درست كردن يك رابطه پر از مشكل كار آسانی نيست و اين مشكل زمانی كه ندانيد ايراد كار شما كجاست، بزرگتر میشود. پس دليل مشكلاتتان را پيدا كنيد. هيچ رابطهای یکروزه ويران نمیشود. اين موضوعی است كه روانشناسان هنگام روبهرو شدن با يك ازدواج پرمشكل عنوان میكنند. اگر شما هم اين روزها رابطهتان را پر از مشكل و پستی و بلندی میبینید، گمان نكنيد كه ريشه اختلافات شما دعواهای امروزتان است. اگر قصد داريد به اين بحثها پايان دهيد، بايد چند قدمی به عقب برگرديد و منشأ دعواهای هرروزهتان را پيدا كنيد. يك رابطه قديمی كه هنوز اثری از دوست داشتن در آن هست، قطعا ارزش اين ریشهیابی و تلاش برای تغيير را دارد. پس تا ديرنشده برای نجات رابطهتان قدم برداريد.
ارزشش را دارد؟
– اگر احساس میكنيد كه رابطهتان ديگر مثل روزهای اول پيش نمیرود و حس قبل را به نامزد يا همسرتان نداريد، بايد يك تصميم مهم بگيريد؛ اين كه هنوز هم میخواهید اين ارتباط را حفظ كنيد و به روزهای قبل برگردانيد يا خير؟ آيا اين رابطه ارزش كمی صبوری و زحمت را دارد يا خير؟ اگر جوابتان منفی است، پس ديگر لزومی ندارد نكات ديگر اين صفحه را بخوانيد، اما اگر دوست داريد رابطهتان را نجات دهيد، يادتان نرود كه هر چقدر هم ارتباطتان سرد و سخت شده باشد، بازهم دهها راه برای برگرداندن شادی به ارتباطتان وجود دارد.
ايراد كار كجاست؟
– درست كردن يك رابطه پر از مشكل كار آسانی نيست و اين مشكل زمانی كه ندانيد ايراد كار شما كجاست، بزرگتر میشود. شما بايد با نامزد يا همسرتان در اين مورد صحبت كنيد و دلايل نارضايتیتان از اين رابطه و علت بحثهایتان را بشناسيد. فكر نكنيد به محض اين كه از نامزدتان خواستيد با شما در اين مورد صحبت كند، همه چیز حل میشود. رابطه شما یک روزه به اينجا نرسيده، پس قرار هم نيست یک روزه درست شود. به طرف مقابل و رابطهتان زمان بدهيد و سعی كنيد با صبوری و توجه مشكلتان را پيدا كنيد و برای حل كردنش قدم برداريد.
از عقايد هم خبر داريد؟
– همديگر را چقدر میشناسید؟ آيا نظرات همديگر را نسبت به زندگیتان، تصميماتتان و اتفاقات روزمره میدانيد؟ يك رابطه زمانی از هم میپاشد كه دو طرف از حرف زدن با يكديگر دست بردارند و از عقايد و نظرات هم بیخبر باشند. سعی كنيد در مورد همه چیز با هم صحبت كنيد. از يك سريال تلويزيونی گرفته تا سادهترين اتفاقات اجتماعی. قرار نيست ماجرا را زياد پيچيده كنيد، بلكه بايد با حرف زدن با هم نگذاريد كه فاصله ميانتان بيشتر شود و ماجرا به جایی برسد كه احساس كنيد همديگر را نمیشناسید. اگر انتقادی به رفتارهای يكديگر داريد، حتما آن را مطرح كنيد، اما مراقب باشيد كه با خشم و تحقير اين موضوع را بيان نكنيد.
به هم گوش میكنيد؟
– ممكن است يكی از دلايل رسيدن رابطه شما به اينجا، بیتوجهی و گوش نكردن به يكديگر باشد. اگر پیش از این چنين رفتاری داشتهايد، سعی كنيد كمی راهتان را تغيير دهيد و برای نجات ارتباطتان تلاش كنيد. اگر نامزدتان با شما صحبت میكند، صحبتهایش را قطع نكنيد و مدام وسط حرفش نپريد. اگر از شما انتقاد میكند، حالت تدافعی به خود نگيريد و هرگز به دليل دفاع از خود به او حمله نكنيد. اگر او نظراتش را با شما قسمت میكند، اول به حرفهایش گوش دهيد و وقتی كه سكوت كرد، نظر خودتان را بگوييد. نگذاريد احساس كند كه حرفهایش را دوست نداريد و ديگر گوش کردن به آنها برایتان جالب نيست.
