روش ها و شیوه های رسیدن به زندگی سالم به شما کمک خواهد کرد که در مسیر زندگی با نشاط و آرامش بیشتری حرکت کنید و زندگی فردی و اجتماعی موفق را سپری کنید. در این مقاله به شیوه هایی برای رسیدن به زندگی سالم اشاره خواهیم کرد.
سلامت جسمانی:
وقتی صحبت از سلامت جسمانی میشود، هر آنچه که برای سلامتی جسم و تن انسان مفید هست باید مدنظر قرار گیرد و مواردی که سلامتی را به خطر میاندازد باید پرهیز گردد.
در مقوله شیوه های زندگی سالم بیش از همهچیز سلامت جسمانی در دید دیگران قرار دارد و خوشبختانه بیشتر موردتوجه است. برای حفظ سلامت جسمانی عواملی مانند تغذیه مناسب، خواب کافی در شبانهروز، ورزش مداوم، عدم مصرف سیگار و قلیان، پرهیز از پرخوری و نداشتن اضافهوزن بسیار کارا هستند.
اگر فرد بتواند سلامت جسمانی خود را حفظ نماید، با تسلط بر اوضاع زندگی خود با کسب اطلاعات و آموزش در سایر عرصهها نیز موفقیت به دست خواهد آورد.
سلامت و بهداشت روان:
در این حوزه که زیاد به دید افراد نمیآید یک نیروی مخفی پیشران برای تمام زمینههاست. به کمک نیروی ایمان و پالایش ذهنی و روانی انگیزههای مثبت برای زندگی سالم وجود خواهد داشت و شخص احساس پوچی و بیهودگی نمیکند. هر چه بیشتر به مسائل معنوی توجه شود و پایههای ایمانی در فرد و جامعه مستحکمتر باشد، نتایج آن به تمام مسائل منتشر خواهد شد و در تصمیمگیریهای شخص باایمان مؤثر خواهد بود.
برعکس اگر پایههای ایمانی سست باشد و نقطه اتکای معنوی و روانی وجود نداشته باشد، ممکن است اعمال پرخطر بیشتر شود و خسارات ناشی از آن نیز گریبان گیر فرد شود.
تعیین اهداف زندگی و سلامتی:
اهداف بلندمدت:
یک هدف بلندمدت چیزی نیست که به یکباره عملی شود. این نوع هدف به شما انگیزه داده و در زمان تکمیل، به شما نشان میدهد که برای رسیدن به این هدف چه مسیری را طی کردهاید. این هدفی است که معمولاً باید در بازهای 6 ماهه یا یک ساله به آن دست یابید.
یک هدف بلندمدت میتواند سه بار پیادهروی یک ساعته در طول هفته باشد. برای استمرار در این مسیر، به این فکر کنید که با رسیدن به این هدف چقدر احساس غرور خواهید کرد.
وقتی به هدف بلندمدت خود برسید، میتوانید با تعیین اهداف جدید روحیه خود را حفظ کنید. به کمک اهداف، میتوانید به هرجا که میخواهید برسید!
یادتان باشد که اهدافتان را بنویسید. شاید اهدافتن تغییر کنند اما شما باید اهداف خود را ثبت کنید. نوشتن اهداف روشی فوقالعاده برای شروع برنامههایتان برای بهبود سلامتتان است.
اهداف کوتاه مدت:
اهداف کوتاه مدت به شما در رسیدن به اهداف بلندمدت کمک میکند. این اهداف باعث میشود هر روز در مسیر صحیح پیش بروید. معمولاً این اهداف به شکلی است که ظرف یک روز یا یک هفته به آنها دست مییابید.
برای مثال میتوان به استفاده از پله در محل کار، یا یک پیادهروی 10 دقیقهای در هر هفته و افزایش آن تا سه بار در هفته است. انجام اهداف کوتاه مدت ساده بوده و موجب رشد مداوم شما میشوند.
