یکی از مواردی که در زیبایی هر فردی چه زن و چه مرد، تاثیرگذار است، موهای زیباست. نگهداری از موها و جلوگیری از ریزش موها می تواند این زیبایی را برای سال های زیادی برایتان حفظ کند. اگر موهای کم پشتی دارید و از ریزش مو خسته شده اید، این مطلب را از دست ندهید.
اکثر افراد در بازههای زمانی در زندگی خود ریزش موی سررا تجربه میکنند، اما اگر موهای ریخته شده دوباره رشد نکند و مناطقی از کف سر ظاهر شود نشان دهنده وجود مشکل ریزش موی سر است و باید علت آن شناسایی شود.
ریزش موی سر به دلایل مختلفی رخ میدهد و تفاوتهایی در الگوی ریزش در مردان و زنان دارد. معمولاً مردان بیشتر با ریزش موی سر مواجه هستند که حتی میتواند منجر به طاسی در آنها شود.
از جمله دلایل ریزش موی سر میتوان مشکلات هورمونی، کمبود ویتامین و مواد معدنی، عدم رعایت بهداشت شخصی و استحمام به میزان کافی، استفاده از محصولات آرایشی بهداشتی از جمله موس، ژل، کتیرا، صاف کننده و حالت دهندههای مو، استرس، ابتلا به برخی بیماریهای خود ایمنی که باعث طاسی میشود، تغذیه نامناسب، افزایش سن، آسیبهای فیزیکی به موها، رنگ کردن و دکلره کردن موها و حتی انجام برخی از درمانهای ضد ریزش موی سر را نام برد.
برای درمان مشکل ریزش موی سر درگام اول باید علت این مشکل توسط متخصص تعیین و راهکار درمانی مناسب اتخاذ شود.
از جمله راهکارهای درمانی برای درمان ریزش موی سر میتوان موارد زیر را نام برد:
تغذیه مناسب حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، میوه و سبزیجات تازه، پروتئین گیاهی و حیوانی، غلات و حبوبات که میتواند تا حد زیادی از ریزش موی سر جلوگیری کند.
دقت در انتخاب شامپو و محصولات بهداشتی موی سر که حاوی کمترین مقدار مواد شیمیایی بوده تا موها دچار صدمه نشوند.
ماساژ پوست کف سر و نیز ساقههای مو با انواع روغنهای گیاهی از جمله روغن آرگان، زیتون، رزماری و نارگیل، استفاده از ماسکهای درمانی برای تقویت اکسیژن و خونرسانی به فولیکولهای مو مانند ماسک روغنهای گیاهی با شیر، دارچین، آلوئه ورا، چای سبز، عصاره پیاز و سیر و لیموترش که میتواند باعث ترمیم ساقههای آسیب دیده مو نیز شود.
از جمله دیگر ماسکهای تقویت مو میتوان ترکیب رزماری با آب سیب زمینی پخته شده، با خردل و شستشوی موی سر با روغن چریش را نام برد.
علاوه بر مصرف انواع ویتامینها و درمانهای دارویی، نحوه مراقبت از موها نیز در سلامت و جلوگیری از ریزش موی سر موثر است.
کنترل و جلوگیری از داشتن استرس غیر قابل مهار، عدم استفاده از کلاه گیس و اکستنشن مو، زیرا باعث فشار به موهای سر میشود.
درصورتی که ریزش مو در اثر اختلال روانی وسواس کندن موی سر یا تریکوتیلومانیا، ایجاد شده است بهره گیری از راهنمایی مشاوران، مصرف دارو و نیز کنترل استرس میتواند در بهبود عارضه بسیار موثرباشد.
در نهایت در صورت عدم پاسخگویی تمامی اقدامات برای درمان ریزش موی سر میتوان از شیوههای درمانی، چون کاشت موی سر استفاده کرد.
با توجه به پیشرفتهای علمی کارشناسان امیدوار هستند در آینده راه حلی قطعی برای درمان ریزش موی سر پیدا کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان