خورشت فسنجان یکی از غذاهای محبوب ایرانی ها می باشد که مغز گردو ماده اصلی آن است. برای طبخ این خورشت خوشمزه از گوشت و رب انار استفاده می شود. فسنجان قدیمی ترین غذای ایران به حساب می آید و به مناسبت پایان زمستان و شروع بهار در ماه اسفند و مراسم نوروز در دوران ساسانیان مورد استفاده قرار می گرفته است.
مواد لازم برای تهیه فسنجان:
گردو: 500گرم
گوشت چرخکرده: 300گرم
پیاز: 1عدد
دارچین: 3قاشق چایخوری
رب انار: 5قاشق غذاخوری
شکر: 2قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه فسنجان:
1 . پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و یک قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند. سپس با دست کوفتههای کوچکی از این مواد درست کنید و داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. گردوها را چرخ کنید.
2 . درون قابلمه دو لیوان آب بسیار سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید، سپس حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. پس از این که آب جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت سهساعت گردوها با آب بجوشند و کاملا به روغن بیفتند.
3 . پس از پختن گردوها باید رب انار، دو قاشق چایخوری دارچین، شکر و کمی نمک اضافه کنید، سپس به مقدار لازم آب بریزید و چاشنی غذا را تنظیم کنید. گوشتهای قلقلی که از قبل آماده کرده بودید، به خورش اضافه کنید و حدود یکساعت دیگر بگذارید گوشتهای قلقلی درون فسنجان با حرارت کم بجوشند. پسازاین مدت فسنجان آماده سرو است.
منبع: ایده آل