گردن درد 15درصد از کل مشکلات بافت نرم انسان را ایجاد میکند و یکی از شایعترین دلایل برای مراجعه به کلینیکهای فیزیوتراپی است. یکی از علل شایع آن نگه داشتن پوسچرهای طولانیمدت در مشاغل مختلف و انجام حرکات تکراری روزمره و عدم توانایی و کفایت عضلات در حفظ پاسچر صحیح گردن و ستون فقرات سینهای است. در این مطلب از دکتر سلام همراه ما باشید.
در تحقیقات نشان داده شده که نوع نشستن بر میزان فعالیت عضلات و ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی تأثیر به سزایی دارد. به طور مثال نشستن به صورت صاف و بدون قوز کردن باعث افزایش فعالیت عضلات دو طرف ستون فقرات سینهای و گردنی میشود یا محل قرارگیری صفحه کلید کامپیوتر اگر بالاتر از آرنج دست باشد، باعث ایجاد مشکلاتی در بازو و شانه میشود.
کاربران کامپیوتر در معرض ابتلا به مشکلات عضلانی اسکلتی به خصوص در اندامهای فوقانی خود هستند و کارکردن طولانیمدت با کامپیوتر یکی از دلایل اصلی ایجاد دردهای گردنی است.
با یادگیری وضعیت صحیح در هنگام کار با کامپیوتر و تصحیح وضعیت کتفها، میتوان فعالیت مؤثر عضلات را افزایش داد و از فعالیتهای اضافی عضلات که باعث آسیبدیدگی آنها میشود، جلوگیری کرد.
افرادی که طرز نشستن و کارکردن مطلوب و مناسب را آموزش دیدهاند، کمتر دچار دردها و مشکلات عضلانی اسکلتی شدهاند و کارآیی بالاتری در محل کار خود داشتهاند.
بنابراین انتخاب صندلی و آموزش نشستن مناسب برای افرادی که چندین ساعت از روز را پشت میز میگذرانند، ضروری است.
– صندلی شما حتما باید قوس کمر شما را پر کند. اگر قوس کمر شما توسط صندلی پر نشده باشد، حتما از یک بالشت کوچک استفاده کنید.
– صندلی شما باید محلی برای استراحت گردن شما داشته باشد که بعد از 15 دقیقه کارکردن گردن خود را به آن تکیه داده و استراحت کنید.
– زاویه بین کمر با لگن و زانو با ساق پا حتما باید 100-90 درجه باشد.
– حتما از زیرپایی استفاده کنید تا عضلات ساق پای شما در حالت استراحت قرار گیرد.
– زاویه آرنج باید 90درجه باشد و صندلی شما حتما دارای دسته باشد که بعد از 15 دقیقه کارکردن به آرنج خود استراحت بدهید.
– مچ دست خود را به حالت صاف و بدون زاویه روی ماوس کامپیوتر قرار دهید.
– صفحه کامپیوتر خود را بالا آورده و روبهروی صورت خود قرار دهید. برای این کار میتوانید از چند کتاب استفاده کنید.
– صفحه کامپیوتر 50-75 سانتیمتر از چشمهای شما فاصله داشته باشد.
– کف صندلی خود را نرم انتخاب کنید.
– در صورت بروز هرگونه احساس خستگی، درد و بیحسی در دست و انگشتان حتما به متخصصان مربوطه مراجعه کنید.
– مراقب سلامتی خود باشید.
مطلب مرتبط: طریقه درست نشستن پشت میز کار
منبع: دکتر سلام