ویتامین کا معمولا نسبت به ویتامین های دیگر کمتر استفاده می شود، از خواص ان برای استحکام استخوانها ، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، و….بی نصیب نمانید
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند مصرف منظم ویتامین K باعث تقویت استخوانها میشود، از رسوب کلسیم در رگها و کلیهها جلوگیری میکند و از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، و احتمالاً سرطان پیشگیری به عمل میآورد. اما متأسفانه کمبود این ویتامین شایع است.
ویتامین K که به انعقاد خون کمک میکند، آنتیاکسیدان بسیار قویای محسوب میشود که حتی قدرت آنتیاکسیدانی آن از ویتامین E نیز بیشتر است.
محققان آمریکایی معتقدند که جذب منظم این ویتامین استحکام استخوانهارا بالا میبرد، رگها و کلیهها را در شرایط مطلوب نگه میدارد و از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان پیشگیری به عمل میآورد.
از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهابهای مربوط به آرتریت و همچنین بیماری آلزایمر نیز موثر است.
این ویتامین کلسیم بدن را تنظیم میکند و در جایی که لازم باشد یعنی در استخوانها نگه میدارد و اجازه نمیدهد که کلسیم وارد رگها شود.
این ویتامین به میزان زیادی در سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم چینی، کلم برگ و همچنین گل کلم، دانهی سویا و برخی از غلات وجود دارد.
محققان توصیه میکنند میوه و سبزیجاتی که باعث جذب ویتامین K بیشتری میشوند را در الویت برنامهی غذایی خود قرار دهید.
محققان با مطالعه روی ویتامینها، مواد معدنی و میزان جذب افراد در سی سال اخیر به این نتیجه رسیدهاند که به احتمال زیاد نیاز مردم به ویتامینها بیش از میزانی است که در حال حاضر جذب میکنند.
نتایج این تحقیق در American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است .