نوشیدنی مورد علاقه ی بیشتر ما ایرانی ها از یک گیاه بوته ای به نام کاملیا سیننسیس بدست می آید. این گیاه در همه ی سال همیشه سبز است. آیا می دانید چه مقدار از چای را کافئین تشکیل می شود. می توان گفت حدود 3 درصد از وزن خشک چای، را کافئین تشکیل می دهد.

 چای بعد از آب، پرمصرف‌ترین نوشیدنی دنیاست و در فرهنگ ایرانی نیز اولین چیزی که به مهمان تعارف می‌شود، چای است.
نوشیدنی چای از جنوب غربی چین (منطقه سیچوان) و در نوار مرزی برمه – که در آنجا به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می‌شده- منشأ گرفته است. به طور عمده گیاه چای در مناطق با آب و هوای گرمسیری رشد می‌کند و اندازه برگ آن، معیار مهمی‌در طبقه‌بندی گیاه آن است.

۳ درصد از وزن خشک چای را کافئین تشکیل می‌دهد

چای همچنین دارای ترکیبات تئوبرومین و تئوفیلین است که محرک هستند و همچنین دارای مقداری زانتین است که مشابه کافئین عمل می‌کند. قابض بودن چای به پلی‌فنول‌های آن برمی‌گردد که فراوان‌ترین ترکیب در برگ چای هستند و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از آن را تشکیل می‌دهند.
حدود ۳ درصد از وزن خشک چای، به خاطر وجود کافئین است. به عبارتی اگر یک لیوان بزرگ، چای بنوشیم، بین ۳۰ تا ۹۰ میلی‌گرم، کافئین دریافت کرده‌ایم.
تیتر 20
ضعیف
بد
متوسط
خوب
عالی