آلرژی باعث بالا رفتن میزان استرس در بدن می شود. داشتن تمرکز و انجام ورزش یوگا در مبارزه با آلرژی و درمان آن بسیار موثر است. در حالی که استرس، خود عامل آلرژی نیست، اما برای کاهش علائم آلرژی باید از استرس خودداری کرده و ذهن خود را آرام کنید. کسانی که به آلرژی مبتلا هستند می دانند که چنین مشکلی تا چه حد می تواند طاقت فرسا و آزاردهنده باشد. بیشتر افراد مبتلا برای رهایی از این احساس، بلافاصله به مصرف قرص و استفاده از اسپری مخصوص بینی روی می آورند؛ بدون اینکه در مورد اثرات شگفت انگیز ورزش یوگا اطلاعی داشته باشند. این افراد می توانند با کمک حرکات و تکنیک های تنفسی یوگا، این بیماری را درمان کنند.
آلرژی واقعا آزار دهنده است؛ خارش چشم ها، آبریزش بینی، عطسه و سرفه های مکرر هیچ کدام شان حتی برای مدتی کوتاه هم قابل تحمل نیست؛ اما آیا با وجود درمان هایی که برای آلرژی وجود دارد، یوگا هم می تواند درمانی برای سینوس های تان باشد؟
درک آلرژی
در ابتدا باید بدانید که آلرژی، پاسخ افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف حساسیت زا بوده و ناشی از قرار گرفتن شخص در برابر عامل آلرژی زا است؛ حال این عامل آلرژی زا می تواند پشم، گرد و خاک، نیش حشرات، گرده گیاهان یا حتی بعضی از غذاها باشد.
یوگا برای عوامل آلرژی زا
به نظر شما ورزش یوگا چگونه می تواند واکنش های مربوط به آلرژی را کاهش دهد؟ نظریه پردازان معتقدند با بروز آلرژی در شخص، بلافاصله سطح استرس و پریشانی در او افزایش می یابد. این افزایش استرس، باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا کاملاً از کار افتاده و علائم بیماری آلرژی تشدید شود.
انجام حرکات یوگا باعث آرامش بیشتر فرد شده و حساسیت سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد. خوشبختانه اگر تمرینات را داخل منزل دنبال کنید، دیگر حتی در معرض عوامل آلرژی زا نیز نخواهید بود.
بعضی از وضعیت های خاص یوگا، مجاری سیستم تنفسی تان را باز نموده و باعث می شود تا راحت تر نفس بکشید؛ اما مراقب باشید که انجام بعضی از حرکات یوگا که باید مدتی طولانی سرتان را پایین نگه دارید، به مجاری بینی فشار آورده و باعث تشدید علائم آلرژی می شود.
با انجام این حرکات، آلرژی را درمان کنید
تنفس تناوبی در یوگا
این حرکت یکی تمرینات اصلی تنفسی در یوگا محسوب می شود؛ بهتر است این تمرین را پیش از انجام تمرینات کششی انجام دهید؛ زیرا باعث آرامش بیشتر بدن تان خواهد شد.
چگونگی انجام حرکت:
بینی سمت راست را با انگشت گرفته و با بینی سمت چپ تان تا ده شماره دم بگیرید و سپس نفس خود را پنج ثانیه نگه دارید؛ سپس سوراخ سمت چپ بینی را گرفته و از راه سوراخ سمت راست ده شماره بازدم انجام دهید.
پس از آن، از راه سوراخ سمت راست بینی، عمل دم را انجام داده و پنج ثانیه نگه دارید و از راه سوراخ سمت چپ، بازدم انجام دهید؛ این حرکات را سه بار دیگرتکرار کنید.
حرکت جنگجو
انجام این حرکت، موجب باز شدن سینه و شش ها شده و جاذبه زمین نیز به خشک شدن ترشحات داخل بینی کمک خواهد کرد.
چگونگی انجام حرکت:
ابتدا بایستید و دست های تان را در دو طرف بدن ثابت نگه دارید؛ عمل دم را انجام داده و پاهای تان را بیشتر از عرض شانه باز کنید؛ اکنون بازوهای تان را باز کرده و موازی با زمین نگه دارید و سر را به سمت چپ بچرخانید.
پای سمت چپ خود را در زاویه ۹۰ درجه گذاشته و همزمان با بازدم، زانوی تان را خم کنید؛ باسن را در راستای بازوها و در زاویه ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه نگه دارید؛ سعی کنید در تمام مدت انجام حرکت، نفس عمیق بکشید؛ سپس همین حرکت را برای سمت دیگر بدن تان نیز تکرار کنید.
حرکت نیمه ماه (هلال)
انجام این حرکت با باز شدن شش ها و قفسه سینه، تنفس را برای شخص مبتلا به آلرژی آسان تر می کند.
چگونگی انجام حرکت:
با حرکت مثلث شروع کنید؛ پنجه پای جلو روبه رو و پاشنه پشتی را در عقب قرار دهید؛ دست چپ را روی عضله ران گذاشته و سپس زانوی راست خود را خم کنید و کمی به سمت جلو بروید؛ دست راست تان را نیز کمی به سمت جلو ببرید.
در این حالت، عمل بازدم را انجام داده و دست راست و پاشنه پای راست خود را برای تعادل بیشتر، بر روی زمین فشار دهید؛ پای چپ تان را به موازات زمین بالا آورده و سپس دست چپ خود را بلند کنید. وزن بدن خود را روی پای راست تان بیاندازید؛ سپس سر را بالا آورده و چند ثانیه به انگشتان تان نگاه کنید.
استفاده از این تکنیک ها باعث کاهش استرس و از بین رفتن آن شده و همان طور که گفته شد در درمان آلرژی بسیار موثر خواهد بود.
منبع: بهداشت نیوز