افرادی که مجبور به زدن عینک هستند دائما از آن شکایت می کنند. زندگی بدون زدن عینک و لنزهای طبی برای این افراد یک رویای شیرین است. در این مطلب قصد داریم به شما این مژده را بدهیم که چند راهکار ساده در سبک زندگی می تواند موجب تقویت بینایی شما شود.
متاسفانه برنامه غذایی تان نمی تواند به صورت اختصاصی تیز بینی تان را افزایش دهد یا امتیازتان در تست های بینایی را بالا ببرد. با این حال می توانید با تغییراتی در برنامه غذایی از دیگر بیماری های چشمی پیشگیری کنید یا تاثیر منفی شان را از بین ببرید.
اختلالات بینایی، کاهش قابلیت بینایی تا جایی است که دیگر عینک یا لنز نتوانند اصلاحش کنند. مشکلات شایع مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا همگی با اختلالات بینایی زودرس در ارتباط هستند.
دو نوع از اختلالات بینایی هستند که می توانید روی پیشگیری از آنها کار کنید. یکی از این موارد که به خوبی نیز شناخته شده است آب مروارید نام دارد و باعث حالتی ابری در در لنز تمیز چشم می شود. با وجود اینکه از عوامل اصلی چنین اختلالی افزایش سن است اما گاهی نیز کمبود برخی از مواد مغذی دلیل بروزش هستند.
دومین اختلال بینایی شایعی که می توانید از آن پیشگیری کنید دژنراسیون ماکولا است. این مشکل زمانی خود را نشان می دهد که شبکیه چشم شروع به خراب شدن می کند. دو نوع خراب شدن شبکیه چشم داریم: خشک و تر. دژنراسیون ماکولا خشک مربوط به افزایش سن است. اما دژنراسیون ماکولا تر ماجرایش متفاوت است.
دژنراسیون ماکولا تر ناشی از تلاش بدن برای پیشگیری از کمبود است. در این تلاش بدن شروع به ساخت رگ های خونی زیر شبکیه چشم می کند اما رگ های خونی جدید از خود مایعات ترشح می کنند که باعث وارد شدن آسیب های جبران ناپذیر به شبکیه چشم می شوند.
با وجود اینکه می توان با جراحی آب مروارید را برداشت و برای دژنراسیون ماکولا نیز درمانی وجود ندارد اما برای کمک به بینایی تان در آینده این تغییرات غذایی در برنامه تان ضروری است.
1- اسید چرب های امگا 3
این اسید چرب های ضروری می توانند از دژنراسیون ماکولا پیشگیری کنند و همچنین به تخلیه مایعات از چشمتان که موجب بالا رفتن فشار روی چشم می شوند کمک کنند. مواردی که می توانید با مصرفشان مقدار زیادی اسید چرب امگا 3 دریافت کنید:
مکمل های روغن ماهی
سالمون یا تن
سبزیجاتی که برگ های سبز تیره دارند
بذر کتان و روغن بذر کتان
گردو
2- ویتامین A
ویتامین A آنتی اکسیدانی است که نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن، کمک به سطح چشم تا سدی موثر در برابر باکتری ها و ویروس ها باشد، دارد. ویتامین A به پیشگیری و یا کند کردن روند دژنراسیون ماکولا خشک کمک می کند. این موارد را به برنامه غذایی خود اضافه کنید:
هویج
طالبی
سیب زمینی شیرین
کلم یا اسفناج
لبنیات
3- ویتامین C
ویتامین C به بدن کمک می کند تا بافت های هم بندمان کلاژن را تشکیل دهد که در قرنیه چشم پیدا می شوند. تحقیقات نشان داده ویتامین C می تواند از بروز آب مروارید و از دست دادن بینایی به خاطر دژنراسیون ماکولا پیش گیری کند. این موارد را می توانید به سادگی وارد برنامه روزانه خود کنید:
مرکبات ( پرتقال، گریپ فروت )
فلفل دلمه ای های قرمز، زرد و نارنجی
کلم
کلم بروکسل
توت فرنگی، تمشک و یا بلوبری
4- کربوهیدرات های پیچیده غیر فرآوری شده
استفاده از برنامه غذایی با شاخص گلیسمی بالا می تواند باعث افزایش قند خون و آسیب به چشم ها از طریق ابتلا به دیابت و دژنراسیون ماکولا شود. کربوهیدرات های پیچیده آرامتر شکسته می شوند و فیبر بیشتری را به بدن می آورند در نتیجه انرژی تان پایدارتر است و قند خون متعادل تری دارید.
برنج قهوه ای
پاستا، نان و غلات سبوس دار
لوبیا ها
عدس
تثبیت برنامه غذایی متعادل می تواند کارهای بزرگی برای بینایی تان انجام دهد. تحقیقات اخیر نشان داده رژیم های غذایی که سرشار از چربی های مضر هستند می توانند با تاثیر روی شبکیه و قرنیه آسیب های جدی به بینایی تان وارد کنند. در واقع اگر می خواهید از بینایی خود محافظت کنید باید برنامه غذایی خود را بهبود ببخشید و سالم غذا بخورید.
منبع: پایگاه خبری تی