142160_711

هل باد گیاهی معطر و پر از خواص وفواید بی نظیر برای بدن انسان است ایا در مورد آن چیزی تا کنون شنیده اید؟خواص درمانی و روش مصرف ان را دراین مطلب به شما توضیح می دهیم

این میوه گیاهی است علفی چند ساله مشابه هل سبز می روید این میوه دارای کیسه ای به شکل مثلث مختلف الاضلاع طول آن در حدود شصت تا سی میلی متر قطر آن پانزده تا ده میلیمتر است هنگامی که خشک شود باز می گردد دانه های آن بیرون می ریزد. در هر دانه هل دوازده دانه نامنظم به رنگ قهوه ای با بوئی معطر شیرین مزه وجود دارد هل قراب در سیلان هندوستان و مالزی کشت می شود.

هل باد طبیعت گرم و خشک داردخواص درمانی و روش مصرف

مسکن درد دندان: برای دندان درد پنج گرم مغز آن را نرم کرده با یک فنجان آبجوش دم کرده در دهان قرقره کنید بنوشید.

زخم معده: برای ترمیم زخم معده پنج گرم مغز دانه را نرم سائیده با یک فنجان آبجوش دم کرده بنوشید این دستور را به مدت چهل ورز صبح ادامه دهید قوت قلب ، معده و اعصاب می شود.

درد معده: برای تسکین درد معده سه گرم مغز دانه را با سه گرم بسباسه دم کرده صاف کرده آن را بنوشید مفید است.

ضد تهوع: چنانچه حال تهوع شدید دارید سه گرم مغز دانه را با سه گرم مصطکی نرم سائیده در یک لیوان آب انار شیرین حل کرده بنوشید مفید است.

مسکن قولنج: دم کرده آن با جدوا هر کدام سه گرم برای درد قولنج مفید است بعد از غذا میل شود.

درد گوش: دم کرده پنج گرم آن را با یک لیوان دم کرده جرعه جرعه بنوشید گوش دردرا برطرف می گرداند.

آرامبخش اعصاب: دم کرده پنج گرم آن را در مواقع خستگی و بعد از کار روزانه آرامبخش بوده و می توان همراه با چای نیز استفاده کرد.
بوی دهان، بوی عرق بدن: در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی ‌دهد، پنج گرم آن را( با غلافش) به‌ صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.

دانه هل تقویت‌کننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می ‌کند.

از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می ‌کنند.

مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می ‌شود.

هر آنچه باید درباره هل بادی بدانید

هل سیاه به عنوان یکی از ادویه های بسیار محبوب در هند و سایر غذاهای آسیایی شناخته می شود. هل سیاه که در ایران با نام هل بادی مشهور است از غلاف دانه گیاه هل سیاه یکی از گونه های متعدد در خانواده زنجبیلیان به دست می آید.

این گیاه بومی هیمالیا شرقی در مناطق اصلی نپال، سیکیم، بوتان و منطقه دارجیلینگ در بنگال غربی تا مرکز چین تولید می شود. دانه های این گیاه گلدار  اغلب روی شعله از غلاف آن خارج می شوندو تفت دادن باعث خوش طعمی آن می شود و باید بدانید هل بادی با طعم کمی شیرین هل سبز متفاوت است.

هل بادی فقط یک ادویه همه کاره نیست که با مواد غذایی متنوع مانند چای و خورش، گوشت و ماهی خوش طعم، شیرینی و کیک خوب ترکیب می شود بلکه مزایای بیشماری برای سلامتی دارد. به گزارش هلث بنفیت تایمز، از نظر گیاه شناسی در آیورودا برای درمان درد، ریشه کن کردن بوی بد دهان، افزایش اشتها و درمان بیماری های پوستی و حالت تهوع مورد استفاده قرار می گیرد.

توضیحات درباره گیاه

هل سیاه به عنوان یک گیاه چند ساله کوچک حدود یک تا دو متر رشد می کند. این گیاه در مناطق جنگلی خنک در نزدیکی نهرهای کوهستانی و کف های مرطوب جنگل زندگی می کند. حتی در دامنه تپه هایی که در آن مقدار زیادی آب با زهکشی مناسب موجود است نیز یافت می شود. در خاک های عمیق و زهکشی خوب با بافت لومی و غنی از مواد آلی بهترین عملکرد را دارد.

