در تابستان بدن انسان به دلیل عرق زیاد آب خود را از دست می دهد و افراد بیشتر احساس گرما و عطش می کند به همین دلیل نوشیدن یک شربت خنک که علاوه بر طعم دارای خاصیت ضد گرمازدگی نیز باشد بسیار مفید است. در این مقاله شما را با فواید سلامتی نوشیدن شرب سکنجبین در فصل تابستان آشنا می کنیم.
مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی گفت: متخصصان طب سنتی معتقدند که مصرف شربت سکنجبین برای رهایی از گرمازدگی هوای داغ تابستان بسیار مفید است.
مریم نوابزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره راهکارهای مناسب برای گرمازدگی در طب ایرانی، اظهارکرد: هوای داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی میکند و متخصصان طب سنتی معتقدند که مصرف شربت سکنجبین برای رهایی از گرمازدگی این روزها بسیار مفید است.
وی ادامه داد: به گفته شیخالرییس، دوغ ترش، برای گرمازدگی مناسب است و اگر فرد آفتابزده شده بهتر است در سایه بنشیند و پای خود را در آب سرد بشوید و اگر تشنه بود اندک اندک از ظرفی با دهانه باریک آب بنوشد. علاوه بر این خوراکش هم باید از غذاهای زود هضم باشد.
مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی افزود: مالیدن روغن بنفشه روی پیشانی، برای جلوگیری از گرمازدگی و سردردهای صفراوی مفید است.
نوابزاده گفت: فرد بعد از سفر، حمام آب سرد بگیرد تا از آسیب سفر به دور باشد و سرحال آید. البته نباید در این کار عجله کند و باید به تدریج آب تنی کند.
وی ادامه داد: فرد مسافر، سر و سینه خود را از تابش مستقیم نور خورشید بپوشاند و در راه قاووت جو و عصاره میوه تناول کند و قدری برای حرکت صبر کرده و سپس به راه افتد.
مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی افزود: کسانی که از باد سر میترسند بهتر است دهان و بینی خود را بپوشانند و در سفر از دوغی که 24 ساعت قبل از سفر در آن پیاز خرد شده باشد، استفاده کنند. همچنین بوییدن روغن گل سرخ و روغن تخم کدو و خوردن روغن تخم کدو مفید خواهد بود.
نوابزاده در خصوص توصیههای ابوبکر محمدبن زکریای رازی گفت: زکریای رازی گفته است: ” نوشیدن شربت سکنجبین منافع بسیار دارد. یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند، صفرا را میبرد و از التهاب حرارت معده میکاهد، و آن چه بلغم در معده و رودهها باشد، خارج میکند ” .
وی تصریح کرد: اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابهای پر سود و شگفتآور میشود، به خصوص برای کسانی که جگر و معدهای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شدهاند و نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیاد دارد، اما برای مبتلایان به زخم معده و روده، مضر است.
مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی گفت: از آنجا که فرد گرمازده اشتهای زیادی برای خوردن آب سرد دارد، باید به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا معده وی دچار تحریک و درد نشود. در واقع آب را دردهان بجود.
منبع/خرداد نیوز