نوشیدنی مورد علاقه ی بیشتر ما ایرانی ها از یک گیاه بوته ای به نام کاملیا سیننسیس بدست می آید. این گیاه در همه ی سال همیشه سبز است. آیا می دانید چه مقدار از چای را کافئین تشکیل می شود. می توان گفت حدود 3 درصد از وزن خشک چای، را کافئین تشکیل می دهد.
چای بعد از آب، پرمصرفترین نوشیدنی دنیاست و در فرهنگ ایرانی نیز اولین چیزی که به مهمان تعارف میشود، چای است.
نوشیدنی چای از جنوب غربی چین (منطقه سیچوان) و در نوار مرزی برمه – که در آنجا به عنوان یک گیاه دارویی استفاده میشده- منشأ گرفته است. به طور عمده گیاه چای در مناطق با آب و هوای گرمسیری رشد میکند و اندازه برگ آن، معیار مهمیدر طبقهبندی گیاه آن است.
۳ درصد از وزن خشک چای را کافئین تشکیل میدهد
چای همچنین دارای ترکیبات تئوبرومین و تئوفیلین است که محرک هستند و همچنین دارای مقداری زانتین است که مشابه کافئین عمل میکند. قابض بودن چای به پلیفنولهای آن برمیگردد که فراوانترین ترکیب در برگ چای هستند و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از آن را تشکیل میدهند.
حدود ۳ درصد از وزن خشک چای، به خاطر وجود کافئین است. به عبارتی اگر یک لیوان بزرگ، چای بنوشیم، بین ۳۰ تا ۹۰ میلیگرم، کافئین دریافت کردهایم.
تیتر 20