شنوایی یکی از حس های مهمی است که در انسان وجود دارد زیرا بدون وجود این حس انسان نمی تواند با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کند.همین توانایی باعث شده که انسان نسبت به سایر موجودات جایگاه ویژه ای داشته باشد.اما در برخی مواقع به دلیل اختلال در سیستم شنوایی محدودیتی در این توانمندی فرد به وجود خواهد آمد.
آشنایی با سمعک:
ابزاری است که برای بهبود نقص شنوایی طراحی شده است. سمعک صدا را توسط میکروفنی از محیط اطراف گرفته و طی مکانیزمی تقویت می کند و آن را به گوش فرد مبتلا به کم شنوایی می فرستد. به این ترتیب فرد کم شنوا می تواند خوب بشنود و با دیگران ارتباط برقرار کند. سمعک به فرد کم شنوا کمک می کند که در هر محیط ساکت و شلوغ خوب بشنود.
انواع سمعک ها:
1) پشت گوشی (Behind the ear :BTE) سمعک پشت گوش فرد قرار می گیرد و صدا از طریق لوله ی قالب ساخته شده از گوش فرد به گوش فرد هدایت می شود.
– Mini BTE (رسیور سمعک در مجرای گوش قرار دارد)
2) داخل گوشی(ITC: in the ear): سمعک داخل قسمت گوش قرار می گیرد.
– ITC: in the canal
– CIC: completely in canal
گفتنی است که انواع سمعک های جیبی و قدیمی تر نیز جزء طبقه بندی هستند ولیکن رفته رفته اندازه سمعک ها کوچک و کوچک تر شده و تمایل افراد به استفاده از سمعک های قدیمی تر کاهش یافته و به سمت سمعک هایی با اندازه کوچک تر سوق پیدا کرده است.
نحوه عملکرد سمعک ها به دو شیوه اصلی قابل دسته بندی است:
1. آنالوگ: در این نوع از سمعک ها موج صوتی به سیگنال الکتریکی تبدیل شده و سپس تقویت می شود. در این نوع از سمعک ها صدا و نویز محیط همزمان تقویت می شوند. برخی انواع آن ها قابل برنامه ریزی هستند.
مزیت این نوع از سمعک ها:
1) ارزان تر هستند.
2) گاهی قدرت بیشتری نسبت به نوع دیجیتال دارند.
3) افرادی که طولانی مدت از سمعک استفاده کردند گاهی این نوع را به نوع دیجیتال ترجیح می دهند.
2. دیجیتال: در این نوع از سمعک، موج صوتی به کدهای عددی تبدیل شده و علاوه بر تقویت صرف صدا، قابلیت اعمال بسیاری پردازش های دیگر نیز وجود دارد.
مزیت این نوع از سمعک ها:
1)قابلیت تنظیم برای کاهش نویز در محیط های پر سرو صدا را دارند.
2)قابلیت تنظیم برای انواع مختلف محیط های شنیداری
3) بسیار انعطاف پذیر است و قابلیت تطبیق با نیازهای فرد استفاده کننده را دارند.
سوابق و تخصص در کلینیک سمعک غرب:
کلینیک شنوایی فوق توسط اینجانب افشین قرایی اداره میشود من کارشناس شنوایی شناسی و فارغ التحصیل 1372 از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم و بیش از 20 سال سابقه کار مستمر را در رابطه با افراد کم شنوا و ناشنوا دارم .حاصل این سال های متمادی کار ،تجربه ای است که حداکثر رضایتمندی مشتریان را ایجاد کرده که باعث افتخاراست البته قطعاهیچ کارشناس یا متخصصی نمیتواند ادعا کند که رضایت صد درصدی تمامی مراجعه کنندگان خود را فراهم نموده است ولی بسیاری از متخصصان و همکاران به دنبال بدست اوردن یک رضایت نسبی و حداکثری از بیماران خود هستند ، خوشبختانه کارنامه کاری این مرکز تا حد زیادی گویای مطلب فوق میباشد . قطعا که این روال به صورت بهینه و تخصصی به فعالیت خود ادامه خواهد داد تا با ارائه خدماتی در خور شما عزیزان به بالاترین سطح رضایتمندی مشتریان برسیم.
