یک مطالعه نشان داد که ورزش کردن (۳۰ دقیقه برای بزرگسالان و ۲۰ دقیقه برای کودکان) بین ۵ تا ۱۰ درصد توانایی ادراک را بهبود بخشید.

خیلی  از اشخاص واهمه دارند  که با بالا رفتن سن، هوشیاری و حافظه‌شان کم شود. برخی از آنها بخاطر اینکه ذهنشان را فعال نگه دارند، بازی پازل انجام می‌دهند. به هر حال، با یک حرکت بسیار ساده که همان حرکات ورزشی است، می‌توان قدرت  ادراکی را بهبود بخشید و حتی سبب رشد سلول‌های تازه در مغز شد.

به نظر می‌رسد که هر میزان ورزش کردن بهتر از ورزش نکردن باشد، اما ورزش سخت، بهتر است. بنا بر نظر محققان دانشگاه چنگ کونگ در تایوان، موش‌هایی که آنقدر می‌دوند که دوست دارند، توانایی مغزشان را بهبود می‌بخشد، اما آنهایی که وادار به دویدن سخت‌تر می‌شوند توانایی‌های فکری‌شان بیشتر بهبود می‌یابد.

ورزش کردن و رشد سلول‌های جدید مغزی

فواید ورزش کردن فراتر از انرژی بخشی به شما و بهبود قدرت تفکر است. ورزش کردن سبب رشد سلول‌های جدید در مغز می‌شود. مطالعات سوئدی نشان می‌دهند که دویدن، فعالیت نورون‌ های مربوط به یادگیری و حافظه را افزایش می‌دهند و افسردگی را از بین می‌برد. یک گروه تحقیق در آمریکا با تحلیل نمونه‌های بافتی از مغز موش‌ها که مسئول جهت‌یابی سه بعدی بود، رشد واقعی سلول‌های مغز را در آنها نشان دادند. دویدن سبب تحریک مغز موش‌ها در جهت رشد سلول‌های جدید در بخش هیپوکامپ شده بود و بطور میانگین در هر میلیمتر مکعب ۶۰۰۰ سلول جدید ایجاد شده بود. این فرآیند «نورون زایی» نامیده شد.

ورزش کردن برای بالابردن سطح هوش

بدن به سرعت در حال انباشت دانش است بدین معنا که تمرینات بدنی و فیزیکی جدا از آنکه ذهن را سرحال و به‌دور از استرس نگاه می‌دارد، موجب افزایش استعداد و هوش هم می‌شوند. به عنوان مثال تحقیق انجام گرفته در دانشگاه کارولینای جنوبی نشان داد که در زمان ورزش کردن ، میتوکندری (ساختار کوچکی در سلول‌ها که مسئولیت تولید انرژی بدن را بر عهده دارند) علاوه بر ماهیچه‌ها، در سلول‌های مغزی نیز تولید می‌شود که نتیجه‌اش افزایش کارایی مغز و سرعت عمل بیشتر آن بعد از فعالیت بدنی است. به دلیل وجود تردیدهای زیاد پیرامون این پژوهش، مطالعه‌های اخیر به طور واضح تأثیرات تمرینات بدنی را بر روی هوش به عنوان یک واقعیت بیولوژیکی اثبات کرده است.

رابطه ورزش کردن و آمادگی تحصیلی

محققان در تحقیقات خود بیش از ۲۰۰ دانش آموز را به مدت ۹ سال زیر نظر گرفتند. محققان این دانش آموزان را به دو گروه تقسیم کردند به گونه ای که برای یک گروه درسهای تربیت بدنی در طول پنج روز درهرهفته به همراه تمرین های بیشتر توازن و هماهنگی در نظر گرفته شد اما برای گروه دوم سطح عادی تمرین های بدنی در نظر گرفته شد.این تحقیقات نشان داد: ۹۶ درصد دانش آموزان گروه اول نتایجی گرفتند که توانستند وارد دبیرستان شوند اما این میزان در باره گروه دوم ۸۹ درصد بود.

