آیا بیماران مبتلا به استئوآرتریت از نظر توانایی روزه گرفتن با مشکل بر می خورند؟ آیا آنها توانایی گرفتن روزه را ندارند؟ روزه چه تاثیری بر استخوان ها و بیماری شان می گذارد؟ باید بدانید که روزه نه تنها برای این بیماران ضرر ندارد بلکه منفعت هم دارد و با کاهش دادن وزن در این ماه می توان به بهبودی این بیماری هم کمک کرد.

آرتریت روماتوئید و اسپوندیلوآرتروپاتی

معمولا روزه داری بخودی خود باعث تشدید علائم این بیماریھا نمی شود ولی باید نکات زیر را در نظر داشت:
١ – با توجه به اینکه فواصل مصرف داروھا تغییر خواھد کرد در صورتی که بیمار تحت درمان با ضد التھاب ھا (استروئیدی و غیر استروئیدی) باشد اگر نحوه مصرف این داروھا بیش از یک بار در روز باشد ممکن است در ساعاتی کھ بین دو دوز دارو فاصله بیشتری باشد (در تابستان فاصله زمانی سحر تا افطار زیاد است) درد بیمار ممکن است تشدید شود.

٢- در صورتی که روزه داری با کاھش دریافت کالری و چربی ھای اشباع شده باشد ممکن است درد بیمار کاھش یابد.

لوپوس، واسکولیت ھا، بیماری بھجت، پلی میوزیت درماتومیوزیت

با توجه به اینکه این بیماریھا تابلوھای بالینی بسیار متنوعی دارند بھتر است در مورد ھر بیمار بطور جداگانه تصمیم گرفت ولی شاید بیان مطالب زیر مفید باشد:
– در صورتی که بیماری از شدت بالایی برخوردار باشد و بیمار تحت درمان با داروھای متنوع با دوز بالا باشد روزه داری ممکن است باعث تشدید بیماری گردد.
– در صورتی که بیمار مشکل کلیوی داشته باشد با توج به اینکه کم آبی باعث تشدید بیماری می شود بھتر است بیمار بخصوص در تابستان روزه نگیرد.
– در صورتی که بیماری با مصرف داروھای مختصر (ھیدروکسی کلروکین و دوز پایین پردنیزولون) خاموش باشد به شرط اینکه بیمار با روزه داری دچار استرس شدید نشود می تواند روزه بگیرد.

behpu