باقلاپلو که در بیان روزانه باقالی پلو گفته می شود، یکی از انواع پلوها در آشپزی ایران است که بیشتر اوقات هم در مراسم ها و جشن ها مورد استفاده قرار می گیرد. باقالی پلو به همراه گوشت آماده می شود و بسیار خوشمزه می باشد. دستور تهیه باقالی پلو را در این بخش آماده کرده ایم.
مواد لازم باقالی پلو:
برنج: 3لیوان
ماهیچه گوسفند: 300گرم
شوید خشک: 3قاشق غذاخوری
باقلا سبز: 1لیوان
سیر: 5حبه
پیاز: 3عدد
زعفران دمکرده: 2قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه باقالی پلو:
1 . پیازها را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن و دو قاشق غذاخوری کره تفت دهید، سپس ماهیچهها را اضافه کنید. سه عدد سیر را خرد و اضافه کنید. کمی فلفل سیاه و کمی زردچوبه روی ماهیچهها بپاشید.
2 . یک چوب دارچین داخل غذا بیندازید، سپس چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید ماهیچهها با حرارت کم به مدت سه ساعت بپزند، نرم شوند و آب غذا کشیده شود. برنج را بشویید و بههمراه چند لیوان آب، کمی روغن و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج بجوشد، سپس برنج را با آب ولرم آبکش کنید.
3 . باقالاها را تمیز کنید و لپههایش را از هم جدا کنید، سپس چند ساعت لپههای باقلا را خیس کنید، داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و لپههای باقلا را همراه با دو عدد سیر خردشده، نمک و فلفل تفت دهید. پس از این که باقلاها کمی نرم شدند، شوید و برنج آبکششده را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
4 . ته قابلمه روغن بریزید و تهدیگ دلخواه را بچینید، سپس حرارت را کم کنید و یک لیوان آب مخلوط با مقداری روغن روی برنج بدهید و دمکنی را قرار دهید تا برنج دم بکشد.
منبع: ایده آل