وقتی که کلمه ی الکترولیت به گوش شما می خورد، یاد چه چیزی می افتید؟ بیشتر افراد پس از شنیدن این کلمه به یاد اسموتی سبز رنگی می افتند که در دست یک ورزشکار خسته که خیس عرق، است می افتند. با دکتر سلام همراه باشید.
اما از سویی دیگر راههای بسیاری برای دریافت الکترولیتهای طبیعی و تازه از مواد غذایی مانند پرتقال، نارنگی و عسل وجود دارد و همچنین میتوانید با درست کردن نوشیدنی ورزشی خودتان، در هزینهها صرفه جویی کنید.
آب
آب مادهی تشکیل دهنده اصلی است زیرا به عنوان حامل اصلی الکترولیتها عمل میکند. برای اینکه این آب حداکثر کارایی را داشته باشد، باید تا حد ممکن تمیز باشد. اگر یک آب سرد کن خانگی بطریدار ندارید، کافی است آب را در یک کتری بجوشانید. ضمنا آب مقطر (بخار گرفته شده از آب جوش) بهترین گزینه است چون به آب خالص، بسیار نزدیک است و تقریبا دارای تمام عناصر کم یاب مانند مواد معدنی میباشد و آلاینده ها و سایر آلوده کنندههای آن نیز از بین رفتهاند. اگر آب مقطر میخواهید، بهتر است آن را خریداری کنید زیرا جمع کردن بخار آب درخانه کار دشواری است. میتوانید از شرکت آب سرد کن خانگیتان سؤال کنید که آیا آب مقطر هم میفروشند یا نه. آب شیر باید آخرین گزینهی شما باشد.
نمک
الکترولیتها اساسا نمک هستند. نمکها، بدن شما را از نظر الکتریکی رسانا نگه میدارند تا اختلاف پتانسیل الکتریکی بین سلولها جهت دریافت یا عبور اطلاعات حفظ شود. نمکهای طعام معمولی تا زمانیکه حاوی کلرید سدیم باشند (که تقریبا تمام نمکها از آن ساخته شدهاند) برای این کار مناسب هستند. برخی از نمکها دارای یدید پتاسیم نیز میباشند که برای نوشیدنی شما عالی است. اگر بتوانید نمک دانه ریز پیدا کنید، بسیار سریعتر حل میشود. در غیر اینصورت میتوانید برای ریز کردن نمک معمولی از هاون و دسته هاون استفاده کنید.
مرکبات
سعی کنید همیشه این مرکبات را در دسترس داشته باشید: پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و لیمو ترش. آنها بهترین مواد تشکیل دهنده برای جایگزینی الکترولیتها هستند. پرتقالها انتخاب بسیار خوبی هستند. به همین دلیل است که شاید دیده باشید ورزشکاران مقدار زیادی از این میوه آبدار را مصرف میکنند. میوههای مرکبات از نظر الکترولیتها فوق العادهاند حتی به تنهایی. با اینحال اضافه کردن برخی مواد تشکیل دهندهی دیگر میتواند تأثیر آنها را بالا ببرد.
ظروف و دستورهای تهیه
هنگامیکه نوشیدنی الکترولیتتان را آماده میکنید، مطمئن شوید از ظرفی استفاده میکنید که دوست دارید با آن به این طرف و آن طرف بروید. اگر ظرف نوشیدنیتان را دوست داشته باشید، احتمال اینکه به دفعات بیشتری از ترکیب نوشیدنیتان بنوشید افزایش خواهد یافت.
ترش و شیرین
یک چهارم فنجان آب لیمو، یک چهارم فنجان آب لیمو ترش، یک قاشق چایخوری نمک، آب یک پرتقال کامل (یا یک قوطی آب پرتقال یخ زده)، یک لیتر آب.
همدان ورزش