پدران و مادران جز خوشبختی فرزندانشان را نمیخواهند، این عبارت واقعا عبارت صحیحی است، از هر نظر که بخواهید آن را بررسی کنید هم این عبارت درست است؛ اما گاهی از سر دلسوزی یا دوست داشتن زیاد ممکن است فرزندان را طوری راهنمایی کنند که باعث ناراحتی آنها شود. در ادامه به این مسئله اشاره خواهیم کرد که آیا ازدواج یک فرد با فردی که پیشتر ازدواج کرده، اتفاق مثبتی است یا خیر؟
پسرم 25ساله است، قصد ازدواج دارد، در محل کارش با خانمی آشناشده و حالا میخواهد با او ازدواج کند. من در ابتدا موافق بودم، اما دقیقا زمانی که فهمیدم خانم موردنظر پسرم پیش از این ازدواج کرده، ترسیدم، نه این که بگویم هرکس که ازدواج کرده دیگر نباید ازدواج کند، اما نمیدانم چرا برای پسر خودم نمیتوانم چنین ازدواجی را بپذیرم. البته میدانم که اشتباه فکر میکنم، اما میخواستم که کارشناس شما من را راهنمایی کند. در این مطلب به سوال این کاربر عزیز پاسخگو خواهیم بود با ما همراه باشید.
قدم اول جلب اعتماد برای زن و مرد است
– قرار نیست کسی که پیشتر ازدواج کرده، نتواند ازدواج مجدد کند، این حق مسلم هر فرد است و نباید این حق مسلم از کسی سلب شود؛ اما اصولا فردی که پیشتر ازدواج کرده، نسبت به ازدواج مجدد اندکی بدبینتر و شاید حتی محتاطتر عمل کند. این اتفاق بد نیست، اتفاقا شاید تا حدودی منطقی هم به نظر برسد؛ اما نباید تا این حد پیش برود که فرد را به طور کلی از حق و حقوق طبیعی خودش محروم کند. معمولا افرادی که ازدواج ناموفق داشتهاند، نسبت به تمام زنان و مردان ناامید میشوند و نمیتوانند اعتماد سابق را به مردان و زنان داشته باشند.
– برای از بین رفتن این حس بیاعتمادی قدم اول خودباوری و ایجاد فکر مثبت است. هر چه بیشتر افکار منفی در ذهن پرورش داده شوند، بیشتر از قبل بیاعتمادی میبیند. اصولا بیشتر به هر چیزی فکر کنیم، بیشتر آن را جذب خواهیم کرد. این فرد باید دائما به خودش القا کند که قرار نیست همه آدمها شبیه هم باشند. جملاتی از این دست کمک زیادی به برگشت اعتماد به نفس فرد خواهد داشت؛ ازدواج قبلم ناموفق بود؛ چون با همسر سابقم تفاهم نداشتم، الان ولی همه چیز تغییر کرده، من تغییر کردم و میخواهم که ازدواج درستی پشت سر بگذارم. قدم اول برای یک ازدواج موفق هم همین است، این که اعتماد فردی را که پیشتر ازدواج ناموفق داشته، به او برگردانیم تا بتواند با اعتماد به نفس به فکر ازدواج مجدد بیفتد. حالا فردی که پیشتر ازدواج کرده با اعتماد به نفس کامل میخواهد ازدواج مجدد انجام دهد، باید بداند که چه فردی مناسب اوست، معمولا این افراد آسیبپذیرترند و اگر ازدواج مجددشان هم ناموفق باشد، خیلی سختتر میتوانند با خودشان و وضعیتشان کنار بیایند. توجه به این نکته هم الزامی است که فرد خودش باید به باور ازدواج مجدد برسد و از روی اجبار اعضای خانواده و اطرافیانش نباید تن به ازدواج بدهد.
باورهای خود را بشویید
– فرض کنید که خانم یا آقایی که پیشتر ازدواج کردهاند به اعتماد به نفس کامل برسند و بتوان آنها را راضی برای ازدواج مجدد کرد. حالا این طرف مقابل است که باید در باورهای خودش جست و جو کند و ببیند که آیا میتواند با فردی که پیشتر ازدواج ناموفق داشته یک ازدواج سالم بسازد. از مهمترین کارهایی که باید این فرد انجام دهد، مراجعه به یک مشاور خانواده است. مشاور خانواده صددرصد بهتر از فردی که موضعگیری درباره ازدواج فرد دارد، نظر میدهد؛ زیرا بیطرفانه به ماجرا نگاه میکند. از همین جمله میتوان این معنی را دریافت که مشورت با شخصی که نگاه بیطرف به ازدواج شما داشته باشد، احتمالا کمک زیادی به سروسامان دادن فضای فکری شما میکند.
ترحم ممنوع
– بسیاری از افراد از سر دلسوزی و ترحم میخواهند که دست به چنین ازدواجهایی بزنند، این باور را باید به خودمان تلقین کنیم که فردی که پیشتر ازدواج کرده و در ازدواجش ناموفق بوده، احتیاجی به ترحم ما ندارد، او دچار یک معلولیت یا نقصان نیست. فقط مانند هزاران انسانی که نتوانسته با همسرش به تفاهم برسد، ترجیح داده که از او جدا زندگی کند. پس با چنین طرز تفکر منطقی نه او و نه هیچ انسان دیگری به ترحم ما احتیاجی ندارد. همچنین بهتر است که بدانید با ترحم نمیتوان یک عمر زندگی کرد و مجدد طلاق نگرفت.
توصیههای نهایی
– شاید ایجاد دورنما و داشتن آیندهنگری بتواند کمک زیادی به افرادی که پیشتر ازدواج داشتهاند، بکند. روانشناسان معتقدند که تا از خودتان اطمینان صددرصد پیدا نکردید، دست به ازدواج نزنید تا زمانی که احساس کنید به پختگی و بلوغ کامل رسیدید. به همین خاطر تأکید میکنیم که پیش از ازدواج به تمامی جوانب آن توجه کنید. مجددا عنوان میکنیم که این نوع ازدواج هم تفاوت زیادی با سایر ازدواجها ندارد، فقط کافی است که شما به این باور برسید که قرار نیست به همسرتان ترحم کنید و همسر شما هم چه مرد چه زن باید اعتماد به نفس و خودباوری لازم برای ازدواج مجدد را پیدا کرده باشد.
مطالب مرتبط: فرد مناسب برای ازدواج چه ویژگی هایی دارد؟
روابط قبل از نامزدی و ازدواج چه آفاتی دارد؟
منبع: مجله زندگی ایده آل