یکی از رایج ترین روش های درمان که از کمترین میزان عوارض برخوردار است استفاده از گیاهان دارویی است. این مواد طبیعی در صورت مصرف درست می توانند یک متخصص طبیعی برای حفظ سلامت شما باشند. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی خواص گیاهان خلط آور و فواید آنها برای سلامت دستگاه تنفس بپردازیم؛ در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
مصرف گیاهان خلط آور سبب آسان شدن یا سرعت گرفتن خروج ترشحات برنشی از برنش ها و نای میشوند.
متخصص طب سنتی در مورد فواید استفاده از گیاهان خلط آور لعابدار گفت: گیاهان دارویی ایجاد خلط را تسهیل می کنند. آنها محتوی لعاب های گیاهی هستند که با جذب رطوبت بادکرده و قسمت دیگر را مرطوب می کند و این به دلیل خاصیت جذب آب این مواد است.
زینب زمانی افزود: آنها همچنین ورم منطقه ای را که قسمت ورودی نای را احاطه نموده است با تسکین سرفه کاهش می دهند. برخی از گیاهان علاوه بر لعاب محتوی اسانس های روغنی و ساپونین هستند که از میان این گیاهان می توان پنیرک، گل ماهور، ختمی و بارهنگ را نام برد.
وی در مورد گیاهان خلط آور و قی آوربیان داشت: این مواد ترشح غدد مجرای تنفسی و برنش ها را زیاد نموده، به مقدار زیاد قی آور و به مقدار کم باعث ایجاد حالت تهوع می شوند. حالتی که از نظر پزشکی در بعضی موارد مفید است. نمونه های این گیاهان شامل فتق و اونونیس است.
این متخصص طب سنتی در مورد فواید گیاهان خلط آور محرک گفت :این گیاهان محتوی مواد فراری هستند که از طریق دستگاه تنفس دفع شده، مخاط را تحریک می کند و عمل خلط آوری و دفع آن را آسان می کند.
وی افزود: این مواد باعث شل شدن عضلات مجرای تنفسی که در حالت انقباض باشند نیز می شوند. ضمن اینکه کمی قدرت ضدعفونی کننده دارند. این گروه شامل گیاهان دارویی می شود که دارای اسانس روغنی باشند. گیاهانی مثل رازیانه، برگ نعناع، پونه، ختمی، دانه کتان از نوع گیاهان خلط آورمحرک هستند.
وی در مورد گیاهان ضدسرفه بیان داشت: در واقع گیاهان خلط آور، آرام کننده سرفه هستند. در اکثر موارد از آنها به صورت مخلوط (جوشانده برای سینه درد )استفاده می گردد. گیاهانی شامل ختمی، پنیرک، بارهنگ، به دانه و شیرین بیا از این نمونه هستند.
منبع: ایمنا