عوارض مصرف سوسیس و کالباس گیاهی
۱۱ مرداد ۱۳۹۶ ۰۹:۱۶
یک متخصص علوم غذایی درباره ی مصرف سوسیس و کالباس گفت: باید بدانید که مصرف همه ی سوسیس و کالباس ها مضر نیست ولی باید این نکته را مد نظر داشته باشید که در مصرف آنها نباید زیاده روی کنید و حتی سوسیس و کالباس گیاهی هم می تواند تهدیدی برای سلامتی شما باشد اگر در مصرف آن زیاده روی کنید.
دکتر آراسب دباغمقدم در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: کالباسهای گیاهی که اخیرا برای افرادی که گیاه خوار هستند تولید می شود،عمدتا از پروتئین سویا و موادغذایی گیاهی دیگر استفاده میشود، لازم به ذکر است این نوع کالباسها نیز مانند کالباسهای گوشتی از لحاظ ساختاری و مواد تشکیل دهنده تقریبا یکسان هستند، با این تفاوت که به جای گوشت از پروتئینهای گیاهی در ان استفاده می شود.
وی توضیح داد: در صنعت، برای نگهداری سوسیس و کالباس چارهای جز استفاده از نیتریت سدیم که هم نگهدارنده است و هم خاصیت ضدباکتریایی بر «کلستریدیوم بوتولینوم» که مولد سم کشنده (بوتولیسم) است، در هیچ جای دنیا ندارند.
این متخصص علوم غذایی تصریح کرد: اگرچه تحقیقاتی در زمینه این که استفاده از این ماده کنار گذاشته شود در مرحله آزمایش است اما تا کنون موفق نشدهاند که برای نگهداری و دوام انواع سوسیس و کالباسها از این عنصر استفاده نکنند، بنابراین حتی در مصرف گیاهی این موادغذایی باید اعتدال را رعایت کرد.
دباغمقدم گفت: لازم به ذکر است استفاده از سوسیس کالباس چه گوشتی و چه گیاهی در جایی میتواند به سلامت انسان صدمه بزند که اولا استفاده از این ماده در کارخانه تولید آن، که دوز مجازش «PPM۱۲۰» (میلیگرم بر کیلوگرم) است، فراتر رود و همچنین مصرف کنندگان در خوردن آن زیادهروی کنند.
وی افزود: در صورتی که میزان ماده نگهدارنده از مقدار یاد شده در تولید این فرآوردههای گوشتی و گیاهی، بیشتر نباشد و این مسئله رعایت شده باشد، هر فرد میتواند در ماه تا سه نوبت، یعنی هر ده روز یکبار از این ماده غذایی استفاده کند، اما بیش از سه با ر در ماه و یا استفاده هفتگی از سوسیس و کالباس، حتی گیاهی آن به علت وجود ماده مذکور، سلامتی را در معرض خطر قرار میدهد.
به گفته این متخصص علوم غذایی گوشتی که در کالباسها استفاده می شود همان گوشت رایج مصرفی است وفرقی با گوشتهای دیگر ندارد مگر در تولیدات غیربهداشتی و غیرمجاز.
دباغمقدم تاکید کرد: مصرف این نوع فرآوردههای فست فودی نه باید چندان ترویج پیدا کند که هر روز مصرف شود و نه آنقدر در دل مردم ترس و دلهره ایجاد کند که افرادی اگر در ماه، یکبار هم میخواهند به همراه خانواده، ازخوردن آن لذت ببرند، با دلهره و نگرانی از اینکه آیا با خوردن این ماده غذایی فردا مبتلا به سرطان خواهند شد، از خوردن آن صرف نظر کرده و یا با استرس آن را مصرف کنند.
این متخصص علوم غذایی در پاسخ به این که آیا نوع گیاهی سوسیس و کالباسها هم میتواند چاق کننده باشد، گفت: هر مادهغذایی در صورتی که بیش از انرژی مورد نیاز بدن مصرف شود، منجر به چاقی میشود، بنابراین افراد برای اینکه از خطرات مصرف سوسیس و کالباس در امان بمانند، ضمن توجه به نکاتی که در هنگام مصرف باید به آن توجه کرد، اعتدال در مصرف آن را نیز باید در نظر بگیرند.
tnews