mashine-zarfshuyi-bimariza

متخصصان مدتی قبل در کمال تعجب  بیان کردند که ماشین های ظرفشویی خانگی که برای شستن ظروف استفاده می شوند، جایگاه مناسبی برای نمو قارچ های بیماریزا هستند.

 

به گفته این متخصصان، نگرانی نسبت به جرم های روی دیواره ماشین ظرفشویی کافی نیست و این قارچ های خطرناک داخل ماشین ظرفشویی هم در کمین سلامت شما نشسته اند.

 

به همین دلیل توصیه می شود بلافاصله پس از خشک شدن ظرف ها، آنها را از ماشین ظرفشویی خارج کنید تا عوامل بیماریزا فرصت انتقال به ظروف را نداشته باشند.

 

بسیاری از خانم ها به منظور صرفه جویی در وقت، زمان شستشوی ظروف را کوتاه تر می‌کنند و به جای یک مرحله شستشو با آب گرم و آبکشی نهایی، تنها مرحله آب کشی را انتخاب می‌کنند.

 

در این روش بسیاری از باکتری ها و میکروب ها در ظروف به خصوص در نواحی برجسته و غیر قابل دسترس باقی می‌ماند و می‌تواند عاملی برای ابتلا به بیماری های گوارشی باشد.

 

به همین دلیل توصیه می‌شود در صورت استفاده از ماشین ظرف شویی، حداقل زمان شستشو لحاظ شده و ماهی یک بار محفظه داخلی ماشین ظرف شویی با مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده شستشو داده شود.

 

تحقیقاتی که انجام شد

بر اساس تحقیقات معلوم شد، رطوبت بالا و محیط گرم و قلیایی ظرفشویی‌ها بستر مناسبی برای رشد قارچ‌های بیماری‌زا در ماشین‌های ظرفشویی است.

 

این تحقیق به طور خاص نشان می‌دهد که قارچ‌های Exophiala، Rhodotorula و Candida parapsilosis که به آن‌ها مخمرهای سیاه، قرمز و سفید گفته می‌شود در ماشین‌های ظرفشویی وجود دارند.

خونریزی های گوارشی، آسیب های دستگاه گوارش و تحریک پذیری روده از جمله مهم ترین عوارض قارچ های بیماریزایی است که وارد بدن می شوند

 

در تحقیق انجام شده در سال 2011 مشخص شده است که 62 درصد ماشین‌های ظرفشویی آزمایش شده دارای قارچ‌های بیماری زا هستند و 56 درصد آن‌ها دربرگیرنده قارچ Exophiala dermatitidis و Exophiala phaeomuriformis می باشند.

 

تحقیقات اخیر نیز نشان می‌دهد که این قارچ‌ها بیشتر در قسمت درز درب ماشین ظرفشویی وجود دارند.

 

یکی از این محققان می گوید: نکته اصلی اینجاست که قارچ‌های بیماری‌زا به ندرت در طبیعت مشاهده می‌شوند، اما تعداد آن‌ها در ماشین‌های ظرفشویی بسیار بالاست.

 

این گونه قارچ ها تحمل فوق‌العاده‌ای در برابر حرارت، غلظت‌های بالای نمک، پاک‌ کننده‌ها و مواد ضدعفونی کننده قوی و اسیدی دارند.

 

خطرات قارچ های بیماری زا

حالا شاید این سوال برایتان پیش بیاید که این قارچ ها تا چه حد برای سلامت ما مضر هستند؟

 

قارچ‌ها با آزاد کردن هاگ تولیدمثل می‌کنند. این هاگ‌ها با استنشاق وارد ریه می‌شوند که موجب عفونت‌های بدنی می‌گردد.

 

بد نیست بدانید بروز خونریزی های گوارشی، آسیب های دستگاه گوارش و تحریک پذیری روده از جمله مهم ترین عوارض قارچ های بیماریزایی است که وارد بدن می شوند.

 

افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، بیش از بقیه در معرض این خطر قرار دارند.

 

نکات لازم برای کار با ماشین ظرفشویی

1- دقت کنید دقیقا به همان اندازه پیشنهادی، پودر داخل ماشین ظرفشویی بریزید. پودر بیش‌تر روی ظرف‌ها باقی می‌ماند و مقدار کم‌تر آن باعث کثیف ماندن ظروف می‌شود.

 

2- تنها زمانی که ماشین‌ظرفشویی پر است، شستشو را آغاز کنید. در صورت پر نبودن، برای از بین بردن بوی غذا از دور آبکشی استفاده کنید.

 

3- از مایع براق‌کننده استفاده کنید. براق‌کننده، کشش سطحی آب را کم کرده و مانع ایجاد لکه آب روی ظروف می‌شود. به خصوص در جاهایی که آب سخت دارند، باعث خشک شدن زودتر ظروف شده و در مصرف انرژی در دور خشک کن صرفه‌جویی می‌کند.

 

4- ظرف‌ها را با کم‌ترین درجه حرارت خشک کنید. حرارت زیاد روی لیوان‌های بلور لکه به جا می‌گذارد.

 

5- ظروف زیر را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید:

آکریلیک، قطعات چسب‌دار، تمام آلومینیوم، آنتیک، برنز، چدن، ظروف چینی با تزیینات متالیک، کریستال، ظروف پلاستیکی که برچسب قابل شستشو در ماشین ظرفشویی را ندارند، کارد و چنگال با دسته‌های استخوانی، پلاستیک، چوبی یا منبت‌کاری شده، قاشق و چنگال‌های طلایی، آهنی، چاقوها، بسیاری از تابه و قابلمه‌های نچسب، شیشه شیر، ظروف مفرغی، ابزارهای پلاستیکی، قوطی و قاشق‌های چوبی.

 

6- پودر را روی قاشق ‌و چنگال‌های نقره‌ای نریزید، چون لکه‌های قهوه‌ای ایجاد می‌کند.

 

7- قرار دادن بیش از حد قاشق و چنگال داخل سبد مخصوص، موجب خش افتادن آن‌ها می‌شود.

 

8- فلزهای مختلف را با هم داخل ماشین قرار ندهید. بشقاب‌های نقره و قاشق و چنگال‌های فولاد ضد زنگ را حتی در دور آبکشی ساده، همزمان داخل ماشین نگذارید. واکنش بین دو فلز به هر دو آسیب می‌رساند. چاقوها را به دلیل لبه فلزی از ظروف نقره دور نگه دارید.

منبع-http://www.tebyan.net