قطعا شما هم افرادی را دیده اید که بعد از کمی حضور در ماشین و یا در حین مسافرت با خودرو دچار حالت تهوع شده و به اصطلاح بالا می آورند. اینگونه اختلالات اغلب عادی هستند و جای نگرانی برای آنها وجود ندارد. روش های مختلفی برای درمان و جلوگیری از بروز این اتفاق وجود دارد که با شناخت علت بروز این اختلا می توان به درمان آن پرداخت. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

حالت تهوع در ماشین

یک متخصص طب سنتی با اشاره به راهکارهای درمانی مشکلی تقریبا شایع، گفت: اصلی‌ترین دلیلی که برخی افراد در مسافرت با خودرو، قطار و حتی مترو به‌ محض گذشت دقایقی، دچار تهوع، سرگیجه و حتی استفراغ می‌شوند، مشکلات گوارشی است.

دکتر ناصر رضایی‌پور افزود: تشخیص و درمان مشکل این افراد، قطعا با دریافت شرح‌حال دقیق و انجام معاینات و بررسی‌های لازم و پس از شناسایی سبب اصلی و واقعی از سوی پزشک باتجربه و زبردست ممکن است، اما با در نظر داشتن موارد کلی چون مشکلات احتمالی گوش میانی، مغز و حتی کم‌خونی و مانند اینها می توان گفت شایع‌ترین سبب تهوع در خودرو و وسایل دیگر شبیه به آن، مشکلات گوارشی است.

به گفته وی در این‌ حالت، مشابه مشکل دریازدگی، وقتی فرد تکان‌های زیادی را تجربه می‌کند، بلغم اضافه و کهنه‌ مترشح و انباشته شده در معده که ماده‌ای بد و مضر است به حرکت درآمده و قوه مدبره یا همان طبیعت هوشمند بدن، تلاش می‌کند با ایجاد تهوع و سپس استفراغ، ماده زائد را بیرون بریزد.

رضایی‌پور اضافه کرد: بهترین راه درمان این حالت، کمک به ایجاد تهوع و استفراغ و زدودن مواد زائد که می‌توان با ایجاد وضعیتی شبیه به تاب‌سواری یا مانند آن، حالت تهوع را ایجاد کرد و سپس با نوشیدن آب گرم، سکنجبین گرم، یا تحریک با انگشت، به بالاآمدن مواد نامناسب در معده و خروج آن کمک کرد.

او تصریح کرد: اگر تمایلی به استفراغ ندارید و مبتلا به پرفشاری خون نیستید، می‌توانید طی سفر، پیش از هر وعده غذا، مقدار کمی نمک بدون ید را حدود ۱۵ دقیقه در دهان مزه و سپس میل کنید و حدود نیم ساعت پس از هر وعده نیز، از دمنوش زنجبیل آمیخته با اندکی نبات یا عسل بهره ببرید؛ البته درمان مشکلات پیچیده یا مزمن، و موارد خاص، باید زیر نظر پزشک انجام شود و افراد از خوددرمانی باید بپرهیزند.

 

منبع: سلامت نیوز