ساعات طولانی کار میتوانند زندگی اجتماعی و خانوادگی یک شخص را کاملا مختل کنند. از سوی دیگر احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش میدهند.
و حالا بر اساس تازهترین پژوهش انجام شده، ثابت شده اشخاصی که بیش از ۵۵ درصد در هفته کار میکنند، ۴۰ درصد بیشتر به AF یا فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا میشوند. AF یعنی ضربان نامنظم و سریع دهلیزهای قلب.
این تحقیق توسط دپارتمان اپیدمیولوژی دانشگاه لندن انجام شد و با تحلیل اطلاعات بیش از ۸۵ هزار مرد و زن میانسال در انگلیس و دانمارک انجام شد. در آغاز پژوهش هیچ یک از آنها AF نداشتند. بعد از ۱۰ سال آنها مجددا بررسی شدند و با مطابقت آنهایی که مبتلا شده بودند و ساعات کاری آنها، پژوهشگران به نتیجه بالا رسیدند.
در ضمن پژوهشگران با دقت عوامل مخدوشکننده را برای افزودن بر صحت تحقیق حذف کردند. مثلا بدیهی است که افزایش ساعات کار منجر به اضافهوزن، فشار خون بالا، سیگار کشیدن بیشتر و مصرف بیشتر الکل میشود. اینها میتوانند خودشان به صورت مستقیم منجر به AF بشوند.
اما پژوهشگران برای اینکه مطمئن بشوند، تنها خود ساعات کار به صورت مستقل، احتمال ابتلا به AF را بالا میبرند، این عوامل مخدوشکننده را حذف کردند.AF علایمی مثل ضربان قلب دارد و مبتلاها ممکن است احساس نفستنگی کنند. اما برخی هم ممکن است، هیچ علامت خاصی نداشته باشند.
انجمن قلب بریتانیا توصیه میکند که هر چند وقت یک بار برای اینکه نبض و نظم صربان قلبچک شود، ویزیت پزشکی داشته باشید.AF میتواند احتمال ابتلا به سکته مغزی را پنج برابر کند و بنابراین کسانی که دچار این مشکل هستند باید داروهای رقیقکننده خون مصرف کنند.
اما نتیجه عملی این تحقیق چه میتواند باشد؟ بیشتر افراد که قادر به تغییر کار خود نیستند!
نتیجه میتواند این باشد که آدمهایی که ساعات طولانی کار دارند باید نظم دقیقتر و قوانین محکمتری برای خودشان داشته باشند و سایر عواملی که میتوانند منجر به AF بشوند را حذف کنند. چیزهایی مثل چاقی، دیابت، پرفشاری خون و سیگار کشیدن.
دسته محدودی از ما که قادر به تغییر کار یا صرفنظر کردن از سودهای مالی اندک در عوض کمتر کار کردن هستیم، باید به صورت جدی به این مسئله فکر کنیم.
منبع: فرتاک نیوز