کاشت ریش و سبیل به این صورت است که در قسمت هایی از صورت که موی کمی دارد یا اصلا مویی در آن ناحیه وجود ندارد، مو کاشته میشود. کاشت ریش و سبیل معمولا در نواحی بالای لب و روی چانه انجام میشود. کاربرد دیگرش به جز پرپشت شدن محاسن، میتواند پوشاندن جای زخمهای آکنه و جوش باشد.
مانند کاشت مو روی سر و کاشت ابرو، موهای کاشته شده روی ریش و سبیل نیز از پشت و اطراف سر برداشته میشوند. این عمل می تواند زیبایی صورت شما را بیشتر کند و باید توجه کنید که موها بایست از یک ناحیه برداشته شوند تا رنگ یکسانی داشته باشند. به همین دلیل زمانی از پشت و زمانی از سایر نواحی موها برداشته میشوند.
بعد از انجام کاشت ریش و سبیل، این موها همیشگی بوده و نظیر سایر مو های صورت به رشد خود ادامه میدهند و خصوصیاتشان همانند آنهاست. همچنین، موهای کاشته شده راه هم میتوانید مثل موهای صورت بزنید و هر روز اصلاح کنید.
عمل کاشت ریش و سبیل نیز با بی حسی موضعی انجام میشود هیچ دردی برای بیمار در حین عمل ندارد و تقریبا یک ساعت طول میکشد. در ضمن جای زخم نیز نمیماند. مراد از گذاشتن پیازهای مو به حالت هنری در درون ریش (و یا سایر مو های صورت)، زیاد کردن تراکم موها و یا تقویت آنها است.
علل ريزش مو در ريش و سبيل
1- جوشگاههای ناشی از اعمال جراحی ، ضربه يا سوختگی
2- فقدان مو به طور مادرزادي در نواحی ريش و سبيل
3- علل ترميمی شكاف كام و لب
4- ريزش موی ناشی از بيماریهای ايجاد كننده جوشگاه زخم
5- التهاب فوليكولهای مو
نحوه کاشت ریش و سبیل طبیعی
مشابه سایر انواع خدمات ترمیم مو، پیوند مو به صورت از ناحیه سر بیمار گرفته میشود. مویی که در ناحیه سر رشد می کند، همواره دارای ساختار مشابه و فرآیند رشد عادی مشابه موهای ریش و سبیل است و به این ترتیب متخصصان میتوانند از این مو برای کاشت ریش و سبیل طبیعی نیز استفاده کنند. هنگامی که بیمار به ظاهر مورد نظر خود با کاشت مو رسید، این نتایج میتواند دائمی باشد اما مشابه سایر موهای طبیعی بدن، نیازمند مراقبت هم هست. به منظور اطمینان از ایجاد ظاهر کاملاً طبیعی پس از کاشت موی صورت، پیوند های مو به صورت تکی و دو تایی بر روی صورت انجام میشود و نتیجه این ترمیم مشابه حالت عادی رشد موهای ریش و سبیل است. متخصصان همچنین به دقت محل کاشت پیوندها را کنترل میکنند تا به این ترتیب زاویه مناسب برای کاشت مو به منظور شبیه سازی ظاهری طبیعی برای موهای صورت ایجاد شود. به این منظور پیوندهای مورد نیاز به صورت میکروسکوپی گرفته و کاشته می شوند و به این ترتیب ریسک باقی ماندن جراحت بر روی پوست پس از کاشت ریش و سبیل به حداقل میرسد.
روشهای کاشت ریش و سبیل
1–روشFUT
یکی از روشهای کاشت ریش و سبیل، روش FUT است که به روش برداشت نواری یا روش نواری نیز معروف است. در این روش یک نوار 3 تا 4 اینچی از محل اهداکننده در سر برداشته شده و به گرافتهای کوچک که هر کدام شامل 4 تار مو است تقسیم میشود. این مینی گرافتها در ناحیه مورد نظر در ریش کاشته میشود و مانند موهای دیگر رشد میکند. این عمل تحت بیهوشی موضعی انجام شده و کل درمان در 4 تا 8 ساعت انجام شده که مدت زمان انجام آن به تعداد گرافت های پیوندی بستگی دارد.
عوارض روشFUT
* تورم و درد در صورت
* بجا ماندن اسکار پشت سر
* تراکم کم
* رشد نامنظم موها
2-روش FUE
روش دوم کاشت سبیل و ریش به روش FUE معروف است و همانند روش FUT موی پیوندی از سر گرفته میشود. مزیت این روش در این است که در محل اهداکننده اسکاری (جای زخم) ایجاد نمیشود. به همین دلیل و به دلیل این که هیچ کس دوست ندارد در صورت خود اسکاری داشته باشد برای کاشت ریش و سبیل فقط از روش FUE استفاده میشود. زمانی که از روش FUE برای کاشت ریش و سبیل استفاده میشود نتایج حاصله کاملاً طبیعی به نظر میرسد و کسی متوجه کاشته شدن ریش و سبیل در صورت نمیشود. پیوند سبیل علاوه بر این که موهای از دست رفته را به صورت بازمیگرداند بلکه به بیمار در بازیابی اعتماد به نفسش نیز کمک میکند.
