استرس زودرس چیست؟
استرس و اضطراب بیشتر از هر عارضه ای، در کارها اختلال ایجاد می کند و وقفه در فعالیت های روزمره می اندازد. افرادی که دچار استرس هستند، تنها لازم نیست به داروهای شیمیایی روی آورند و درمان خود را محدود به نسخه های پزشکی کنند، بلکه می توانند با کمک روش های درمانی طبیعی این بیماری ها را درمان کنند.

متخصصین و محققین بهداشت روان همواره پیشنهاد می‌کنند که در کنار داروها، از روش‌های جایگزین درمانی برای رفع استرس و اضطراب و همچنین افسردگی استفاده کنیدمثل مواردی که در ادامه اشاره می شود:

بازی‌های کامپیوتری فکری و چیدمانی

انجام بازی‌های رایانه‌ای باعث فعال شدن بخش‌هایی از مغز شما می‌شود که معمولا در حالت افسردگی غیرفعال هستند. این قسمت‌های مغز با مهارت‌هایی همچون یادگیری، کسب انگیزه و برنامه‌ ریزی اهداف در ارتباطند.

نیازی نیست که حتما یک گیمر حرفه‌ای باشد و به سراغ بازی‌های پیچیده بروید؛ بازی‌های ساده و سرگرم‌کننده نیز می‌توانند برای مغز شما مفید بوده و به رفع استرس و اضطراب کمک کنند.

باغبانی

انجام باغبانی می‌تواند در درازمدت شدت افسردگی را کاهش داده و تمایل به فکر کردن درباره‌ی چیزهای ناراحت‌کننده را کمتر کند. حتی نگهداری گیاهان و گل‌ها در آپارتمان می‌تواند برای رفع استرس و اضطراب مفید بوده و استرس ناشی از افسردگی را کاهش دهد.

 

بازی‌های کامپیوتری فکری و چیدمانی

انجام بازی‌های رایانه‌ای باعث فعال شدن بخش‌هایی از مغز شما می‌شود که معمولا در حالت افسردگی غیرفعال هستند. این قسمت‌های مغز با مهارت‌هایی همچون یادگیری، کسب انگیزه و برنامه‌ ریزی اهداف در ارتباطند.

نیازی نیست که حتما یک گیمر حرفه‌ای باشد و به سراغ بازی‌های پیچیده بروید؛ بازی‌ های ساده و سرگرم‌کننده نیز می‌توانند برای مغز شما مفید بوده و به رفع استرس و اضطراب کمک کنند.

انجام کارهای داوطلبانه

شما می‌توانید با کمک کردن به دیگران به خودتان کمک کنید! مطالعات نشان می‌دهند که انجام کارهای داوطلبانه و خیرخواهانه باعث افزایش سلامتی جسمی و روانی افراد می‌گردد. محققین باور دارند که انجام این کارها برای مقابله با افسردگی و اضطراب به خصوص در بزرگسالان بسیار مفید هستند.

بازدید از موزه‌های هنر

قدمت هنر درمانی به بیش از ۷۰ سال پیش بازمی‌گردد؛ اما نیازی نیست که خودتان اثر هنری خلق کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. تماشای آثار هنری می‌تواند باعث بهبود خلق‌وخو گشته و استرس را کاهش دهد.

پیاده‌روی

مطالعات فراوانی نشان داده‌اند که تنها خارج شدن از خانه و قرار گرفتن در طبیعت می‌تواند برای سلامت روان مفید باشد. قرار گرفتن در معرض محیط‌ها سبز و جنگلی باعث کاهش غلظت کورتیزول، کاهش ضربان قلب، کاهش فشارخون، افزایش فعالیت عصب پاراسمپاتیک و کاهش فعالیت عصب سمپاتیک می‌شود. برای رفع استرس و اضطراب کافیست با دوست خود به نزدیک‌ترین پارک رفته و از شر افسردگی و افکار منفی راحت شوید.

 

تمرینات ورزشی

نیازی نیست برای مسابقه‌ی ماراتُن تمرین کنید؛ ۱۰ تا ۴۵ دقیقه پیاده‌روی می‌تواند برای بهبود خلق‌وخوی افراد افسرده مفید بوده و تا چندین ساعت علائم افسردگی را تسکین دهد. برخی از مطالعات اشاره به این دارند که انجام تمرینات ورزشی به طور منظم می‌تواند به اندازه‌ی داروها برای رفع استرس و اضطراب مفید باشند.

مشارکت کردن

هنگام انجام تفریحات مورد علاقه‌ی خود برای کاهش استرس، از دوست خود نیز دعوت کنید که به شما ملحق شود. حضور دوست و داشتن حمایت اجتماعی باعث سرکوبی سطوح کورتیزول یا همان هورمون استرس می‌گردد.

نبض ما