فواید هل سیاه برای سلامتی

فواید هل سیاه برای سلامتی بیشمار است و برای قسمت های مختلف بدن مانند پوست، قلب، دندان، مو و موارد دیگر استفاده می شود. تاثیر هل بادی به عنوان ادویه در پخت ادویه آن را در آشپزخانه محبوب می کند. مهمترین مزایای هل سیاه برای سلامتی شامل توانایی آن در بهبود سلامت دستگاه گوارش، محافظت از سیستم تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از برخی سرطان ها است. در زیر برخی از فواید محبوب هل سیاه برای سلامتی توضیح داده شده است.

تنفس

در صورت رنج بردن از مشکلات جدی تنفسی هل سیاه می تواند به عنوان یک پادزهر عالی عمل کند. تعدادی از اختلالات تنفسی از جمله آسم، سیاه سرفه، احتقان ریه، برونشیت و سل ریوی با این ادویه کوچک به طور موثر قابل درمان هستند.

دستگاه تنفسی را گرم می کند تا گردش هوا در ریه ها آسان تر شود. علاوه بر این، هل سیاه به عنوان یک خلط آور عمل می کند و با تسکین غشای مخاطی و عادی سازی مخاط از طریق دستگاه تنفسی به جلوگیری از سرفه، سرماخوردگی و گلودرد کمک می کند.

هضم

هل سیاه برای دستگاه گوارش گزینه بسیار مفیدی محسوب می شود. هل بادی معده و روده را با کمک خواص محرک خود برای ترشح مایعات ضروری تحریک می کند، همچنین برای کنترل روند ترشح آب به منظور کنترل میزان اسیدهای معده تحت کنترل است. در نتیجه احتمال ابتلا به زخم معده یا سایر اختلالات گوارشی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

سیستم ایمنی بدن

شواهد خوب موجود نشان می دهد هل سیاه دارای اثر قوی ضدباکتریایی و ضدویروسی در افراد مصرف کننده آن به طور منظم است که سیستم ایمنی بدن را در برابر عوامل بیماری زای خارجی تقویت می کند.

هل سیاه تا حد زیادی بر سلامت قلب تاثیر می گذارد. کنترل ریتم قلب یکی از مهمترین مزایای آن است که در نهایت فشار خون را تحت کنترل نگه می دارد. با مصرف منظم هل سیاه قلب سالم می ماند. احتمال لخته شدن خون کاهش می یابد، همچنین این ادویه در محافظت در برابر گرمازدگی در تابستان سوزان گزینه بسیار موثری است.

سم زدایی

مطالعات نشان می دهند این ادویه کلیه ها و کبد را به دفع سموم اضافی از بدن تشویق می کند.

مراقبت از پوست

روغن هل متشکل از آنتی باکتری ها و آنتی اکسیدها بسیار قوی است و برای بدن گزینه موثری محسوب می شود. این روغن حاوی ویتامین C و منگنز به شفافیت و درخشندگی پوست کمک می کند، ضمن درمان آکنه و لکه های سیاه به عنوان عصاره ضدپیری نیز شناخته می شود. د رحال حاضر روغن هل داخل لوسیون بدن یا هرگونه مایع آرایشی دیگر مشاهده می شود.

بیماری مزمن

آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فرار موجود در هل سیاه از استرس اکسیداتیو جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی، آرتریت روماتوئید، سرطان و حتی برخی بیماری های عصبی را کاهش می دهد.

سلامت کلیه ها

عملکرد ادرارآوری هل در حفظ سلامت کلیه ها نقش دارد. هنگام ابتلا به بیماری های ادراری مانند نفریت، سیستیت، سنگ کلیه و هر بیماری دیگری بهتر است هل بیشتری در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. علاوه بر این، مصرف روغن هل ضمن درمان سنگ کلیه باعث دفع آن از بدن می شود.

جلوگیری از پوکی استخوان

برای حفظ استحکام استخوان ها باید ویتامین C و پتاسیم بیشتری مصرف کرد. برای زنان مسن به ویژه برای مبارزه با یائسگی به پتاسیم بیشتری نیاز دارند. هل را به عنوان یک انتخاب سالم در برنامه روزانه خود بگنجانید.

ضدافسردگی

هنگام مواجهه با استرس از روغن هل به عنوان رایحه درمانی برای تجدید وضعیت خود استفاده کنید. آنتی اکسید و اکسیژن موجود در اسانس هل سطح استرس را در افسردگی کاهش می دهد. بهترین راه برای مصرف هل نوشیدن یک فنجان چای حاوی هل یا اسانس روغن آن با عسل است تا هورمون ها را برای درمان استرس تحریک کند.