3-روش SUT
این متد تحولی نو را در پیوند موی طبیعی و قابل رشد که برای (موی سر- ریش – ابرو و مژه) که با تراکمی بسیار بالا و خواب و خط رویش بسیار طبیعی است، را انجام پذیر کرده است .
همچنین میشود از مزایای این تکنیک گفت که دیگر نیازی به کوتاهی موهای شخص نبوده – همچنین شما عزیزان رویت موهای کاشته شده خود و تراکم آن را در همان روز کاشت شاهد هستید، زیرا با این تکنیک میشود موها را تا بلندی 1 سانتی متری پیوند زد.
تامین موهای مورد نیاز برای کاشت ریش و سبیل
یکی از روش ها برای کاشت ریش، استفاده از خود ریش است. اگر فرد ریش داشته باشد، می توان ریش ها را از مکان هایی که نیازی نیست برداشت و در مکان مورد نظر پیوند زد. این عمل به کمک تیغه های کمتر از یک میلیمتر انجام میشود. این روش در صورتی قابل انجام است که فرد ریش داشته باشد.
اما نوع دیگر پیوند و یا کاشت ریش، در صورتی است که فرد فاقد ریش است. در این حالت موها از ناحیه سینه، گردن و نواحی اطراف ریش برداشته و در محل مورد نظر کاشته می شوند.
البته مقدار موها به شما بستگی دارد. بعضی ها با ریش کم پشت و بعضی ها با ریش پرپشت موافق اند. کمترین مقدار موها برای پیوند ریش ۱۰۰۰ عدد است. همچنین بیشترین عدد ۳۰۰۰ است.
برای کاشت سبیل، ردیف نازکی مو از پشت سر برداشته می شود. سپس تارهای مو را جدا می کنند و آنها را می کارند. در کاشت سبیل هم تعداد موها به درخواست شما بستگی خواهد داشت. البته تعداد حداقل موها ۴۰۰ و حداکثر ۸۰۰ برای ناحیه سبیل می باشد. پس از ۴ تا ۶ ماه هم می توان دوباره اقدام به کاشت سبیل در نواحی کم تراکم کرد.
کاشت ریش و سبیل برای چه کسانی مناسب است
1-افرادی که به طور ژنتیکی ریش و سبیل آنها رشد نمیکند یا ریش کمپشت دارند و یا قسمتهایی از آن خالی است.
2-افرادی که قسمتی از ریش صورت آنها به دلیل زخم یا سوختگی و یا بخیه، رشد نمیکند و با این عمل علاوه بر رویش دوباره ریشها میتوانند جای زخم و سوختگی را بپوشانند.
3-افرادی که ریش پراکندهای دارند و دوست دارند خط ریش مرتبی داشته باشند.
4-افرادی که الگوی پر پشت یا کم پشت بودن موهای صورت خود را میخواهند تغییر بدهند.
عمل کاشت ریش و سبیل در کسانی که میان ۲۰ تا ۲۲ سال دارند میتواند اجرا شود به این دلیل که در این سنین، سطح هورمون های شخص به اندازه پایهای رسیده است. کاشت ریش و سبیل طبیعی برای آقایانی بهتر است که میخواهند ته ریش دو روزه ای را بر روی صورت خود داشته باشند اما به خاطر موهای نامرتب صورت و یا نبود آنها، این امکان برایشان میسر نیست.
مشکلات احتمالی کاشت ریش و سبیل
1- در هیچ کجای بدن مویی وجود ندارد که کاملا شبیه موی ریش و سبیل باشد بنابراین موهای کاشتهشده با موهای فعلی ریش و سبیل تا حدی مطابقت ندارند و معمولا موهای کاشتهشده از لحاظ مشخصات ظاهری (مثل رنگ، ضخامت و…) تا حدی با موهای قبلی ریش و سبیل تفاوت خواهند داشت البته باید در انتخاب محل دهنده مو برای کاشت ریش و سبیل دقت کرد تا این مشکل تا حد امکان کمتر شود.
2- از آنجا که با لوازمی که در حال حاضر برای کاشت ریش و سبیل (که البته بسیار ظریف و میکروسکوپیک هستند)، استفاده میشوند، نمیتوان تراکمی شبیه ریش و سبیل طبیعی ایجاد کرد، فاصله موهای کاشته شده بیشتر از موهای طبیعی ریش و سبیل خواهدبود. البته میتوان در جلسههای دوم و سوم کاشت ریش و سبیل، این فاصلهها را کم کرد ولی به هر حال تراکم آن هیچوقت شبیه ریش و سبیل طبیعی نخواهد شد.
