خواب های آشفته شبانه و کابوس هایی که در خواب شبانه به سراغ ما می آید باعث ایجاد اختلال و استرس می شوند، اما کارشناسان عقیده دارند این کابوس ها به دلیل خواب طولانی در شب اتفاق می افتد و آرامش روحی افراد تحث تاثیر این خواب ها قرار می گیرد.
افراد اغلب پس از وقایع ناراحت کننده کابوس می بینند و بیشتر مطالعات در حوزه کابوس های شبانه، بر روی افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) متمرکز است. با این حال، بسیاری از افراد دیگر هم ممکن است بدون داشتن این شرایط، با مشکل دیدن کابوس های شبانه روبرو باشند.
در این مطالعه محققان دانشگاه آکسفورد به سرپرستی استفانی رک، از ۸۴۶ داوطلب خواستند که به صورت آنلاین پرسشنامه ای را تکمیل کنند.
در این پرسشنامه، در مورد تعداد دفعات دیدن کابوس در طول دو هفته گذشته و میزان بد بودن کابوس ها، سوالاتی مطرح شد. از طریق پاسخ به این سوالات، نمره کلی «مقیاس شدت کابوس» مشخص شد. همچنین از هر داوطلب در مورد اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و سایر جنبه های زندگی مانند تجربه طلاق، مشکلات حقوقی، نگرانی ها، مصرف الکل و میزان خواب سوال شد.
نتایج نشان داد نگرانی در مورد آینده یا انجام کارهای اشتباه، با فرکانس و شدت کابوس ها در ارتباط است. نگرانی قبل از خواب، تأثیر مستقیم بر محتوای منفی خواب گذاشته و احتمال دیدن کابوس را افزایش می دهد.
به گزارش مهر، همچنین محققان به ارتباط بین دیدن کابوس ها و مدت زمان خواب شبانه بیش از ۹ ساعت نیز پی بردند. به گفته رک، خواب شبانه طولانی تر، مدت زمان خواب REM (نخستین چرخه خواب) را افزایش می دهد؛ در این زمان، بیشترین کابوس ها شکل می گیرد.
با این حال محققان تاکید دارند بررسی ارتباط میان نگرانی ها، کابوس های شبانه و خواب زیاد به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
منبع/آفتاب نیوز