درست کردن دلمه ها، کمی وقت گیر است ولی در عوض طعم بسیار خوشمزه ای دارد و مورد علاقه ی افراد زیادی است. یکی از این دلمه ها، دلمه بادمجان است که البته شبیه به بادمجان شکم پر است ولی تفاوت هایی با آن دارد. موادی که در بادمجان شکم پر، استفاده می شود با مواد داخل دلمه بادمجان تا حدودی تفاوت دارد.
مواد لازم برای دلمه بادمجان
بادمجان دلمه: 3عدد
فلفل دلمه: 3عدد
گوجه سفت: 4عدد
مواد میانی:
برنج: 1پیمانه
لپه: 4قاشق غذاخوری
سبزی دلمه: 1کاسه سوپخوری
پیاز: 1عدد
گوشت چرخکرده: 200گرم
رب گوجه: 2قاشق غذاخوری
آبلیمو: کمی
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سس دلمه:
رب گوجه: 4قاشق غذاخوری
آبلیمو: 2قاشق غذاخوری
روغن: 2قاشق غذاخوری
آب جوش: 2لیوان
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه دلمه بادمجان
برای تهیه دلمه ابتدا مواد میانی را آماده میکنیم: برنج را با مقداری نمک داخل آبی که بهجوشآمده ریخته و حدود 10دقیقه زمان دهید تا کمی نرم شود، سپس آن را آبکش كنيد. لپه را نیز کامل بپزید. پیازها را خردکرده و در ظرفی جداگانه داخل روغن با کمی زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت را اضافهکرده، کمی که تفت خورد، رب، نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد از یکی، دو دقیقه از روی حرارت بردارید. مایه گوشت را به برنج و لپه اضافهکرده و با سبزیها کاملا مخلوط کنید. اکنون مواد میانی آماده است.
حالا سر بادمجانها، فلفلها و گوجهها را با چاقو بریده، سپس با دقت داخل آنها را خالی کنید. سرشان را نیز بهعنوان درپوش نگهدارید.
داخل بادمجانها، فلفلها و گوجهها را بهطوریکه حدود یک بندانگشت از سرشان خالی بماند، با مواد میانی پر کنید.
طرز تهیه سس دلمه بادمجان
4 قاشق رب گوجه را در مقداری روغن تفتداده و به آن نمک، فلفل و آب لیمو را اضافهکرده، سپس 2لیوان آب را اضافه کنید. اکنون سس آماده است. گوجهها، بادمجانها و فلفلها را با دقت داخل سس بچینید و اجازه دهید روی حرارت کم بپزد تا جا بيفتد.
ایده آل