زیره گیاهی با مقادیر قابل توجهی املاح، مواد معدنی، ریز مغذیها، انواع ویتامین و آنتی اکسیدان بوده که به علت وجود همین مواد، خواص درمانی و خوراکی بی نظیری دارد. گیاه زیره رابطه خوبی با پوست داشته و مانع مقاومی برای جلوگیری از پیری زودرس به شمار میآید.
زیره به صورت طبیعی در ایران، افغانستان، ترکیه، ازبکستان، مصر، هند، مکزیک، سوریه و… رشد میکند. این گیاه دارای دو نوع سبز و سیاه بوده که زیره سیاه را همه با عنوان زیره ایرانی میشناسند.
همچنین خوب است بدانید با جویدن دانه های زیره میتوانید از شر بوی بد پیاز و سیر خلاص شوید. خانومانه در این نوشته قصد داشته تا به طور خلاصه به خواص بی نظیر زیره اشاره کند.
خاصیت اول
گیاه زیره منبعی سرشار از فیبر غذایی است. فیبر خوراکی موجود در دانه های زیره تأثیر خوبی بر مخاط جداره روده خواهد گذاشت و باعث میشود تا از رودهها در برابر سرطان حفاظت شود. همچنین این فیبر از جذب بیش از حد نمک در روده جلوگیری میکند.
خاصیت دوم
گیاه زیره منبعی سرشار از املاح و مواد معدنی همچون منگنز، منیزیم، پتاسیم، مس، کلسیم و آهن میباشد.
خاصیت سوم
فیبر خوراکی موجود در زیره سبب افزایش حجم غذا میشود و در پی آن سرعت حرکت غذا در روده را بالا میرود که این امر از بروز یبوست جلوگیری میکند.
خاصیت چهارم
در دل دانه های زیره روغنهای بی نظیری نهفته که به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند و ضد نفخ بودن به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک بسیاری میکند.
خاصیت پنجم
با مصرف زیره میتوان ویتامینهای ضروری و مورد نیاز بدن همچون ویتامینهای A ،E و C را تأمین کرد.
منبع: نبض ما