برخی افراد به دلیل بیماری و یا از دست دادن کلیه مجبور به عمل جراحی پیوند کلیه می شوند. این جراحی هم مانند تمام جراحی ها ریسک مخصوص به خود را دارد. یافته ها نشان می دهد، ریسک ابتلا به سرطان پوست در افرادی که دریافت کننده کلیه هستند و به ویژه سالمندان بیشتر از سایر افراد است.
درمان سیستم ایمنی در طول عمر یکی از تغییرات پیچیده سبک زندگی است که بیماران دریافت کننده پیوند کلیه با آن روبرو هستند. نوع، شدت و طول مدت قرارگیری در معرض «سیستم ایمنی درمانی» در ریسک ابتلا به سرطان پوست نظیر ملانوما بعد از پیوند تاثیر دارد.
در این مطالعه مونا آسچا، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی کلیولند اوهایو، و همکارانش از پایگاه داده گروهی از دریافت کنندگان پیوند کلیه از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ استفاده کردند. محققان شیوع و فاکتورهای پرخطر ابتلا به ملانوما را بررسی کردند.
از بین ۱۰۵,۱۷۴ بیمار دریافت کننده پیوند کلیه بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲، ۴۸۸ نفر (۰.۴ درصد) بعد از پیوند کلیه مبتلا به سرطان پوست از نوع ملانوما شده بودند.
تحقیقات نشان داد اکثر بیماران مبتلا به ملانوما مرد بوده و به طورمیانگین ۱۱ سال مسن تر از سایر افراد بدون ابتلا به ملانوما بودند.
تقریبا تمامی بیماران مبتلا به ملانوما سفیدپوست بودند و در مقایسه با افراد بدون ابتلا به سرطان پوست، عمدتا تحت درمان با سرکوب کننده های ایمنی cyclosporine یا sirolimus قرار گرفته بودند.
محققان به دنبال شناسایی فاکتورهای پرخطر در گروه افراد در معرض این خطر هستند.
منبع: مهر