سیر

برخی از گیاهان دارویی نقش زیادی در کاهش چربی خون دارند که با استفاده کردن از آنان به راحتی می توانید چربی خون را کاهش دهید. در این مقاله از دکتر سلام گیاهان دارویی که خواص کاهش چربی خون را دارند آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تأثیر برخی از آن‌ها بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده می‌شوند

بالا رفتن مقدار کلسترول و یا تری گلیسرید از مقدار طبیعی آنها در خون که باعث بیماری چربی خون می شود. میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، افزایش می یابد.

تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تأثیر برخی از آن‌ها بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول(Cholesterol) و تری‌گلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده می‌شوند.

گیاهانی که موجب کاهش چربی خون می شوند

* دمکرده آویشن که از دیدگاه طب سنتی(Traditional medicine) ایران دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایین آورنده های مناسب چربی خون محسوب می شود.

* مصرف روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره هم می تواند در کاهش چربی خون نیز تأثیر داشته باشد.

* سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت پس از غذا می تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد.

* چای پور (Puer) یکی از معروف ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.

زنجبیل

* دم کرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز می تواند موثر باشد.

* جومینگ ز نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون(Blood glucose) است.

* نوشیدن دم کرده زینان و عناب نیز در این امر موثر است.

* مصرف سماق همراه غذا نیز به دلیل تأثیراتی که روی صفرا دارد، می تواند تأثیرات مناسبی در پایین آوردن چربی خون داشته باشد.

سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی

و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دم کرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت

پس از غذا می تواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد

برخی گیاهان به مقدار زیادی ساپونین دارند و به همین دلیل خاصیت کف کنندگی در آن ها وجود دارد. در جانوران خون گرم از نظر سیستمیک ساپونین جذب نمی شود ولی چون کشش سطحی را کم می کند (مثل رزین) چربی ها و کلسترول به آن باند شده که خود سبب دفع کلسترول از بدن می شود. این گیاهان عبارتند از:

تخم شوید

در داروخانه ها دارویی بنام آنتوم موجود است که به صورت قرص است و حاوی شاه تره، کاسنی و شوید می باشد. این دارو پایین آورنده چربی خون است. این دارو که بیشترین ماده مۆثر آن شوید است، طبیعت گرم دارد.

شوید

شوید

در کسانی که ترش می کنند و سوزش سردل دارند خیلی مۆثر است. همچنین زیاد کننده شیر و لاغر کننده است. پایین آورنده چربی خون نیز هست. (قطره دیل سان)

کاسنی

به نام عربی آن الهندبا است در حدیثی از حضرت محمد آمده است : برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد. کاسنی تقویت کننده معده، ضد درد و ضد تب است و در درد چشم، بیماری های کبدی، یرقان، قولنج نارسای کلیوی و در بیماری های اعصاب از آن استفاده می شود. کاسنی طبیعت سرد دارد.

شاه تره

طبیعت سرد دارد و از گیاهان دیگر در فراورده آنتوم است. این گیاه تصفیه کننده خون، صفرا آور، بر طرف کننده خارش های جلدی و اشتها آور است و در درمان یرقان و تصلب شرایین نیز از آن استفاده می شود. از عرق آن به عنوان تقویت کننده و اشتها آور استفاده می شود.

آرتیشو – کنگر فرنگی (Cynara Scolymus)

پایین آورنده کلسترول خون است (قطره سینا بیل)

سیر

پایین آورنده فشار خون و چربی خون است و اثرات ضد میکروبی نیز دارد و طبیعت گرم دارد.

منبع: شفا آنلاین