اصلاح طرح لبخند و زیبایی خنده

به مرور زمان، دندان ها زیبایی خود را از دست می دهد و دچار پوسیدگی و زردی می شود به همین دلیل سلامت و زیبایی دندان ها به خطر می افتد، دندانپزشکان به منظور اصلاح و ترمیم دندان ها پیشنهاد ایجاد طرح لبخند و زییایی لبخند را به افراد می دهند.اصلاح طرح لبخند فرآیند بهبود ظاهر لبخند و داشتن لبخند زیبا از طریق یک یا چند روش زیبایی و اصلاح فرم و سایز دندان از قبیل لمینیت، روکش گذاری، باندینگ کامپوزیت، کاشت دندان و سفید کردن دندان است.

 

طرح لبخند و زیبایی لبخند چیست؟

به منظور انجام اصلاح طرح لبخند، ظاهر صورت، رنگ پوست، دندان (رنگ، طول، عرض، شکل و نمای دندان )، بافت لثه و لب ها برای ایجاد یک طرح لبخند زیبا در نظر گرفته می شود. اصلاح طرح لبخند دندان به دلایل مختلف و با روش های متفاوتی توسط دندانپزشک زیبایی، صورت می گیرد

 

 

 اصلاح طرح لبخند مناسب چه کسانی است؟

متقاضی مناسب برای اصلاح طرح لبخند زیبا، فردی است که فقط می‌خواهد نقص‌های خدشه‌دار کننده زیبایی لبخند را برطرف کند. بنابراین متقاضیان این درمان باید از سلامت نسبی دهان و دندان برخوردار باشند و دچار بیماری لثه یا پوسیدگی دندان نباشند. متقاضیان این درمان زیبایی برای رفع مشکلات زیر به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند:

  • بدرنگ شدن جزیی تا شدید دندان‌ها
  • لب‌پر شدن، ترک خوردن یا دیگر آسیب‌های جزئی که به ساختار دندان صدمه نزده است.
  • بدشکل بودن دندان‌ها
  • نامرتب و کج بودن جزیی دندان‌ها
  • یک اندازه نبودن فاصله بین دندان‌ها
  • بافت اضافی لثه یا یکنواخت نبودن خط لثه

 

 

 

 

 

 اصلاح طرح لبخند با چه روش هایی صورت می گیرد:

 

1-سفید کردن دندان:

یکی از اصلی‌ترین روش‌های دندانپزشکی زیبایی سفید کردن یا بلیچینگ دندان‌ها است که می‌توان آن را در مطب دندانپزشک انجام داد. سفید کردن دندان باید پس از جرم گیری و زدودن جرم و پلاک و دیگر ذرات از روی سطح دندان‌ها انجام شود تا دندان شکل طبیعی خود را بازیابد. همچینین می‌توان دندان‌ها را سفید کرد تا یک درجه روشن‌تر از رنگ اصلی بشود.

2-ونیر:

ونیر یا لمینت نوعی روکش زیبایی است که از سرامیک گرید پزشکی دقیقاً متناسب با دندان‌های بیمار ساخته می‌شود تا با بقیه دندان‌ها هماهنگی داشته باشد. لمینت ظاهری کاملاً طبیعی دارد و بسیاری از مشکلات زیبایی، از نامرتبی دندان‌ها تا شکستگی و ترک خوردن دندان‌ها یا آسیب دیدن مینای دندان و فاصله‌دار بودن دندان‌ها را برطرف می‌کند.

 

3-کامپوزیت باندینگ:

کامپوزیت باندینگ روشی است که در آن برای ترمیم دندان پوسیده، آسیب دیده یا زرد  دندانپزشک بخش پوسیده دندان را برمی‌دارد و کامپوزیت را روی سطح دندان می‌چسباند، سپس قبل از آن که مواد را با تابش نور سفت کند، آن را شکل می‌دهد. این درمان که به اختصار باندینگ نیز نامیده می‌شود، باندینگ یکی از ارزان‌ترین درمان‌های دندانپزشکی زیبایی برای ترمیم پوسیدگی، لب‌پر شدن یا ترک خوردن و ساییدگی لبه‌های دندان است.

 

4-روکش:

روکش دندان پروتز ثابتی است که با سیمان دندانپزشکی روی دندان چسبانده می‌شود و فقط دندانپزشک می‌تواند آن را بردارد. هدف اصلی از روکش کردن دندان پوشاندن دندان آسیب‌دیده و همچنین تقویت، زیباتر و مرتب‌تر کردن دندان است.

 

5-بریج دندانی:

بریج یا پل دندان جای خالی دندان غائب را پر می‌کند. بریج از چند روکش تشکیل می‌شود که به هم متصل می‌شوند تا یک ترمیم واحد را شکل دهند. دندانپزشک ابتدا دو دندان کنار جای خالی را تراش می‌دهد، سپس بریج با توجه به قالب گرفته شده در لابراتوار ساخته می‌شود.