چقدر با هم وقت میگذرانید؟
– دلتنگی و دوری مشكلات زيادی را به همراه میآورد. اگر شما زمان زيادی برای ديدن يكديگر، در كنار هم بودن يا صحبتکردن در مورد ناراحتیها و مشكلاتتان را نداشته باشيد، آسيب زيادي به ارتباطتان وارد خواهد شد. سعي كنيد به اين دوري پايان دهيد و همديگر را بيشتر ببينيد. سعي كنيد زماني براي تلفني حرفزدن، سينمارفتن، قدم زدن و وقت گذراندن با خانواده و دوستان يكديگر در نظر بگيريد و بعدازاین دوری كه به رابطه شما لطمه وارد كرده، یکبار ديگر برای شناختن هم تلاش كنيد.
حاضريد فداكاری كنيد؟
– اگر مدتی به ارتباطتان فكر كنيد، قطعا در مورد اشتباهات و كوتاهيهاي خودتان هم به يك ارزيابي میرسيد. پذيرفتن اين كه شما با رفتارها و افكار خودتان يك ارتباط عاشقانه را به سمت جدايی میبرید، كار آسانی نيست، اما اگر میبینید كه سهم شما از اين اشتباهات كم نيست، بهتر است آن را بپذيريد و انكار نكنيد. قدم اول بعد از پذيرفتن اشتباهاتتان تلاش برای تكرار نكردن آنهاست و قدم دوم عذرخواهی از رفتارهايی است كه به نامزد و ارتباط شما آسيب زدهاند. دليلی ندارد همه اتفاقات را به گردن بگيريد و شبانهروز طلب بخشش كنيد، بلكه اگر فكر میكنيد رفتاری از شما به نامزدتان آسيب جدی زده است، لازم است از او عذرخواهی كنيد و اطمينان دهيد كه ديگر چنين رفتاری از شما سرنخواهد زد.
تنهايی موفق نمیشوید؟
اگر مدتی برای نجات رابطه تلاش كردهايد و از نامزدتان هم كمك گرفتهاید، اما موفق نشدهاید، بازهم نااميد نشويد. شما بهتر است براي تغيير اين جريان از يك متخصص كمك بگيريد و مطمئن شويد كه آيا مشكلات شما يك اتفاق گذرا و قابل حل است يا اين كه به دليل تفاوتهايي ایجاد شده كه در هر دوی شما ريشه دارد و عوضشدنی هم نيست، به وجود آمده است. سعی كنيد از يك روانشناس كمك بگيريد. اگر نامزدتان راضی به اين اتفاق نمیشود، میتوانید برای شروع به تنهایی مراجعه كنيد و مطمئن شويد كه آيا آن فرد، همسر ایدهآل شما هست يا خير.
برای ستون: از خودتان شروع كنيد
– آسيب ديدن يك رابطه را هیچوقت نمیتوان بر گردن يك نفر انداخت. در اشتباهات، بحثها و حتی قهرها هميشه هر دو نفر سهيم هستند، اما ممكن است سهم يكی بيش از ديگری باشد. برای رو به راهكردن رابطهتان بهتر است اول از خود شروع كنيد:
1) اشتباهاتتان را فهرست كنيد
– ليستي از اشتباهاتی كه در اين مدت انجام دادهايد، تهيه كنيد. چه رفتارهايی از شما سرزده كه باعث يك دعوای آزار دهنده شده يا چه اتفاقی باعث شده بين شما فاصله ايجاد شود؟
2) ايرادهای نامزدتان را بشناسيد
– چه چيزهايي در نامزدتان وجود دارد كه شما را آزار میدهد؟ احساس میكنيد چه تغييراتی در او میتواند رابطه شما را نجات دهد؟ اگر اين موارد را بشناسيد، راحتتر میتوانید براي تغيير دادنشان قدم برداريد. البته قبل از تلاش براي تغيير دادن اين موارد آزاردهنده بايد مطمئن شويد كه چه ميزان از اين رفتارها يا ويژگیها تغییرپذیر هستند.
3) خواستههایش را بشناسيد
– نامزدتان کدام یک از ویژگیهایتان را بيشتر دوست دارد و چه رفتارها و حرفهايي در شما او را خوشحالتر و آرامتر ميكند؟ سعی كنيد اين ويژگیها و رفتارها را در خود تقويت كنيد و دلايل بيشتری براي دوست داشته شدن برايش ايجاد كنيد.
4) به او احساس امنيت دهيد
– سعی كنيد آنطور كه نامزدتان دوست دارد، عاشقش باشيد و گاهی اين عشق را به شيوه خودش به او ابراز كنيد. گاهی هم برای آيندهتان برنامهريزی كنيد و اين حس را در او بهوجود بياوريد كه در رابطهای امن و تمامنشدنی قرار دارد و تا زمانی كه برای اين رابطه تلاش میكند، شما را از دست نخواهد داد. ايجاد اين حس امنيت به معنی بخشيدن بی چون و چرا نيست. شما بايد به نامزدتان ياد بدهيد كه تا زمانی كه در اين رابطه آرامش وجود دارد، شما هم در كنارش هستيد و اگر شما را دوست دارد، بايد برای شما و آرامشتان تلاش كند.
منبع: مجله زندگی ایدهآل