براساس پژوهشهای جدیدی که در مورد کمک به سالخوردگان انجام شده است، استفاده نوعی از توت ها مثل توت فرنگی یا شاتوت که شامل فلاونویید است می تواند کاهش توانایی های ذهنی در خانمهای مسن تا ۵ / ۲ سال به تاخیر اندازد
زنانی که هر هفته ۲ بار میوه هایی مانند شاتوت یا توت فرنگی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار می دهند دیرتر با مشکل فراموشی و کاهش توانایی های ذهنی مواجه می شوند. به این ترتیب تنها با استفاده از تغییرات جزئی در برنامه غذایی افراد می توان بسیاری از مشکلات دوران #سالمندی را که محدودیت هایی به همراه دارد به تاخیر انداخت. در این تحقیق گروهی ۱۲۰ هزار نفره از پرستاران در سنین ۳۰ تا ۵۵ سال شرکت کردند و از نظر برنامه تغذیه ای و مصرف میوه های مختلف در برنامه غذایی روزانه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد با افزایش مصرف توت فرنگی و شاتوت، مواجه شدن با #مشکلاتی نظیر فراموشی و زوال عقل به میزان قابل توجهی به تاخیر می افتد.
به طور کلی می توان گفت مصرف میوه ها و مواد غذایی که حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیباتی مانند آنتوسیانید و فلاونویید باشد می تواند تاثیر مهمی در بهبود عملکرد حافظه داشته باشد و انواع توت به عنوان منبعی از این ترکیبات، در دستیابی به این هدف به افراد کمک می کند.
توت فرنگی میوه ای است که می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطانی موثر بوده و خاصیت ضدالتهابی داشته باشد. آنتوسیانید ها موادی هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و با محافظت از ساختمان سلول های بدن مانع از تخریب اکسیدان ها و آسیب دیدگی سلول های بدن می شوند. توت فرنگی منبعی غنی از پتاسیم، فیبر، امگا۳، منیزیم و همچنین ویتامین های گروه B وC است و می تواند به عنوان بهترین منبع برای تامین ویتامین Cمورد نیاز بدن در دوره سالمندی مورد استفاده قرار گیرد. شاتوت نیز میوه ای است که به عنوان میوه سلامت از آن نام برده می شود.
این میوه سرشار از مواد مغذی است و می تواند به عنوان منبعی مناسب برای تامین نیاز روزانه افراد به انواع مواد مغذی در برنامه غذایی افراد و بویژه در دوره سالمندی لحاظ شود. شاتوت نیز مانند توت فرنگی مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زای عفونی را افزایش داده و رادیکال های آزادی را که برای سلامت سلول های بدن مضر است از بین می برد. از آنجایی که شاتوت حاوی مقادیر قابل ، اسیدفولیک و نیاسین است در سوخت وساز کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها نیز موثر است.