محافظت از پرده بکارت در دختران از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. نگرانی پاره شدن پرده بکارت در همه ی آنها وجود دارد و گاهی این نگرانی باعث می شود که نتوانند به علایق خود مثل اسب سواری و یا شیرجه زدن در آب بپردازند. جنس پرده بکارت، هم جنس با دیواره واژن است که در قسمت ابتدایی دهانه واژن قرار دارد.
احتمال آسیب و پارگی برگشت ناپذیر پرده بکارت با این فعالیت ها
-ورزش های سنگین از جمله ژیمناستیک
-انجام نزدیکی و فعالیت جنسی با مرد
– دخول آلت تناسلی
-عمل خودارضایی البته در صورت داخل کردن یک شئی به داخل واژن
-برخی نیز بطور مادر زادی با مشکل آسیب یا حتی نبود پرده بکارت مواجه هستند.
-تصادف
-عمل های لگنی وخیم
-افتادن از بلندی مثل پله ، تاب ، سرسره ، دوچرخه ، اسب و…
-شستن با دست و با اب حتی وقتی اب با فشار خیلی زیاد به شما و به داخل واژن می پاشد
-شیرجه زدن داخل اب یا سرخوردن در بعضی سرسره های ابی
-ضربه خوردن به ناحیه تناسلی مثل لگد خوردن در ورزش یا دعوا
پاره شدن پرده بکارت در اثر سوارکاری
نمیتوان به طور قطع گفت که سوارکاری باعث آسیب رسیدن به پرده بکارت می شود. در ابتدای کار که هنوز سوارکار ماهری نیستید، این خطر بیشتر است زیرا احتمال افتادن از روی اسب بالاست. اما خطر ناشی از سوارکاری برای آقایانی که در اسب سواری ماهر نیستند هم وجود دارد.
پاره شدن پرده بکارت و باز کردن زیاد پاها
باز کردن پاها به اندازه ی 180 درجه، آسیبی به پرده ی پکارت نمی زند.
تنها راه تشخیص آسیب وارد شده به پرده بکارت
در صورتی که یکی از حادثه های بالا برایتان رخ داد و مشکوک شدید که به پرده بکارت شما آسیب وارد شده است، تنها با مراجعه به پزشک متخصص می توانید از سالم بودن آن، اطمینان حاصل کنید.
تفاوت پرده بکارت دختر با زن در نگاه اول
معمولاً پره های اطراف مهبل فرج در دختران، نزدیک به هم و حالتی چسبیده دارند، به طوری که با نگاه اولیه به آن، به وضوح دیده نمی شود، در حالی که در زن ها این پره ها آشکارا دیده می شوند. البته خیلی نمی توان به این علامت تکیه کرد، چرا که حالت این پره ها در برخی دخترها از بدو تولد، باز است. در مقابل، زنهایی هستند که با وجود مقاربت و نزدیکی های مکرر، باز هم حالت این پره ها بسته است.
چرا دختران پرده بکارت دارند؟
بسیاری از پزشکان می گویند،پرده بکارت موجب حفظ دستگاه تناسلی از بیماری های عفونی در نوزادی است. برخی نیز معتقدند که پرده بکارت مانند آپاندیس است که فلسفه آن چندان روشن نیست.
پرده بکارت به چه شکلی پاره می شود؟
پاره شدن پرده بکارت هیچ گونه قاعده و قانونی ندارد و ممکن است به هر شکل و اندازه و در هر جهتی از پرده بکارت ایجاد شود. در پرده بکارت نوع حلقوی معمولا ۴ تا ۵ پارگی شعاعی شکل بوجود می آید و انواع هلالی دو پارگی در طرفین پیدا می کنند. پارگی ها معمولا از کناره آزاد پرده بکارت شروع شده و تا جدار واژن کشیده می شوند. در مواردی که سن دختر کم بوده و دستگاه تناسلی زنانه رشد کافی نداشته باشد ممکن است پارگی در واژن و سایر نواحی تناسلی نیز ایجاد شود.
تفاوت خون قاعدگی و خون پاره شدن پرده بکارت
تشخیص خون قاعدگی از خون بکارت کمی مشکل است ولی خون قاعدگی دارای فیبرینوژن کمتر است، لذا دیرتر لخته شده و سلول های واژینال در آن بسیار زیاد است در حالی که خون حاصل از پارگی پرده بکارت سریعتر لخته شده و حاوی مقادیر کمی سلول واژینال است.
درد و سوزش هنگام پاره شدن پرده بکارت چقدر است؟
باید بدانید رشته های عصبی روی پرده بکارت در خانمها خیلی کم است و اگر هنگام برقراری اولین رابطه جنسی به انداره کافی تحریک شوند هیچ دردی احساس نمی کنند یا درد و سوزش بسیار اندک است.
ترمیم پرده بکارت
هایمنورافی (Hymenorraphy) هایمنوپلاستی ( Hymenoplasty) یا ترمیم پرده بکارت با عمل جراحی، جریانی است که طی آن بقایای این پرده که بر اثر آمیزش و یا هر دلیل دیگری از بین رفته، با قرار دادن کپسولی ژلاتینی که حاوی ماده ای شبیه خون است، به هم دوخته می شود. اما بدلیل فقدان رگهای خونی در این ناحیه این اتصال موقت بوده و برای نتیجه مطلوب بهتر است تا یک هفته قبل از شب زفاف و اولین نزدیکی انجام گیرد.
حرف آخر:
گردآوری و تدوین: فرزانه پاشایی
هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم امکان پذیر می باشد.
دانستنی های مهم در مورد پرده بکارت
آیا میتوان ترمیم بکارت را تشخیص داد؟
هرآنچه باید درباره ترمیم بکارت بدانیم