3- با توجه به چرببودن طبیعی پوست صورت در ناحیه، امکان بروز جوشهای چرکی پس از کاشت ریش و سبیل بیشتر از کاشت موی سر است بنابراین گاهی باید بیمار برای مدتی پس از کاشت ریش و سبیل آنتیبیوتیک مصرف کند. البته این مشکل رشد موهای کاشتهشده را مختل نخواهد کرد.
بعد از کاشت ریش و سبیل
پس از کاشت ریش و سبیل طبیعی، بیمار می تواند موهای صورت خود را اصلاح کرده و ظاهر موهای صورت را با توجه به نظر خود تنظیم نماید. برای ایجاد یک ظاهر طبیعی، موهای ریش و سبیل به صورت منفرد و گاهی اوقات دو تایی کاشته میشوند. در این زمان باید مراقبت کافی در ارتباط با کاشت موهای صورت در ارتباط با محل دقیق پیوندها و زاویه آنها به عمل آید. هنگامی که موها در محل کاشته شد، نتایج حاصل از آن برای بیمار دائمی خواهد بود.
1.اصلاح صورت
به طور معمول از بیماران خواسته می شود که بین ده روز تا دو هفته پس از کاشت ریش و سبیل از اصلاح کردن موهای صورت خود خودداری کنند. البته این زمان که توسط جراح تعیین می شود با توجه به شرایط هر بیمار متفاوت است. بعضی از بیماران میتوانند یک هفته پس از کاشت ریش و سبیل با آرامی و احتیاط موی صورت خود را کوتاه کنند و ریش و سبیلی که کاشته شده تا حداقل ده روز مانند ته ریش باقی میماند.
2. ریکاوری و بهبود بعد از کاشت
پس از عمل شما نباید به مدت 5 روز ناحیه ریش و سبیل را به آب بزنید. همچنین بعد از ۱ روز می توانید به سرکار خود بروید. اما آثار عمل باقی خواهد ماند که البته زیاد نیست. همچنین پس از 3 ماه موها برای همیشه رشد می کنند.
3.ماندگاری ریش و سبیل کاشته شده
نتایج حاصل از پیوند مو به صورت و کاشت ریش و سبیل دائمی و همیشگی هستند. مویی که جدیدا پیوند زده شده مانند موی معمولی رشد خواهد کرد این حالت برای همیشه ادامه خواد داشت. موی پیوند زده شده طبیعتا خصوصیات قبلی خود را حفظ خواهد کرد و ریزش نخواهد داشت و از الگوی ریزش مو یا کم پشت بودن موها در ناحیهای که کاشته شده پیروی نمیکند و ثابت باقی خواهد ماند.
4.روند رشد موهای کاشته شده
افرادی که در ناحیه ریش و سبیل پیوند مو انجام می دهند در مقایسه با کسانی که پیوند موی سر انجام داده اند ، به طور واضح و آشکارتری رشد موی خود را مشاهده میکنند. معمولا دو ماه پس از کاشت مو شما رشد چشمگیری را در موهای پیوند زده شده خواهید دید. در صورتی که میخواهید بگذارید ریش و سبیل شما خیلی بلند شود باید بین 4 تا 6 ماه وقت بگذارید.
مزایای کاشت ریش
آقایان غالباً به دلیل مزایای متعدد کاشت ریش طرفدار سرسخت این عمل هستند. بعضی از مزایای کاشت ریش عبارت است از:
* ایمنی عمل
* دائمی و طبیعی بودن نتایج
* باقی نماندن جای زخم روی صورت
* لکه لکه نشدن ریش
* فقط با یک بار انجام شدن عمل و بدون نیاز به دارو نتیجه دلخواه به دست میآید.
* موی کاشته شده صورت را میتوان تراشید و اصلاح کرد.
* جراحی کاشت مو را میتوان برای پوشاندن جای زخم و رویش خط ریش نیز انجام داد.
* تهاجم این عمل حداقل است و هیچ اثر جانبی در پی ندارد.
عوارض کاشت ریش و سبیل
کلیه عمل های جراحی عوارض جانبی دارند. عوارض جانبی کاشت ریش و سبیل از قرار زیر است:
* خونریزی
* عفونت
* بی حسی یا سفتی ( موقتی)
* درد
* ورم پیشانی و یا صورت
* ایجاد جای زخم در ناحیه اهدا کننده یا دریافت کننده
* رشد نامناسب موهای پیوندی
* ظاهر غیرطبیعی موی پیوندی
هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است