اگر شما هم مثل ما و اکثریت قریب به اتفاق جمعیت کره زمین از عشاق شکلات هستید، خبرهای خوبی برای شما داریم. تحقیقات پژوهشگران در سال‌های اخیر نشان‌دهنده خواص تغذیه‌ای فوق‌العاده شکلات تلخ و تاثیر مثبت آن بر افزایش سلامتی هستند. خواص مفید و درمانی شکلات به اندازه‌ای است که می‌توانید از آن در بسیاری از درمان‌های خانگی بیماری‌های مختلف استفاده کنید و در کنار افزایش طول عمر و کاهش خطر سکته قلبی، یک عادت خوشمزه هم داشته باشید. البته باید بگوییم این خبر به این معنی نیست هر چقدر دوست داشتید، می‌توانید شکلات بخورید.

حتی شکلات‌های تلخ با درصد دانه کوکو بالا، شکر دارند و به همین دلیل سرشار از کالری‌های شکر و چربی هستند. بنابراین بهتر است در خوردن شکلات احتیاط کنید که مثل تمام جنبه‌های زندگی، تعادل کلید موفقیت است. این شما و این تمام خواص اعجاب‌انگیز شکلات تلخ.

چه شکلاتی و چقدر بخوریم تا خاصیت دارویی داشته باشد؟

– برای اینکه شکلات خاصیت دارویی داشته باشد، همیشه آن‌هایی را انتخاب کنید که محتوی حداقل 70% شکلات باشند. شکلات تلخ یا سیاه حاوی پلی‌فنول و فلاوانول است؛ آنتی‌اکسیدان‌هایی که از بدن شما در برابر صدمه رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. اگر چه میوه گیاه کوکو به صورت فرآوری‌ نشده آنتی‌اکسیدان‌های قوی‌تری دارد اما به دلیل طعم تلخ آن، از شکلات‌هایی که در بازار هستند، حذف می‌شود. شکلات‌های تلخ باکیفیت فیبرهای محلول و مواد معدنی ضروری مثل آهن، منیزیم، مس، منگنز، پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم دارند. در واقع بعید است بتوانید ماده غذایی طبیعی دیگری پیدا کنید که مثل شکلات تلخ حاوی این مقدار مواد معدنی باشد.

– برای مقاصد دارویی شکلات‌های شیری و سفید مفید نیستند. شیر موجود در شکلات شیری در جذب آنتی‌اکسیدان‌ها تداخل ایجاد می‌کند و شکلات سفید هم چیزی نیست به جز یک بمب شکر بزرگ! تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد روزانه 7 گرم شکلات تلخ (یا یک قطعه شکلات پنجاه گرمی در یک هفته) برای بهره بردن از خواص درمانی آن کافی‌ است.

بعضی از مهم‌ترین مزایای درمانی و سلامتی شکلات تلخ

1) بهبود سلامت قلب و کاهش کلسترول

– شکلات تلخ به دلیل ویژگی‌های ضد‌لخته شدن و ضد‌جرم خود برای سلامت سیستم عروق و قلب شما مفید است. همچنین به خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌ فراوان از اکسید ‌شدن چربی‌های مضر یا LDL و ایجاد آسیب در شریان‌ها جلوگیری می‌کند.

2) کاهش مقاومت نسبت به انسولین

– با مصرف مستمر شکلات تلخ می‌توانید از بروز بسیاری از بیماری‌های مرتبط با قند خون مثل دیابت و نارسایی‌های قلبی پیشگیری کنید زیرا از ایجاد مقاومت به انسولین در بدن شما جلوگیری می‌کند. شکلات تلخ یکی از بهترین خوراکی‌های طبیعی برای افراد مبتلا به دیابت است.

3) کاهش فشار خون

– فلاوانول موجود در شکلات تلخ باعث شل شدن دیواره عروق و در نتیجه کاهش جریان و فشار خون می‌شود. کسانی که از فشار خون رنج می‌برند، می‌توانند با خیال راحت از شکلات تلخ استفاده کنند.

4) کاهش استرس

– یکی از مواد معدنی موجود در شکلات تلخ منیزیم است که باعث ایجاد احساس خوشی و راحتی در فرد شده و روحیه را بهتر می‌کند. همچنین مواد موجود در شکلات تلخ با پایین‌ آوردن کورتیزول خون، به بدن و ذهن شما آرامش می‌دهند.

5) مفید برای مغز و مسکن طبیعی

– خوردن شکلات تلخ باعث تحریک بدن و ترشح اندورفین شده که باعث ایجاد حس سرخوشی و تسکین درد می‌شود. همچنین فلاوانول با افزایش جریان خون مغز، هوشیاری و سرعت واکنش را افزایش می‌دهد.

6) شکلات تلخ و پیشگیری از سرفه

– تحقیقات جدید نشان می‌دهد تئوبرومین موجود در شکلات که یک ترکیب قلیایی است در آرام کردن اعصاب ناحیه سر گلو نسبت به کدئین کارایی بهتری دارد. این ماده به دلیل غلظت بالاتر نسبت به سایر شربت‌های سینه و ترکیبات موجود در آن، می‌تواند بهتر از داورهای دیگر گلو را آرام کند. ترکیبات ضدالتهاب موجود در شکلات تلخ با لایه ضخیمی که پس از خوردن در گلوی شما ایجاد می‌شود عصب‌های گلو را می‌پوشاند و این عصب‌ها کمتر تحریک می‌شوند و شما را به سرفه می‌اندازند.


در این باره بیشتر بخوانید: مواد غذایی که باعث آرامش اعصاب می شوند

برای بدست آوردن آرامش از شکلات تلخ استفاده کنید


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.