سکته گرمایی

مردم هند اغلب از میوه یا روغن هل برای درمان بیماری گرمازدگی با جویدن مستقیم میوه یا تهیه نوشیدنی از اسانس روغن هل استفاده می کنند. گرمازدگی شرایطی است که بدن به دلیل تابش نور شدید خورشید ضعیف و خسته می شود. مقدار زیاد آنتی اکسیدان موجود در هل موج گرما را در طول سلول های بدن کاهش می دهد.

درمان آسم

اثرات آرام بخش و گرم موجود در هل به درمان آسم، برونشیت، سرفه و آنفلوانزا کمک می کند. هل خلط را رقیق می کند و برای پاکسازی سیستم تنفسی گزینه مفیدی محسوب می شود. بهترین راه برای بهینه سازی عملکرد هل نوشیدن عصاره هل با عسل یا ریختن آن در سوپ است.

مسکن درد

هل به عنوان یک ضددرد می تواند سلول ها را در مقابل درد و تشنج درمان کند. هل ضدالتهاب است، همچنین زخم گلو و دندان را التیام می بخشد. مصرف روغن هل می تواند به عنوان درمان کننده دردهای زیاد نیز استفاده شود، بنابراین آن را به غذا یا آب گرم اضافه کنید.

بوی خوب دهان

آیا با بوی بد دهان خود مشکل دارید؟ نگران نباشید، هل می تواند در حل این مشکل به شما کمک کند. جویدن هل تازه ضمن پاکسازی زبان و لثه ها باعث می شود باکتری های عامل اصلی بوی بد دهان پنهان نشوند، همچنین می توان با افزودن آن به آب جوش و نوشیدن آن عفونت را سریع تر درمان کرد.

درمان گلو درد

هل برای جلوگیری از سرفه و گلودرد بسیار ضروری است زیرا حاوی خاصیت ضداسپاسم برای کاهش التهاب و تولید خلط است. اسانس هل را با ترکیب لیموترش و عسل صبح ها به طور منظم در طول دوره بیماری بنوشید.

عصاره طبیعی لیمو و عسل با هل بهترین اثر را برای کاهش بیماری و تحریک احساس گرم و راحت برای گلو انجام می دهد.

حفظ رطوبت لب

هل به طور گسترده ای در سراسر جهان به عنوان اسانس روغن در بالم های لب برای حفظ رطوبت مورد استفاده قرار می گیرد. هل بادی ضمن حفظ رطوبت از خشک شدن و ترک خوردن لب ها نیز جلوگیری کند. قبل از خواب اسانس روغن هل را روی لب های خود بمالید، این کار باعث می شود صبح لب های مرطوب و نرمی داشته باشید.

گردش خون

بدن سالم با گردش خون سالم مرتبط است یعنی هیچ چربی یا مانع دیگری داخل رگ های خونی وجود ندارد. برای پاکسازی جریان گردش خون مصرف هل می تواند درمان خوبی باشد زیرا دارای مقادیر زیادی آنتی اکسید است که اکسیژن زیادی به بدن برای کاهش ابتلا به بیماری ها می رساند.

پاکسازی شوره سر

هل مانند زنجبیل نه تنها برای درمان تنفس و دستگاه گوارش بلکه برای شوره و مشکلات مربوط به مو نیز بسیار مفید است زیرا ضدقارچ و ضدباکتری است. اسانس هل را می توان با اسانس های دیگر مانند چوب سرو، ترنج، دارچین، میخک، پرتقال و روغن کانانگا مخلوط کرده و استفاده کنید.

ترکیب روغن هل با روغن زنجبیل و رزماری نیز گزینه خوبی برای داشتن موهای سالم، شاداب، خوش بو و بدون شوره محسوب می شود.

حفظ سلامت دندان

از هل سیاه به طور موثر برای اطمینان از سلامت دندان استفاده می شود. این به مبارزه با اختلالات دندانی شامل عفونت دندان و لثه و سایر مشکلات کمک می کند، همچنین دارای رایحه قوی است که می تواند به درمان هالیتوز کمک کند که بیشتر به عنوان بوی بد دهان شناخته می شود.

کاربردهای سنتی و فواید هل سیاه

از هل سیاه به عنوان محرک، خوشبوکننده، معده درد، هوس افزا و عفونت دندان و لثه استفاده می شود.

خواص دارویی دانه های هل بادی باعث می شود به عنوان گزینه ای برای درمان و بهبود معده درد، محرک، ضد استفراغ، خلط آور، ادرارآور و قابض و در درمان سرماخوردگی و سرفه ، لوکوره، سوءهاضمه، استفراغ، صفراوی دردهای شکمی و بیماری های مقعدی تجویز می شود.