 

6-کاشت دندان:

از ایمپلنت برای جایگزینی دندان غائب استفاده می‌شود. دندانپزشک پیچ (اسکرو) تیتانیومی کوچکی را در استخوان فک در محل دندان غائب قرار می‌دهد که در اصل به منزله نگهدارنده روکش است. دندان کاشته شده تفاوتی با دندان‌های خود بیمار ندارد و پس از آن که ایمپلنت به استخوان و بافت نگهدارنده جوش خورد، ایمپلنت برای همیشه ثابت باقی خواهد

 

6-اینله و انله

مواد لازم برای پر کردن دندان گاهی از مواد کامپوزیتی یا سرامیک در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می‌شود تا شباهت بیشتری به دندان بیمار داشته و حتی‌الامکان همرنگ دندان‌ها باشد. اگر مواد برای پر کردن داخل دندان به کار برده شود، ترمیم از نوع اینله و اگر مواد به سطح جویدن دندان چسبانده شود، ترمیم از نوع انله است.

 

7-درمان ارتودنسی:

سیم‌کشی دندان‌ها روشی ارتودنسی برای ردیف و مرتب کردن دندان‌ها است.  اختلال بایت و روی هم قرار نگرفتن دندان‌ها سلامت دندان‌های باقیمانده را به خطر می‌اندازد و ناراحتی‌های دهان و دندان را در پی دارد. به این ترتیب ارزان‌تر و آسان‌تر آن است که با انجام ارتودنسی از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.

 

8-درمان لبخند لثه ای:

این درمان به بیمارانی توصیه می‌شود که لثه‌هایشان بدفرم است یا بیش از حد روی دندان‌ها را پوشانده است. اضافه بودن بافت لثه که اصطلاحاً لبخند لثه‌ای نامیده می‌شود باعث می‌شود دندان‌ها کوچک‌تر به نظر برسد. جراحی لثه در صورت تحلیل رفتن لثه و مشخص شدن مقدار زیادی از سطح دندان نیز ضرورت می‌یابد.

 

 

 

ویژگی های لبخند زیبا:

خصوصیات لبخند که ممکن است با اصلاح آن طرح لبخند شما اصلاح شود شامل موارد زیر هستند:

 

الف: رنگ دندان

رنگ دندان ها زمانی که دچار تغییر می شود ممکن است تیره و کم رنگ شوند و یا این که دچار زردی شوند، ، در بسیاری از موارد که نوع درمان برای اصلاح دندان ها تعیین می شود امکان تعیین رنگ توسط خود فرد وجود خواهد داشت.

 

ب: تغییر موقعیت دندان ها

در اصلاح شدید ترین بهم ریختگی های دندان  نیازی به ارتودنسی دندان ها نیست و شما می توانید از داشتن دندان های هم اندازه و مرتب لذت ببرید ، معمولا دندان هایی که کج هستند، روی هم قرار گرفته اند یا بین آنها فاصله وجود دارد بدون ارتودنسی مرتب و یک دست خواهند شد . یکی دیگر از نشانه های لبخند زیبا دندان های مرتب و یک دست است .

 

پ: دندان های از دست رفته

شکستگی و یا افتادگی و حتی کشیدن دندان ها عواملی هستند که باعث می شود شما دندان های خود را از دست بدهید ،  ، با استفاده از روش هایی مانند بریج و یا ایمپلنت فضای خالی را جبران و زیبایی را بازمی گردانیم . امروزه روش های کاشتن دندان، پل گذاشتن یا دندان مصنوعی جایگزین مناسبی برای دندان های از بین رفته خواهد بود .

 

ت:هماهنگی دندان ها

دندان های غیر زوج، دندان های نامنظم و دندان های شکسته لبخند شما را تخریب می کنند و ظاهر شما را دچار تغییر می کند، اصلاح این مشکلات تغییرات مثبت و چشمگیری به همراه خواهد داشت.

 

نتایج طرح اصلاح لبخند:

پس از اتمام تمام درمان‌ها و ترمیم‌ها متوجه تغییرات چشمگیر به وجود آمده می‌شوید. بعضی از مزایای اصلاح طرح لبخند عبارت است از:

  • دندان‌هایی سفیدتر
  • ردیف و منظم شدن دندان‌ها
  • دندان‌های یکدست و زیبا
  • بسته شدن فاصله بین دندان‌ها
  • ترمیم شکستگی‌ها و پوشاندن دیگر نقص‌های زیبایی
  • لبخندی درخشان‌تر و تاثیرگذارتر

لبخند زیبا، عریض و به پهنای صورت زیبایی بیشتری را به ارمغان می‌آورد و اعتماد به نفس را ارتقاء می‌دهد.

 

 

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

ارتودنسی در بزرگسالان، مراحل و هزینه

مراحل ساخت ایمپلنت دندان

ارتودنسی و تغذیه

درمان های ارتودنسی در کودکان