اگر فکر می کنید با ترک سیگار عوارض سیگار را ازبدنتان دور کرده اید در اشتباهید چون عوارض آن به همین اسانی دست از سرتان بر نمیدارد
یک متخصص داخلی عنوان کرد: عوارض مصرف سیگار تا 15 سال پس از ترک آن نیز در بدن افراد باقی میماند.
دکتر جعفر نوابی ، با بیان اینکه سیگار در ایجاد انواع سرطان نقش دارد، گفت: مصرف سیگار به عنوان ریسک فاکتور اصلی در تمامی سرطانها به ویژه سرطان دهان، لوزالمعده، ریه و دستگاه گوارش تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: همچنین سیگار در ایجاد بیمارهای دیگری مانند بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی و برونشیت ریه نقش اصلی را دارد.
نوابی بروز این بیماریها را در افراد سیگاری بسته به مدت مصرف و نیز میزان مصرف متفاوت دانست و اظهار کرد: اثرات مصرف طولانی مدت سیگار گاه تا 15 سال پس از ترک آن در بدن افرد باقی خواهد ماند و بعد از 15 تا 20 سال پس از ترک سیگار، ریسک ابتلا به انواع بیماریها و سرطانها در افراد سیگاری با سایر افراد عادی برابر میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، قطع ناگهانی سیگار تحت نظر پزشک و روانپزشک را بهترین راهکار در زمینه ترک سیگار عنوان کرد.
نوابی در ادامه مضرات قلیان را بسیار بیشتر از سیگار دانست و بیان کرد: در قلیان مواد سمی مرطوب شده و بیشتر جذب بدن افراد می شوند.
وی در پایان بر لزوم فرهنگ سازی در زمینه عدم مصرف سیگار تاکید و اظهار کرد: ممانعت از توزیع سیگار در داخل کشور چاره کار نیست، زیرا در آن صورت سیگار به طریق قاچاق وارد کشور خواهد شد. بهترین راهکار آن فرهنگ سازی در زمینه عدم استعمال سیگار است.