نوروز از راه رسید و با آمدنش خانه‌های ما پر از ظرف‌ های میوه و آجیل شد. خوردن میوه و آجیل بخشی از فرهنگ و جزء عادت‌ های غذایی همیشگی ما بوده و از آن به ‌عنوان نمادی برای یادآوری خاطرات خوب گذشته، در کنار خانواده و در جمع‌ های شاد و صمیمی استفاده می‌کنیم. در عین حال، همین آجیل‌ها و تنقلات ایرانی، نمادی از هویت فرهنگی ماست. کافی است یک بار بخورید تا برای همیشه مشتری آن‌ شوید!

اما آیا می‌دانید با هر بار خوردن میوه و آجیل، دندان‌هایتان بیش از آنچه فکر می‌کنید تهدید می‌شود؟!

دندان سخت ترین عضو بدن اما یکی از حساس‌ترین‌ هاست و در معرض فشارها و استرس‌ های زیادی قرار دارد. چرا که بیش از اندازه از آن‌ها کار می‌کشیم: غذا می‌خوریم، از آن به‌عنوان ابزار استفاده می‌کنیم و حتی کارهای بی‌ رحمانه‌ای انجام می‌دهیم! مثلاً سیم لخت می‌کنیم و یا با اجسام تیز و بُرنده مانند سنجاق و خلال دندان به بافت‌های نرم و سخت اطراف دندان آسیب می‌زنیم.

 

دیدگاه دندانپزشک

دکتر فرزین نوری، یکی از دندانپزشکان مجرب، معتقد است برخی از دلایل بیماری‌ های دندان، توسط خود ما قابل کنترل هستند. او می‌گوید: «خوردن لیموترش و همچنین ترشی‌های خشک مانند لواشک و آلو جزء عادت‌های مضری است که محیط دهان را دائماً در حالت اسیدی نگاه می‌دارد. این مورد نیز باعث می‌شود دندان‌ها ساییده و حساس شوند».

وی دسته‌ی دیگری از دلایل آسیب‌ های دندان را غیر قابل کنترل می‌داند. یکی از این مشکلات، استرس‌ های روزانه است که در طول خواب به‌صورت دندان‌ قروچه بروز می‌کند. این کار غیر قابل کنترل بوده و باعث می‌شود مینای دندان از بین رفته و حساسیت دندانی ایجاد شود.

دکتر نوری راه حل را این‌ گونه توضیح می‌دهد: «ما مسواک‌ های دارای سختی مناسب و خمیردندان‌ های دارای ترکیبات فلوراید مانند Oral-B Pro Expert که حاوی استانوس فلوراید است را تجویز می‌کنیم. این ترکیب‌ها در کنار کنترل مصرف مواد غذایی سخت و همچنین ترش، باعث بهبود حساسیت دندان‌ها می‌شود».

به‌ گفته‌ی دکتر نوری، مینا، بخش بسیار ارزشمند دندان است. روش های غیر استاندارد مانند «استفاده از پودرهایی همچون نمک، جوش شیرین و یا پودر زغال برای سفید کردن دندان، باعث سایش و از بین رفتن مینای ارزشمند دندان می‌شود. این گونه آسیب‌ها دائمی بوده و بازگشت‌ پذیر نیستند؛ چرا که مینا غیر قابل ترمیم است. در حالی که استفاده از خمیردندان Oral-B Pro Expert هیچ آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌کند».

چرا انتخاب خمیردندان با کیفیت بالا مهم است؟ 

دکتر نوری خاطرنشان می‌کند: «مسواک زدن باید با خونسردی و به دور از استرس انجام شود. اولین کارکرد مسواک زدن، پاک کردن پلاک است» و پلاک را این‌گونه تعریف می‌کند: «این ماده‌ی شیری ‌رنگ، ۲۰ دقیقه پس از خوردن غذا و یا حتی مسواک زدن روی دندان تشکیل می‌شود».

وی در ادامه می‌گوید: «مسواک زدن، یک فرهنگ است. اگر مردم درست مسواک زدن را یاد بگیرند، بسیاری از مشکلات دندان در جامعه حل می‌شود. به همین دلیل انتخاب خمیردندان عامل بسیار مهمی است. چرا که اگر دارای استاندارد و کیفیت بالا نباشد و تحقیقات علمی در موردش انجام نشده باشد، به اندازه‌ی کافی اثربخش نبوده و حتی ممکن است به ما آسیب برساند. از طرفی دیگر این باور که هر چند وقت یک بار باید خمیر دندان را عوض کرد نیز در مورد خمیردندان‌ هایی که ترکیب‌ های منحصربه‌ فردی مثل استانوس فلوراید دارند دیگر صادق نیست».

از دندان ‌هایتان بیش از حد کار می‌کشید؟ آنها را با استانوس فلوراید قوی و سالم کنید!

دکتر نوری می‌گوید: «در تجربه‌ ی شخصی من، کارکردهای ضد حساسیت ترکیب استانوس فلوراید، بسیار بهتر از سایر ترکیبات حاوی فلوراید است. چرا که ما را آسان‌ تر و سریع‌تر به نتیجه می‌رساند. در عین حال، کم‌تر برندی را دیده‌ام که به اندازه‌ی Oral-B روی محصولاتش مانند خمیردندان Oral-B Pro Expert بررسی های علمی و تخصصی انجام داده باشد. به همین دلیل من استفاده از خمیردندان Oral-B Pro Expert را توصیه می‌کنم تا دندان‌هایی سالم‌ تر و قوی‌ تر داشته باشیم».