خدمات قابل ارائه دکتر قرایی در کلینیک غرب:
1-مشاوره ،توانبخشی و تجویز سمعک:
در قالب یک کار تیمی و با توجه به مجموعه آزمونها ،در افرادی که امید به بهبود یا درمان ضایعه شنوایی آنها نیست ،اقدامات و مشاوره های توانبخشی، بررسیها و توصیه های مقتضی در زمینه استفاده از وسایل کمک شنوایی صورت میگیرد .
کلیه مراحل مشاوره ، تنظیم و تجویز وسايل کمک شنوایی و سمعک در این بخش صورت میگیرد.این بخش دارای جدیدترین تجهیزات لازم جهت تجویز سمعک و برنامه ریزی سمعک های دیجیتال میباشد.
2-مشاوره و تجویر وسایل محافظ شنوایی:
در این بخش هدف ارايه راههای مناسب در زمینه جلوگیری از بروز آسیب به شنوایی افرادی میباشد که در محیط های پر سر و صدا و خطر آفرین مشغول فعالیت میباشند.تمامی مشاوره ها و بررسی های لازم و ارایه راهکارهای شغلی مورد نیاز برای حفاظت بهتر از شنوایی و همچنین تعیین و تجویز وسایل محافظ شنوایی مناسب در این بخش صورت میگیرد.
3-خدمات شنوایی:
بخش شنوایی و سمعک کلینیک غرب بعنوان یکی از مجهز ترین و باسابقه ترین کلینیک های شنوایی و تجویز سمعک در حوزه های زیر قادر به ارایه خدمات به مراجهین محترم میباشد .
انجام آزمونهای تشخیصی با پیشرفته ترین وسایل جهت افت های شنوایی در سنین مختلف (از اطفال تا بزرگسالان)
همکاری با بزرگترین و معتبرترین شرکتهای وارد کننده سمعک به ایران
مشاوره و ارزیابی و تعیین نوع سمعک با توجه به سن و متناسب با توانایی اقتصادی فرد
عرضه کوچکترین (نا مریی) و با کیفیت ترین سمعک های دیجیتال
مشاوره ،تجویز و برنامه ریزی سمعک های دیجیتال بر اساس روشهای علمی
گارانتی یک تا دوساله ،همراه با تامین باتری و خدمات وسیع
تعویض سمعک های قدیمی با سمعک های دیجیتال
طرف قرارداد با بانک صادرات ،ملت ،کشاورزی،تجارت،سپه و مرکزی
4-گسیل های صوتی گوش OAE
گسیل های صوتی گوش(OAE:Otoacoustic emissions )
وقتی سلول های مویی در حلزون توسط صوت تحریک می شوند، فقط اطلاعات را به سمت بالا(مغز) نمی فرستند بلکه پاسخی نیز به صورت معکوس به طرف استخوانچه ها، پرده و مجرای گوش خارجی می فرستند. این پاسخ را OAE گویند.
این آزمون به صورت عمده برای غربالگری شنوایی نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد.
البته قابل ذکر است که برای بررسی مواردی همچون سمیت گوشی، ضربات صوتی و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
اطلاعات تماس با دکتر قرایی:
موسسه پزشکی غرب : ونک – ملاصدرا – شیرلز شمالی – موسسه پزشکی غرب – طبقه دوم
شماره تماس : ۰۲۱۸۸۶۱۴۷۲۶
بیمارستان آپادانا :خیابان سپهبد قرنی –نرسیده به پل کریمخان –پلی کلینیک بیمارستان آپادانا – طبقه دوم
شماره تماس: ۰۲۱۸۸۹۳۷۵۰۷
کلینیک غرب را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام: gharb_clinic
تلگرام: samak185@