هندوانه یکی از میوه های بسیار خوشمزه و آبدار می باشد که دارای خواص درمانی بسیاری است و از سرطان پروستات، آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می کند. در این مقاله از دکتر سلام به خواص درمانی هندوانه پرداخته ایم. پیشنهاد ما این است که این بخش را از دست ندهید.
هندوانه یکی از میوه های پر خاصیت است که ضدعفونی کننده بدن و در واقع پاک کننده روده ها است و برای رفع تشنگی بسیار مفید است.
متخضض طب سنتی در مورد خواص دارویی هندوانه گفت: این میوه ضد استفراغ و تهوع است. مخصوصا برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می شوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب می تواند مفید باشد.
زینب زمانی افزود: هندوانه ضدعفونی کننده بدن و در واقع پاک کننده روده ها است. برای مبتلایان به فشار خون بالا، فشارهای عصبی وهمچنین برای بیماران مبتلا به مرض قند مفید است.
وی در ادامه بیان داشت: هندوانه با داشتن بیش از۹۰% آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. همچنین چون هنداونه دارای مقدار خیلی کمی سدیم است، آب زیادی از بدن دفع می شود و برای افرادی که ناراحتی کلیه دارند و افرادی که ادرار غلیظ و زرد رنگ با بوی تند دارند ، بسیارخوب است، به گونه ای که با نوشیدن آب هندوانه و آب به مقدار زیاد این مشکل را از بین می برند.
این متخصص طب سنتی افزود: هنداونه به خاطر داشتن ویتامین C و ویتامینA و بتا- کاروتن و لیکوپین ، صدماتی را که در اثر استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها وارد می شود کاهش می دهد.
وی خاطر نشان کرد: هندوانه ابتلاء به خیلی از امراض دنیای متمدن مانند سفت و سخت شدن دیواره سرخرگ، سرطان (خصوصا سرطان پروستات) و امراض دوران پیری مانند آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
زمانی بیان داشت:علت این امراض رادیکال های آزاد هستند که ویتامین های هندوانه خطر حمله آنها را به بدن تضعیف می کنند.
این متخصص طب سنتی اظهار کرد: لیکوپن موجود در هندوانه، پوست را در مقابل اشعه ماوراء بنفش حفظ می کند. همچنین برای افرادی که یبوست دارند، خوردن آب هندوانه و آب ولرم بلافاصله بعد از آب هندوانه، در حالت ناشتا بسیار مفید است چون درمان یبوست با مصرف فیبر ومایعات با هم، امکان پذیر است که هر دو در هندوانه موجود است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آب هنداونه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماری های عفونی مفید است، زیرا عطش و التهاب بیمار را برطرف می کند و تخم هندوانه ضد کرم است.
هندوانه منبعی غنی از ویتامین ث و ویتامین آ است. همچنین مقدار زیادی ویتامین ب۶ و ب۱ و مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم دارد.
صد گرم از این میوه دارای ۳۰ کیلو کالری ، ۴/۰ گرم پروتئین ، ۲/۰ گرم چربی، ۴/۶ گرم قند ، ۳/۰ گرم فیبر، ۱ میلی گرم سدیم، ۷ میلی گرم کلسیم ، ۱۰۰ میلی گرم پتاسیم، ۷ میلی گرم ویتامین C و ۵۹۰ واحد بین المللی ویتامینA است.
منبع: ایمنا