می خواهید بدانید روزه باعث تقویت حافظه می شود یا نه؟ در ماه مبارک رمضان، دانشجویان و دانش آموزان نگران درس و مدرسه و امتحانات خود هستند. بخصوص در سالهایی که ماه مبارک رمضان و امتحانات پایان ترم تداخل پیدا می کند. شاید به نظر برسد که با روزه داری، انرژی و قند کمتری به مغز شما می رسد و اطلاعات کمتری را به خاطر می آورید ولی واقعا اینطور نیست. با دکتر سلام همراه باشید.
تقویت حافظه و روزه داری
شاید جای تعجب باشد اگر بگوییم روزه موجب قوی شدن حافظه و هوش و ذکاوت میشود، ولی واقعا اینگونه است. از قدیم لقمان حکیم گفته است: هرگاه معده پر شود فکر میخوابد.
سعدی فرموده :
یا مولوی میگوید:
علتش این است که پرخوری و سیری، دل را کدر کرده، اندیشه را کند می کند و ایجاد کسالت مینماید. در طی روزهی رمضان چون دستگاه گوارش تقریبا تعطیل است نیازی به جذب خون ندارد، بنابراین خون بیشتری به مغز می رسد، و مغز فعالتر میشود.
اضطراب امتحان و روزه داری
تحقیقاتی توسط گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ایران بر روی اضطراب دانشجویان در امتحانات صورت گرفته است که خوب است نگاهی به آن بیندازید.
اضطراب امتحان نوعی خود اشتغالی ذهنی است، که اغلب باعث ارزیابی منفی و عدم تمرکز حواس و واکنش های جسمانی نامطلوب ﻣﯽشود. بدون تردید ترس از امتحان بین دانشجویان رایج بوده و مهمترین علت آن، نتیجهای است که از امتحان بدست میآید. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط روزه داری با اضطراب امتحانی و عوامل مرتبط آن انجام شد.
پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی_تحلیلی بوده که در آن 272 پرسشنامه بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دزفول، در آخرین روز امتحانی هر رشته و ورودی توزیع شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب امتحانی TAI بود، که اضطراب، نگرانی و افکار منفی در مورد امتحان را مورد ارزیابی قرار ﻣﯽدهد. دادهﻫﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از نرم افزار spss21 ﻣﻮرد ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻗﺮار ﮔﺮفتند.
بر اساس یافته های این مطالعه اضطراب امتحان در بین دانشجویان در 18% موارد کم، 41.9% متوسط، 31.5% شدید و 8.55% دارای اضطراب امتحانی بسیار شدید بودند. دانشجویان دختر از اضطراب امتحانی بیشتری رنج می برند(p=0.001 و t=4.166). همچنین شدت اضطراب امتحان در دانشجویان غیر خوابگاهی(p=0.002 و t=3.13) و کسانی که از محل برگزاری امتحانات رضایت نداشتند(p=0.001 و t=3.39) بیشتر بود. همچنین بین روزه داری با اضطراب امتحانی ارتباط آماری معناداری وجود نداشت(p=0.01 و t=2.814).
نتایج نشان داد که روزه داری بر میزان اضطراب امتحانی دانشجویان، مرتبط می باشد. بنابراین ترویج این فریضه می تواند باعث ایجاد آرامش روانی در بین دانشجویان شود. شناسایی سایر عوامل موثر در بهبود عملکرد دانشجویان، در مطالعات آینده پیشنهاد می شود.
روزه گرفتن بیماران قلبی و عروقی
روزه گرفتن بیماران مبتلا به اختلالات روانی
سایت نوید نو و panabadi