روش هایی برای رسیدن به سبک زندگی سالم:
1-خود را در معرض رفتارهای پرخطر قرار ندهید. بیدلیل خود را به خطر انداختن، هم برای جسم و هم برای ذهن انسان خطرناک بوده و میتواند عواقب طولانی مدت و مخربی داشته باشد. رفتارها و الگوهای پرخطر، میتواند خبر از مشکلات عمیق روانی دهد که در این صورت لازم است با یک فرد حرفهای یا یک روانشناس متخصص مشکلات خود را در میان گذاشته و از آنها کمک طلب کنید. هدف خود را برای رسیدن به موفقیتهای زیر تنظیم کنید:
- ترک سیگار
- ترک اعتیاد
- ترک مشروبات الکلی
- ترک روابط جنسی پر خطر
- ترک هر نوع رفتار پرخطری که به سلامتی شما صدمه میزند.
2-خوب غذا بخورید. یک صبحانه سبک و طبیعی، زمانی که با یک میان وعده مناسب ترکیب شود، انرژی لازم برای شروع روز شما را تأمین کرده و شما را تا زمان ناهار سرحال نگاه میدارد. زمان مناسب برای خوردن یک شام سالم که راحت هضم شود، بسته به کار و تحصیل شما، میتواند بین ساعت ۵ تا ۸ شب باشد. بهتر است از خوردن غذاهای سنگین در آخر شب خودداری کنید، به علت اینکه این غذاها شما را از کالریهای اضافی سرشار کرده و مزاحم خوابیدن شما میشوند. زمانی که یک برنامه غذایی سالم ایجاد شد، بدن شما احساس راحتی بیشتری میکند. به خاطر داشته باشید که همه چربیها برای شما بد نیستند. روغنهای خوب را میتوانید در روغنهای دریایی همانند روغن ماهی تون و قزلآلا، آووکادو، دانههای روغنی و روغن زیتون بیابید. این روغنها برای ایجاد یک رژیم متعادل ضروری میباشند.
- پخت غذاها را یاد بگیرید. پختن غذاهای خودتان، نه تنها میتواند تجربهای عالی باشد تا دستورهای غذایی مختلف را تجربه کنید، بلکه به طور همزمان باعث صرفه جویی در هزینه های شما نیز می شود.
- یک غذای پر فیبر، میتواند سطح کلسترول خون شما را پایین آورده، به سلامت سیستم ایمنی شما کمک کرده، قند خون را کنترل کرده و باعث شود شما کمتر غذا بخورید. میزان پیشنهادی فیبر در روز، ۳۰ گرم برای مردها و ۲۱ گرم برای زنها است. بعد از سن ۵۰، این مقدار به ۳۸ برای مردها و ۲۵ برای زنها تغییر میکند. از منابع عالی فیبر میتوان میوهها و سبزیها (با پوست)، غلات کامل، و بنشن را نام برد.
- میزان مصرف آنتیاکسیدان های مبارزه کننده با رادیکالهای آزاد که عامل ایجاد سرطان، بیماری قلبی، تصلب شریان و بیماریهای دیگر میباشند را افزایش دهید.
4- سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. برای کسی که همیشه با خستگی، سرماخوردگی، عفونت و هر نوع سیستم ایمنی ضعیف مبارزه میکند، حفظ عادتهای سالم و پر انرژی سخت خواهد بود.
5- کیفیت خواب خود را افزایش دهید. زمانی که شما میخوابید، بدن شما سلولهایی تولید میکند که با عفونتها، التهابها و فشارهای روانی مقابله میکنند، به همین دلیل افرادی که کیفیت خواب پایینی دارند یا خیلی کم میخوابند، نه تنها بیشتر در معرض بیماریهای مختلف قرار میگیرند، بلکه زمان خلاص شدن از بیماریها نیز در آنها بیشتر است. بعلاوه، مطالعات نشان داده است افرادی که در شبانهروز ۴ ساعت میخوابند، از افرادی که ۸ ساعت میخوابند ۵۰۰ کالری بیشتر مصرف میکنند.
هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.
مطالب مرتبط :
کلید زندگی سالم، مصرف صبحانه کامل است