بعضی از افراد هستند که بیش از اندازه دچار تعریق می شوند و این موضوع همیشه مرتبط به گرمای هوا نیست و احتمال دارد که این عرق کردن زیاد به علت وضعیت خاص جسمی و روانی شما پیش آمده باشد. در این مقاله از دکتر سلام 6 دلیل اصلی عرق کردن بیش از حد را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.
کولر را روي دور تند روشن ميکنيد، لباس نخي ميپوشيد و سعي ميکنيد زياد حرکت نکنيد. عصرها شربت خيار و سکنجبين مينوشيد و به هر دري ميزنيد تا پوستتان در سيلي که دانههاي عرق راه انداختهاند غرق نشود. عرق کردن زیاد هميشه به گرماي هوا وابسته نيست. اين مشکل شايع ميتواند از وضعيت خاص جسمي يا رواني شما نشات بگيرد و در برخي مواقع، اين متخصصان غدد نيستند که بايد براي بهتر شدن حال شما قدمي بردارند.
اگر ميخواهيد با اصليترين دلايل تعريق آشنا شويد ادامه اين مطلب را بخوانيد. ما با روشن کردن دلايل تعريق، مسير شما براي درمان اين مشکل را کوتاهتر ميکنيم.
سبک غذا خوردنتان را تغییر داده اید؟
قبل از اينکه به خاطر زياد و بدبو شدن عرق بدنتان سراغ پزشک برويد، نگاهي به الگوي غذايي خود بيندازيد. تغيير در سبک غذا خوردن و مواد غذايي ميتواند تعرق را بيشتر و بودارتر کند. مصرف ادويههاي معطر مانند کاري و زيره بوي عرق را بيشتر ميکنند و حتي اگر دماي کلي بدن شما بالا نباشد، با خوردن سوپ گرم دچار تعريق ميشويد. اگر به اين سوپ مقداري فلفل اضافه کنيد، قطعا سرعت تعريق بدنتان بالا ميرود. تعريق زياد، همراه با بوي آزاردهنده، با خوردن سير يا پياز آرامش شما را برهم ميزند و اگر سراغ خانواده کلم برويد هم بعيد نيست که به خاطر تعريق زياد و بدبو آزرده شويد.
احساساتي شدهايد؟
احساسات قوي و شديدي مانند خشم، اضطراب و ترس باعث بيشتر شدن تعريق ميشوند. در اين شرايط نواحي مثل کف دست هم درگير ميشوند و علاوه بر بدني خيس و بدبو، دستهايي سرد اما عرقکرده هم نصيبتان ميشود. در اين شرايط، کمک زيادي از دئودورانتها ساخته نيست و تنها در صورت آرام شدن و کاهش اضطراب و خشمتان ميتوانيد از اين تعريق شديد آسوده شويد.
تاثیر کافئین بر عرق کردن زیاد
اگر روزتان را با قهوه شروع ميکنيد و با چاي پررنگ و غليظ آن را ادامه ميدهيد، طبيعي است که بيشازاندازه عرق کنيد. مصرف کافئين باعث پرکار شدن غدد ميشود و زمينه را براي تعريق بيشازاندازه فراهم ميکند.
سيگاري هستيد؟
نيکوتين غدد بدن شما را فعالتر ميکند و باعث تعريق بيشتر ميشود. اگر نميتوانيد بدنتان را همينطور که هست بپذيريد، چارهاي جز ترک سيگار برايتان باقي نميماند.
بيماريد؟
بيماريهاي مختلفي ميتوانند سرعت تعريق بدنتان را بيشتر کنند. ديابت و اختلالات ترشح هورمون تيروئيد در بدن ازجمله بيماريهاي عرقساز هستند. ديابت از شايعترين دلايل تعريق است و اختلالات غده تيروئيد هم با تغييراتي که در سوختوساز بدن شما ايجاد ميکنند، ميتوانند اين مشکل را به جانتان بيندازند. البته اين نشانه ميتواند از وجود عفونتي پنهان در بدنتان خبر بدهد يا در موارد نادر ميتواند از دچار بودن شما به بيماري سرطان غدد لنفاوي حکايت کند اما دليلي ندارد که بهمحض زياد شدن تعريق به سرطاني بودن خود شک کنيد.
دارو ميخوريد؟
تعريق شديد ميتواند يکي از عوارض مصرف برخي از داروها باشد. مصرف داروهاي ضدافسردگي، داروهاي قلب، داروهاي فشارخون و داروهاي ديابت در برخي از افراد با تعريق شديد همراه ميشود. اگر عرق کردن بيش از آنچه بايد شما را آزار ميدهد و زندگيتان را دچار اختلال کرده، موضوع را با پزشکتان در ميان بگذاريد. شايد بتوانيد با تغيير نوع داروي مصرفي، اين مشکل را هم کمتر کنيد.
منبع: تی نیوز