مدتی است که تب کریمه کنگو به کشور ما نیز وارد شده و ترس و وحشت زیادی را در میان مردم به وجود آورده است. این بیماری بسیار خطرناک است و تا کنون جان افراد زیادی را گرفته و آنان را به کام مرگ فرستاده است؛ عامل انتقال این بیماری نوعی کنه است که ناقل این ویروس است. مصرف گوشت دام و طیور از جمله اصلی ترین راه های ابتلا به تب کریمه کنگو است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
به دلیل وجود تب کریمه کنگو در کشور سازمان دامپزشکی در مورد نحوه مصرف گوشت و جگر به مردم هشدار داد.
از ذبح دام در منزل جدا خودداری کنید
کریم امیری معاون دفتر مبارزه و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی، با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو بیماری بومی در کشور است، گفت: بومی بودن این بیماری در کشور مشکل بزرگی است و هرساله با گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنه ها این بیماری شدت پیدا میکند.
ایشان در خصوص وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در کشور و اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان دامپزشکی گفت: وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی در رابطه با جلوگیری از شیوع این بیماری در کشور ارتباط نزدیکی باهم دارند، به طوری که در مواردی که موارد انتقال این بیماری به انسان گزارش میشود سازمان دامپزشکی کار خود را آغاز میکند. در محلهای گزارش شده از انتقال این بیماری به دلیل اینکه کنهها ناقل بیماری هستند در شعاع وسیعی سم پاشی انجام میشود تا بیماری شیوع پیدا نکند.
معاون دفتر مبارزه و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه آموزش افراد یکی از اقدامات مهم در برابر جلوگیری از شیوع این بیماری محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در روستاها و نقاطی که انتقال بیماری صورت گرفته سعی بر این شده که آموزش به افراد گسترش پیدا کند و این آموزشها حتی در پرسنل کشتارگاهها نیز صورت میگیرد.
تب کریمه کنگو بیماری بومی در کشور است که هیچ علائم بالینی در دام ندارد، اما ویروس آن میتواند توسط کنهها یا تماس مستقیم با دام، به انسان منتقل و هرساله با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها شدت پیدا میکند. این بیماری بیشتر در استانهای اصفهان، فارس، خراسان رضوی، هرمزگان و کرمانشاه گزارش شده و به گفته وزارت بهداشت در کل استانها ۵ مورد فوتی بوده و ۸۰۰ مورد ابتلا به این بیماری در افراد گزارش شده که طبق اقدامات و درمانهای انجام شده، مداوا شده اند. خوشبختانه در کشور با اینکه تعداد مبتلایان به این بیماری رقم بالایی بوده، اقدامات درمانی سریع انجام شده است و تعداد فوتیها نسبت به مبتلایان رقم بالایی نبوده است.
امیری با هشدار به اینکه مردم ذبح دام را در مراکز مجاز انجام دهند، تصریح کرد: با نزدیک شدن به عید قربان و افزایش کشتار دام، مردم باید برای حفظ سلامت خود دام را در مراکز مجاز ذبح کنند، چون کشتار دام در منزل از جمله اقدامات پرخطر در شیوع این بیماری محسوب میشود. مردم در صورت کشتار دام در مراکز مجاز نیز باید بعد از ۲۴ ساعت لاشه را تحویل بگیرند، تا خطری سلامت افراد را تهدید نکند.
مردم جگر خام نخورند
معاون دفتر مبارزه و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی، در ادامه خاطرنشان کرد: پختن گوشت، بیمای را از بین میبرد و مردم از مصرف جگر خام به طور جدی پیشگیری کنند و برای پخت و آماده کردن جگر حتما از دستکش استفاده کنند، چون بیماری در جگر زمان بیشتری باقی میماند.
منبع: mizanonline.ir