در عیوب انکساری، چشم انسان نور داخل شده را به خوبی تحمل نمیکند که در این شکل انسان نمیتواند خوب ببیند، عیوب انکساری اقسام گوناگونی شامل نزدیک بینی، دوربینی، آستیگمات (انحراف دید) و پیرچشمی دارد.
در دوربینی، به دلیل کوتاه بودن قطر اقدامی، خلفی چشم اختلال به وجود آمده و انحنای قرنیه کاهش مییابد که در این صورت تصویر اشیاء در پشت پرده شبکیه تشکیل میشود و فرد اشیاء نزدیک را تار میبیند، در واقع این اختلال ارثی است و با افزایش سن و کاهش قدرت مطابق عدسی تشدید میشود، یکی از علائم این اختلال درد است.
نوع دیگر عیوب انکساری نزدیک بینی است، این اختلال در اصل، عکس دوربینی است چرا که به دلیل طولانیتر بودن قطر قدامی، خلفی کره چشم و افزایش انحنای قرنیه، تصویر اشیاء جلوی پرده شبکیه تشکیل میشود. در این صورت فرد در مشاهده اشیاء دور دچار مشکل میشود، این اختلال در دوران بلوغ و افزایش رشد، شدت آن افزایش مییابد.
نوع چهارم عیوب انکساری پیرچشمی بوده که در سنین جوانی عدسی چشم بسیار انعطاف پذیر است و قطر آن برای مشاهده اشیاء دور، نزدیک به راحتی تغییر میکند اما در سنین میانسالی عدسی سفتتر شده و قابلیت تطابق خود را از دست میدهد که در این صورت شخص دیگر به راحتی نمیتواند، مطالعه و سایر کارها را از فاصله نزدیک انجام دهد.
روشهای مختلفی برای درمان عیوب انکساری از جمله عینک لنزهای تماسی، ورزشهای چشمی، دارو درمانی، مصرف ویتامینها و همچنین جراحی وجود دارد.
منبع-http://www.yjc.ir