این تفاوت به طور خاص خودش را بین دانش آموزان پسر نشان داد به گونه ای که دانش آموزان پسر گروه اول نتایج بالاتری در درسهای زبان سوئدی و انگلیسی، ریاضیات، تربیت بدنی و سلامت نسبت به دانش آموزان پسر گروه دوم گرفتند.انگرید اریکسون از دانشگاه مالمو سوئد گفت: ما به طور علمی تاکید می کنیم که تربیت بدنی روزانه و تحرک نه تنها مهارت های حرکتی دانش آموزان بلکه نتایج درسی آنها را نیز بهبود می بخشد.

ورزش کردن برای بهبود بازیابی حافظه

مطالعه روی مغز موش ها و انسان ها نشان داده است که تمرینات منظم می توانند بازیابی حافظه را بهبود ببخشند. ثابت شده است که تناسب اندام در افراد مسن به کند شدن روند کاهش حافظه کمک می کند آن هم بدون ورزش های ممتد و منظم. مطالعات نشان می دهند که ورزش منظم به طور خاص می تواند حافظه مکانی را بهبود ببخشد، بنابراین شاید برای همه ی انواع بازیابی های حافظه  مفید نباشد. البته فواید ورزش کردن بی شمار هستند، در مورد مغز اثبات شده است که ورزش منظم منجر به بهبود توانایی های شناختی در کنار حافظه می شود. پس اگر به دنبال راهی برای داشتن ذهنی تیز هستید، باید بگوییم که قدم زدن پاسخ شماست.

ورزش مورد علاقه خود را انجام دهید

ثابت شده است که انجام حرکات ورزشی دلخواه و مورد علاقه تأثیرات چند برابر نسبت به انجام یک سری حرکات ورزشی مشخص دارد. این مطلب می تواند به این معنی باشد که راهی بیابید تا از ورزش کردن لذت ببرید ، نه این که فقط مجبور به انجام آن باشید. به این طریق هم باهوش تر می شوید و هم شادتر زندگی می کنید. یک ورزش را به طور مستمر انجام دهید. مانند: دو ماراتن، دویدن تفریحی و غیره ؛ یا این که یک  یار در تمرین کردن برای خود در نظر بگیرید تا انجام حرکات را جالب تر و ادامه کار را سهل تر کند. هیچکس نمی تواند به درستی مشخص کند که چه مقدار ورزش برای سلول های مغز کافی و مناسب است، اما در مورد موش ها حدود ۴ تا ۶ مایل پیاده روی در روز مؤثر بوده است.

ایروبیک، ورزشی مناسب برای تقویت مغز

تا کنون تحقیقات نشان داده است که ورزش ایروبیک – آن نوع ایروبیک که باعث می‌شود قلب کمی سریعتر بتپد- بهترین روش برای تحریک کردن سلول‌های مغز است. اما چرا ایروبیک بهترین ورزش است؟ بنا بر نظر محققان افزایش جریان خون در مغز سبب  اکسیژن‌رسانی  بیشتری به سلول‌های مغز می‌شود و به این طریق است که توانایی ادراکی بهبود می‌یابد. برای اینکه نورون‌های مغز فعال بمانند، نیاز به مواد غذایی و اکسیژن دارند که از طریق خون دریافت می‌کنند. اما عمل خون رسانی به مغز با ورزش کردن افزایش می‌یابد. محققان انجمن هوا و فضای آمریکا (NASA)‌دریافتند که کارمندان که بطور روزانه ورزش می‌کنند، در طول شیفت کاری‌شان بازده ۱۰۰درصد دارند، در حالی که بازده کارمندانی که ورزش نمی‌کنند در دو ساعت آخر شیفت کاری‌شان، ۵۰ درصد افت می‌کند.


معرفی ورزشهای باهوش کننده

ورزش هایی برای بالا بردن هوش نوزاد

بررسی تاثیرات محیط بر میزان افزایش هوش کودکان


نبض ما