در آخرین آزمایشاتی که در خصوص روش پخت برنج صورت گرفته است به این موضوع رسیده اند که وجود آرسنیک برنج، می تواند بدن را در معرض انواع مشکلات سلامتی، اعم از بیماری های قلبی، دیابت و سرطان قرار دهد.
گرچه آزمایشهای قبلی ثابت کرده بودند که روش معمول پخت برنج و حرارت بالا در هنگام جوشیدن برنج میتونه از مسمومیت ناشی از آرسنیک برنج جلوگیری کنه، اما این روش هم راهحل قطعی از بین بردن آرسنیک نیست و میلیونها نفر در معرض خطرات ناشی از مصرف آرسنیک برنج هستند.
چگونه آرسنیک برنج را بشوییم؟
در حالیکه تا امروز فکر میکردیم زمانی که برنج پخته میشه آرسنیک اون خارج میشه، اما نظریه جدید ثابت کرده که برنج باید حتما مدت زمانی در آب خیس بخوره تا آرسنیک اون خارج بشه.
اندی مهارگ، استاد علوم بیولوژیک، در برنامه تلویزیونی”به من اعتماد کن، من دکتر هستم” سه روش برای پخت برنج رو آزمایش کرده تا ببینه کدوم روش برای کم کردن آرسنیک برنج موثرتره.
در روش اول، پروفسور مهارگ مقداری برنج در ظرف ریخت ودوبرابر اون آب به ظرف اضافه کرد. در حین پختن همه آب برنج بخار شد. با این روش بیشتر آرسنیک در برنج باقیمونده بود.
در روش دوم، قبل از پختن برنج ۵ برابر آب به اون اضافه کرد و سپس برنج رو شست. با این روش مقدار آرسنیک نصف شده بود.
در روش سوم برنج یک شب در آب خیس خورد و میزان آرسنیک اون تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرد.
آبکش کردن برنج بهترین روش برای حفظ سلامتی
بهترین روش پختن برنج اینه که اون رو یک شب خیس کنیم و بعد تا زمانی که آب اون کاملا شفاف بشه اون رو بشوییم. بعد اون رو در قابلمه بریزیم و پنج برابر برنج آب بهش اضافه کنیم واجازه بدیدم بجوشه.
در انتها برنج رو آبکش کنیم و دم کنیم.
منبع: آشپزباشی