هل سیاه در بی اشتهایی، سوء هاضمه، اسهال خونی، بیماری های پوستی، زخم ها، ضعف قلبی، احتقان کبد، سرفه، تب، اختلالات گوارشی، سوزاک و شکایات دستگاه تناسلی استفاده می شوند.

جوشانده دانه های هل به عنوان غرغره در درمان آسیب های مربوط به دندان و لثه استفاده می شود.

در ترکیب با دانه های خربزه در موارد سنگریزه کلیه به عنوان مدر به کار می رود.

دانه ها در بیماری سوزاک و به عنوان داروی جنسی نیز استفاده می شود.

برای از بین بردن التهاب روغن هل سیاه روی پلک ها مالیده می شود.

هل سیاه برای درمان اختلالات معده و مالاریا در داروهای سنتی چینی استفاده می شود.

مصرف دانه های هل سیاه با آب سرد برای غرغره برای درمان بیماری های حفره دهان مانند پوسیدگی دندان و التهاب لثه استفاده می شود.

خمیر تهیه شده از دانه های هل سیاه را روی ناحیه آسیب دیده ناشی از بیماری های پوستی مانند اگزما و کرم حلقوی استفاده می شود.

خمیر دانه های هل سیاه روی پیشانی برای درمان سردرد استفاده می شود.

جویدن دانه های هل سیاه بوی بد تنفس را کاهش می دهد.

پودر دانه هل سیاه در دوز دو تا سه گرم برای درمان تهوع و بیماری حرکت استفاده می شود.

هل سیاه در دوز 10 تا 15 میلی لیتر برای درمان سوء هاضمه، بی اشتهایی و اتساع شکم مصرف می شود.

ترکیب پودر دانه هل سیاه در دوز سه تا پنج گرم با عسل برای درمان سرفه تجویز می شود.

مالیدن روغن تهیه شده از دانه های هل سیاه روی قسمت های بدن دارای درد و تورم موثر است.

روغن معطر تهیه شده از دانه های هل سیاه به عنوان قطره بینی برای درمان سینوزیت استفاده می شود.

دانه های خرد شده هل سیاه به عنوان عامل معطر در تهیه غذاهای مختلف استفاده می شود.

مصرف هل سیاه به تسکین عفونت تحریک کننده پوست سر و سر کمک می کند.

هل سیاه برای پوست بهتر است زیرا به گردش مناسب خون در سراسر بدن کمک می کند و پوست را روشن تر نشان می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در آن در داشتن پوستی صاف و براق نقش بسزایی ایفا می کند.

هل سیاه ضمن کمک به درمان آلرژی های پوستی درمان گیاهی خوبی برای درماتیت پوستی محسوب می شود.

خواص ضدسرطانی هل سیاه به مبارزه با سرطان پستان، روده بزرگ، پروستات و تخمدان ها کمک می کند. محتوای گلوتاتیون آن رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند.

هل سیاه داروی گیاهی خوبی برای مقابله با فشار خون بالا است و از ضربان مناسب قلب پشتیبانی می کند.

هل به عنوان یک درمان گیاهی خوب برای مشکلات تنفسی مانند آسم یا اسپاسم تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد.

هل سیاه درمان گیاهی خوبی در برابر اسپاسم عضلانی است.

هل سیاه مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس اسید و معده درد را متوقف می کند.

داروی گیاهی خوبی برای درمان ورم معده و سوءهاضمه محسوب می شود.

هل بادی درمان گیاهی خوبی برای دیورز است.

جویدن چند دانه هل بادی به افزایش اشتها کمک می کند.

ماساژ با روغن هل سیاه برای رهایی از استرس روحی و روانی استفاده شود.

روغن هل سیاه در مهار درد حاد مانند سردرد کمک می کند.

این ادویه به طور فعال به عنوان پادزهر برای زهر عقرب و مار نیز عمل می کند.

موارد احتیاط مصرف هل سیاه

افرادی که از بیش فعالی رنج می برند باید مصرف هل سیاه را به حداقل برسانند زیرا استفاده بیش از حد آن باعث افزایش اسیدیته و زخم دهان می شود.

به دلیل مصرف بیش از حد هل سیاه برخی افراد ممکن است مشکلات تنفسی مانند مشکل در تنفس و تنگی نفس در قفسه سینه را تجربه کنند.

افرادی که از داروهایی مانند داروهای ضد انعقاد خون، داروهای کبدی، داروهای ضدافسردگی، آسپرین، داروهای ضد پلاکت استفاده می کنند قبل از استفاده هل بادی باید با پزشک خود مشورت کنند.

مترجم: الهه زارعی