سفر و مسافرت یکی از تفریحات سالم و جذاب است اما به منظور سلامتی در سفر و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف در مسافرت باید نکات بهداشتی و سلامت در تغذیه و مصرف اب را رعایت کرد،در این مقاله نکات سلامتی در سفر را برای شما قرار داده ایم.
کارشناس ارشد بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است؛ از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنیم، همیشه بطری های آب بسته بندی شده همراه داشته باشیم و باقیمانده آب بطری ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهیم، اگر از سلامت آب در جایی آگاهی نداریم، آن را ابتدا بجوشانیم و مصرف کنیم.
مهندس “ایمان رستمی” افزود: اگر مجبور شدیم در رستوران غذا بخوریم، باید رستورانی را انتخاب کنیم که شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند.
او توصیه کرد: به جای سالاد و سبزی خوردن در رستوران ها که احتمال آلودگی آن زیاد است، از ماست استفاده کنیم؛ یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل گوجه فرنگی، خیار و لیموترش شسته شده همراه داشته باشیم و در رستوران در کنار غذایی که سفارش می دهیم، از آنها استفاده کنیم.
این کارشناس ارشد بهداشت محیط، با توصیه به همراه داشتن غذاهای نیم پز در سفر، ادامه داد: می توان از همان ابتدا غذا را کامل بپزیم یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنیم، غذاهایی مانند کتلت، کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مانند الویه، کباب کوبیده و کالباس که شانس فساد بالایی دارندرا نباید برای سفر انتخاب کنیم.
رستمی، بیان کرد: استفاده از غذاهای ناسالم و فاسد شده، اصلیترین علت مسمومیت در سفر است؛ بعضی افراد ترجیح میدهند برای تغذیه در سفر، غذا را از منزل همراه ببرند که در این صورت این غذاها نباید از غذاهای فاسدشدنی مانند گوشت خام، تخممرغ خام و فرآوردههای لبنی باشند و اگر اصرار داریم آنها را حمل کنیم، باید از یخدان استفاده کنیم.
او با بیان اینکه همیشه نمیتوانیم غذاهای مسموم را از راه بو و مزه ناخوشایند آنها تشخیص دهیم، گفت: در بعضی موارد، این غذاها بو یا مزه بدی ندارند، اما ممکن است باعث 24 ساعت مسمومیت و در مواردی سبب مرگ مصرفکننده شوند؛ به همین دلیل، غذاهایی که بیش از سه روز در یخچال باقی ماندهاند و غذاهای پخته شدهای که بیش از دو ساعت در هوای معتدل یا بیش از یک ساعت در هوای گرم باقی ماندهاند را مصرف نکنیم.
رستمی تاکید کرد: مسافران باید از خرید یخهای قالبی در سفر خودداری کنند، زیرا منبع آبی تولید این یخها مشخص نیست و ممکن است از آبهای ناسالم تهیه شده باشند که آلوده به انگل هستند و خطر بروز اسهال را به همراه دارد.
او یادآور شد: مصرف آب آلوده نه تنها ممکن است باعث مسمومیت شود، بلکه بیماری های دیگری را مانند تب تیفوئید، اسهال، بیماریهای ویروسی مانند هپاتیت A و B، فلج اطفال و وبا موجب میشود، به همین دلیل در سفر باید تا حد امکان از آبمعدنی یا آب فریز شده شهری که به مرور زمان ذوب میشود، استفاده کرد.
منبع/سلامت نیوز