سفید کردن گندم و برنج
گندم را که از بهترین نعمتهای الهی است به کارخانه میفرستد در آنجا بیشتر پوست و جوانه را جدا کرده به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار میدهند، آرد سفید گندم حاوی مقداری کمی از ویتامینها و مواد مغذی است و مواد بسیار زیادی قند بدون ویتامین این آرد در نانواییها به خمیر تبدیل شده و به درون تنورهای بین 500-300 درجه سانتیگراد وارد میشود. بدیهی است که از چنین تنوری هیچگونه ویتامینی خارج نمیشود. نهایتا نان ایرانی فقط مقداری قند و گلوتن به سفره ایرانی میدهد و از آنجا به لقمه و روده ایرانی وارد میشود. قند بدون ویتامین هم منجر به چاقی، چربی، فشارخون، دیابت و کبد چرب میشود. سرنوشت برنج همینگونه است؛ به کارخانهها فرستاده میشود. علاوه بر شلتوک دو تا سه مرحله پوستگیری میشود و برنج سفیدی به سبد ایرانی داده میشود که از نظر مواد مغذی در حداقل است ولی مقدار بسیار زیادی قند دارد. با کمال تاسف در فرآوری خیساندن، جوشاندن و آبکش کردن هم باقی مواد مغذی از بین رفته و فقط نشاسته وارد لقمه و روده ایرانی میشود و در نهایت قند بدون ویتامین به مقدار زیاد وارد خون میشود تا تولید سندروم متابولیک کند.
روغنکشی
روغنکشی دانههای بسیار ارزشمندی که پر از مواد مغذی و ضروری برای بدن انسان است مثل کلزا، کتان، آفتابگردان، ذرت، سویا به کارخانههای روغنکشی ارسال میشود و در آنجا همه مواد مغذی آن جدا شده و به نام تفاله خوراک دام شده یا دور ریخته میشود و تنها اسیدهای چرب غیراشباع به سبد ایرانی میفرستند و با کمال تاسف انسان ایرانی از این اسیدهای چرب برای سرخ کردن استفاده میکند که باعث نابودی مواد مغذی همه غذاهایی میشود که در روغن سرخ میشود.
سرخ کردن
در این فرآوری دمای بالاتر از 200 درجه روغن سرخ شده تمام ویتامینهای غذاهایی مثل سیب زمینی، گوشت، کدو، بادمجان را از بین میبرد و ترکیباتی مثل آکریل آمید، کربنهای آروماتیک و هتروسیکلیک آمین تولید میکند. بنابراین غذای سرخ شده نه تنها مواد مغذی لازم برای بدن انسان را تامین نمیکند، بلکه مواد سمی و سرطانزایی را تولید میکند و به روده ایرانی و از آنجا به خون ایرانی وارد میشود.
کباب کردن
در فرآیند کباب کردن دمای ذغال حدود 700 درجه و دمای شعلههای گاز حدود 1000درجه است در حالی که دمای بالاتر از 120 درجه خشک یا 150 درجه مرطوب شروع به نابود شدن ویتامینها و تغییر شکل یونها و مولکولهای اسیدهای امینه و اسیدهای چرب میکند. بنابراین در فرآوری کباب کردن مقدار زیادی از اسیدهای امینه و اسیدهای چرب و ویتامینها و املاح از بین رفته و به جانشین ترکیبات مضری که قبلا نام بردیم، ایجاد میشود که منشأ بسیاری از سرطانها در مردم ایران همین ترکیبات هستند.
منبع: اصفهان زیبا