چنانچه جراحی یا شیمی درمانی برای درمان سرطان پستان برنامه ریزی شده باشد، شیردهی (تولید شیر در پستانها) و شیر دادن (تغذیه نوزاد با شیر مادر)، باید قطع شود. همین طور چنانچه جراحی پستان برای درمان سرطان، تنها راه پیشنهادی پزشک می باشد، باید شیردهی متوقف شود؛

سرطان پستان و شیردهی

زیرا باید جریان خون ناشی از تولید شیر در پستانها کاهش یافته و اندازه پستانها نیز به دلیل عدم تولید شیر باید کوچکتر شود. از طرفی همانطور که میدانیم شیمی درمانی یکی از راهکارهای درمان سرطان پستان است؛ گاهی پزشکان برای درمان سرطان این روش را توصیه میکنند.

مصرف داروی ضد سرطان و شیردهی

چنانچه پزشک شما نیز این روش را پیشنهاد کرد باید شیردهی را متوقف کنید. بسیاری از داروهای ضد سرطان از جمله CYCLOPHOSPHAMIDE و نیزMETHOTREXATE ممکن است در سطوح بالایی وارد شیر موجود در پستانها شده و در نتیجه با تغذیه نوزاد، به او صدمه و آسیب برساند.

سرطان پستان برای آسیب و صدمه به جنین به وجود نمی آید. به نظر نمی رسد که سلولهای سرطانی نیز از طریق مادر به جنین منتقل شود. از طرفی به نظر نمی رسد که بارداری، بر بقای زنانی که در گذشته مبتلا به سرطان پستان بودند، تاثیر بگذارد. همینطور زنانی که در حال حاضر مبتلا به سرطان پستان هستند نیز، بارداری موجب بقای آنها نمیشود.

 

 

پزشکان پیشنهاد می دهند چنانچه زنی در حال مداوای سرطان پستان خود می باشد، بهتر است برای بارداری حداقل دو سال صبر کند و سپس اقدام به بارداری نماید. چون در طی همین دوسال، اگر قرار باشد بازگشتی از هرگونه سلول سرطانی به وجود آید، شناسایی خواهد شد. البته این دوسال صبر نیز بر تصمیم بسیاری از زنان مبتلا به سرطان برای بارداری، اثر خواهد داشت.

برگردان: سیما آزادفلاح

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

 

مقاله های مرتبط:


تغذیه در دوران شیردهی و تغییر طعم شیر مادر

آیا شیر گاو کلسیم مورد نیاز مادران در دوره شیردهی را تأمین می‌کند؟

دوران شیردهی و پرهیز از خوردن این مواد غذایی