سی دقیقه در قوری چینی دم کنید و بعد از هر غذا با کمی عسل شیرین کنید و بنوشید.
نقرس: سی گرم برگ زبان گنجشک را نرم کوبیده و در ظرف مسی سفید شده به مدت بیست دقیقه با یک لیوان آب دم کنید و پس از صاف کردن آن را با عسل شیرین کنید و صبح و عصر بنوشید.
تب: ده گرم برگ خشک زبان گنجشک را نرم کنید و به مدت بیست دقیقه در قوری دم کنید و شب موقع خواب بنوشید.
لکنت زبان: ده گرم برگ خشک شده زبان گنجشک را با دست شکسته و مغز وسط برگ را خارج کرده به همراه ده گرم عاقرقرها و یک قاشق چایخوری تخم قرفه و هفتاد و پنج گرم مویز سیاه را شکافته هستههای آنها را بیرون آورید بعد با هم مخلوط وبکوبید خمیر یکدست بدست آمده خمیر را به قطر یک سانتیمتر لوله کنید. بعدا” لوله را به حبه های کوچک تقسیم کنید. حبههای آماده شده را در جایی دور از آلودگی گردو غبار نگهداری کنید. صبح و ظهر وشب یک عدد میل شود.
روش دوم: پنج گرم برگ خشک شده زبان گنجشک را با دست شکسته و مغز وسط برگ را خارج کرده را جدا کرده را با یک لیوان آبجوش دم کنید و با عسل شیرین شود بعد ازهر وعده غذا بنوشید چند روزی ادامه دهید.
منبع-http://hakimtehrani.com