این ماه زیبا و پربرکت میتواند در بهبود اوضاع سلامتی ما نقش مهم و مؤثری داشته باشد، در ادامه به انواع خوراکیهایی که باید در هنگام وعده سحری خورده شود تا بدن سالم بماند، اشاره میکنیم.
1) سبزی خوردن فراموش نشود
– سبزی خوردن عضو جدا نشدنی سفره غذای ما ایرانی هاست. سبزی خوردن فیبر دارد و این فیبر میتواند باعث جذب آب غذاها و خوراکی هایی که شما در وعده سحری مصرف کردهاید، شود. پس بهتر است تا حد ممکن سبزی در هنگام وعده سحری خورده نشود و به جای آن در وعده افطار از آن استفاده کرد.
2) کاهو و سبزی ها فراموش نشود
– هرگز سالاد را از قلم نیندازید، سبزیهای موجود در سالاد همگی سلولز هستند و میتوانند هضم غذا را راحت کنند، برخی از افراد بعد از سحری خوردن دچار دل درد میشوند، به این افراد توصیه میکنیم که حتما سالاد بخورند تا هضم و دفع غذا برایشان راحتتر باشد.
3) ترک یک عادت قدیمی
– بعضی از خانوادهها عادت دارند که پس از خوردن وعده سحری، چای میخورند، توجه داشته باشید که نوشیدن چای پررنگ بلافاصله بعد از غذا، آهن غذا را از بین میبرد. کارشناسان هم توصیه میکنند که نوشیدن چای در وعده سحری حتما به قبل از خوردن غذای اصلی موکول شود.
4) زیاد آب ننوشید
– توجه کنید که نوشیدن زیاد آب در وعده سحری نمیتواند باعث ازبین رفتن عطش در طول روزهداری شود. به همین خاطر بهتر است که تا حد ممکن 5 تا 6 لیوان آب از وعده افطار تا سحر نوشیده شود، نه فقط در وعده افطار یا سحر.
در این باره بیشتر بخوانید: ارتباط بین مصرف زياد آب در سحر و تشنگی در طول روز
5) طب سنتی چه میگوید؟
– اگر در هنگام روزه گرفتن دچار معده درد میشوید، بد نیست از مقداری ترنجبین و خاکشیر در هنگام وعده سحری استفاده کنید. تا در هنگام روزهداری دچار نفخ و معده درد نشوید.
6) سرد نخورید
– از خوراکیهایی که طبع سرد دارند، در هنگام سحری استفاده نکنید. خوردن موادی مانند ماست یا ماهی نمیتواند برای وعده سحری مفید باشد.
7) ترشی، امان از ترشی
– فصل تابستان، فصل به بار آمدن ترشی های مختلف است، اما شما فراموش نکنید که به هیچ وجه نباید در وعده افطار یا سحر از ترشی استفاده کرد. ترشی میتواند طبع شما را سرد نگه دارد و اعصاب شما را ضعیف کند.
8) سنگین نخورید
– آش رشته و حلیم به دلیل حجم زیاد گوشت بوقلمون و حبوباتی که دارند، سنگین هستند و میتوانند باعث ایجاد دل درد و نفخ شوند. به هیچ وجه از این خوراکیها در هنگام وعده سحری استفاده نکنید. این غذاها جلوی اشتهای شما را میگیرند و در نهایت باعث ایجاد گرسنگی مضاعف برای فرد میشوند.
9) آب لیمو بخورید، تشنه نمانید
– نوشیدنی آب لیمو از آن نوشیدنی های خوش طعم مخصوص ماه رمضان است که میتواند باعث از بین رفتن عطش شود. بهتر است که در هنگام سحری به جای آب خوردن حتما از نوشیدنی آب لیمو استفاده کنید.
مطلب مرتبط: رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان
10) خربزه بخوری، پای لرزش هم میشینی
– حتما در وعده سحری از میوه هم استفاده کنید. البته خوردن خربزه و هندوانه برعکس تصوری که همه ما از این خوراکیها برای رفع عطش داریم، توصیه نمیشوند. این میوهها باعث افزایش تشنگی در دراز مدت شده و در ظهر هنگام تشنگی شما را افزایش میدهد.
11) زولبیا نخور، خرما بخور
– شکلات و شیرینیها مصنوعی نظیر زولبیا و بامیه باعث هضم زود هنگام غذای شما میشوند و باعث ایجاد ضعف در هنگام روزهداری میشوند. توصیه میشود که حتما در وعده سحر جایگزین این مواد خرما بخورید تا قند خون شما را تا ساعت طولانی بالا نگهدارد.
12) سبک بخورید
– بهتر است که از غذاهای پر روغن در وعده سحری استفاده نکنید؛ زیرا این غذاها باعث افزایش وزن شما بعد از ماه مبارک میشوند!
13) سبک بخورید، برنج بخورید
– غذاهای برنجی نسبت به غذاهایی که با نان خورده میشوند، برای وعده سحری مناسبتر هستند. به این شرط که حجم برنج مصرفی در کنار خورش به حدی نباشد که باعث ایجاد سنگینی و نفخ در شکم شود.
گردآوری و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: مجله زندگی ایده آل