شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که هنگام مواجه با مشکلات و عصبانی شدن دست لرزه بگیرید و به صورت غیر ارادی دست شما بلرزد اما دلیل بروز این پدیده چیست و چه راهکاری برای مقابله با لرزش دست هنگام عصبانیت است.لرزش دست ها در انسان از جمله مشکلاتی است که ممکن است انسان را در هر سنی گرفتار کند.لرزش دستها هنگام عصبانیت، اضطراب، خستگی بیش از حد، ورزشهای پراسترس و کار زیاد روزمره از موارد شایعی است که در اکثر بیماران مراجعهکننده به چشم میخورد.
لرزش دست ناشی از چیست؟
لرزش دست در انسان از جمله مشکلاتی است که ممکن است انسان را در هر سنی گرفتار کند، لرزش دستها هنگام عصبانیت ، اضطراب و خستگی بیش از حد، ورزشهای پراسترس و کار زیاد روزمره از موارد شایعی است که در اکثر بیماران مراجعهکننده به پزشکان به چشم میخورد.
لرزش دست میتواند در اثر بیماریهای عمومی مثل سوءتغذیه یا ضعف عمومی باشد یا در اثر مشکلات غددی مثل پرکاری تیروئید رخ دهد که لرزش و تعریق دستها از علائم آن است.
همچنین لرزش دست میتواند جنبه خانوادگی داشته باشد که این نوع لرزش در سنین پایینتر شروع شده و در شرایط خستگی و استرس بیشتر میشود و با دارودرمانی مناسب قابل کنترل است.
علل لرزش های دست و انگشتان دست چیست ؟
لرزش دست میتواند در اثر بیماریهای عمومی مثل سوءتغذیه یا ضعف عمومی باشد یا در اثر مشکلات غددی مثل پرکاری تیروئید رخ دهد که لرزش و تعریق دستها از علائم آن است.معمولا منشأ لرزش انگشتان دست با سیستم عصبی در ارتباط است و علل مختلفی دارد از جمله بیماری های تروئید مثل داشتن گواتر و یا بیماری عصبی که می تواند لرزش ایجاد کند که در صورت ادامه دار بودن حتما باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.
همچنین لرزش دست میتواند جنبه خانوادگی داشته باشد که این نوع لرزش در سنین پایینتر شروع شده و در شرایط خستگی و استرس بیشتر میشود و با دارودرمانی مناسب قابل کنترل است.این افراد معمولا زمانی که چیزی دست می گیرند لرزش بیشتر می شود و این لرزش نسبتا ریز با حرکات دامنه ای خیلی کوچک است که با حالاتی شبیه عصبانیت، خستگی، شب بیداری و مصرف مواد کافئین دار این لزرزش معمولا بیشتر می شود.
دلیل لرزش دست هنگام عصبانیت:
لرزش دیگری به نام لرزش فیزیولوژیک وجود دارد که به عنوان یک عکس العمل طبیعی شناخته می شود. این لرزش در مواقع استرس و فشارهای روانی اجتماعی ـ ترس و اضطراب و مواجهه با صحنه های تکان دهنده و مصاحبه و امتحان دیده می شود. بنابراین لرزش می تواند علل طبیعی داشته باشد و یا اینکه به علت بیماری ایجاد شود و تشخیص علت و درمان به موقع و مناسب آن اهمیت ویژه ای دارد.
چه زمانی باید لرزش دست را جدی گرفت؟
در بیماریهای ارثی یا اکتسابی مانند بیماریهای تحلیل برنده مغز مثل MS یا بیماریهای مخچهای یا پارکینسون این نوع لرزشها دیده میشود. نوعی از لرزش دست که هم درمیانسالی و هم کهنسالی دیده میشود انواع بیماری پارکینسون است که این بیماری به علت کم شدن رنگدانههای غدد قاعدهای مغز میباشد و همراه با کندی حرکات بدن، سفتی و خشکی اندامها بوده و به لحاظ ماهیت پیشرونده آن باید تحت درمان متخصص مربوط قرار بگیرد.
درمان لرزش دست:
رعشه های طبیعی با کاهش استرس و فراگیری تکنیکهای تن آرامی درمان می شوند. رعشه های خفیف نیز تا آنجایی که در فعالیت های روزمره فرد تداخل ایجاد نکرده باشند نیازی به درمان ندارند.
برای درمان رعشه های شدید موارد زیر متداول است:
– تجویز آرام بخشها، بلوک کننده های بتا، ضد تشنج ها (پروپرانولول، پریمیدون، کلونازپام).
– تزریق بوتوکس درون عضلات درگیر که باعث فلجی آنها می شود.
رژیم غذایی برای لرزش دست:
برای پیشگیری از لرزش دست باید از نظر تغذیه ای، به مقدار کافی پروتئین، میوه و سبزیجات تازه مصرف کنید و از مصرف چای، قهوه، محرکهای مغزی، داروهای روانگردان و خوابآور به صورت خودسرانه اجتناب کنید. اگر لرزش دست مربوط به پرکاری تیروئید است تغذیه مناسب این بیماریها را مصرف کنید. مثلا در بیماری پرکاری تیروئید باید ویتامینهای گروه B بخصوص ویتامین B1، B2، B6، B122 و ویتامینهای A و C ویتامینهای مورد نیاز هستند که باید به شکل مکمل دریافت شوند.
گرد آوری و تدوین آرش توکلی
هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.
مطالب مرتبط :
علل لرزش دست ها چیست؟ چگونه می توان آنرا درمان کرد؟
با کمک ژیروسکوپ لرزش دست را از بین ببرید
برای متوقف کردن لرزش دستان این درمان فوق العاده است
منشا لرزش غیر ارادی دست و انگشتان