دلایل بد اخلاقی و روش های درمان آن

برای هر انسانی پیش آمده است که در زمان هایی از زندگی خود، عصبانی شده باشد و نتوانسته باشد که خشم خود را کنترل کند. این عصبانیت ها در دوران نوجوانی بیشتر بوده است. زیرا در این دوران، هورمون ها افزایش می یابد و نوجوان زودرنج و بدخو می شود.

با وجود این، خلق‌وخوی بد همیشگی برای شما و اطرافیان‌تان سالم نیستند. و گهگاه، وقتی به ماندن در یک خلقیات بد عادت می‌کنید، ترک این عادت دشوار می‌شود.

 

چه عاملی موجب بروز خلقیات بد می‌شود؟

در خیلی از نوجوانان، مقابله با فشار مدرسه و تغییرات روزانه خلقیات بد را به دنبال دارد. چنانچه یک دختر می‌گوید:”والدینم از من انتظار دارند تا نمرات فوق‌العاده‌ای بگیرم وعملکرد خوبی در ورزش داشته‌ باشم و من می‌خواهم خوب به نظر برسم و محبوب باشم. انجام هر روز همه این کارها کار دشواری است.”

با وجود این‌، کامل بودن دشوار است، چون انسان‌ها کامل نیستند! اغلب نوجوانان درحالیکه هنوز احساس می‌کنند به خانواده خود وابسته هستند، می‌خواهند مستقل باشند. آنها دوست دارند با آنها مانند بزرگسالان رفتار شود، ولی هنوز در برخی مواقع احساسی مانند کودکان کوچک دارند. نوجوانان در حالت گذار بین کودکی و بزرگسالی هستند، و تمام این تغییرات و مسئولیت‌های جدید اغلب گرفتارکننده هستند. حتماً، این یک زمان هیجان‌انگیز است، اما احساسات تنهایی و ترس نیز شاید در این دوران وجود داشته باشد.

علت دیگر تغییرات خلق‌وخو در میان نوجوانان، بلوغ است. نه تنها هورمون‌هایی که اثرگذاری آنها در زمان بلوغ شروع می‌شود موجب تغییرات فیزیکی باورنکردنی می‌شوند، بلکه آنها خواه یا ناخواه می‌توانند تغییراتی را در خلق‌وخو به وجود آورند. این تغییرات خلقی می‌توانند هم برای نوجوانان و هم برای تمام اطرافیان آنها مبهم و ترسناک باشند.
تقریباً تمام افراد در حین سال‌های نوجوانی تغییرات خلقی را تجربه می‌کنند. اما باید توجه داشت که آیا این تندخویی، یک زودرنجی موقتی است یا یک افسردگی کامل.

 

 

دلایل بد اخلاقی و روش های درمان آن

 

 

در چه زمان‌هایی فقط یک بدخویی موقتی نیست؟

اگر شما دوره‌های طولانی از زودرنجی یا دمدمی بودن، احساس یأس یا کسلی شدید را تجربه می‌کنید، این مسائل را با پزشک خود مطرح کنید. گهگاه، علائم یک اختلال خلقی جدی‌تر به نام افسردگی در شما وجود دارند.
افسردگی خیلی بیشتر از یک احساس اندوه یا بی‌حالی است. این بیماری می‌تواند خشم بیش‌ازحد، زودرنجی، بی‌علاقگی و حتی خودکشی را به دنبال داشته باشد. پس برای دریافت کمک درنگ نکنید. با یک متخصص آموزش‌‌‌دیده یا مشاور یا پزشک خود صحبت کنید، کسیکه بتواند در غلبه بر احساسات و برگشت به مسیر عادی زندگی شما را یاری کند. اگر افکار خودکشی به سراغ شما می‌آید با یکی از نزدیکان خود در تماس باشید یا برای دریافت کمک با مرکز ملی جلوگیری از خودکشی تماس بگیرید.

 

 

درمان بد اخلاقی‌های زنانه با عشق:

هر مردی اگر هنر عاشقی را بیاموزد و مهارت استفاده از کلمات عاشقانه را به دست آورد می تواند همسرش را به لحاظ عاطفی به خود وابسته کند و از این طریق راه را بر بسیاری از تنشهای خانوادگی ببندد. این چیزی است که شاه کلیدش به دست مردان است. اما متاسفانه بسیاری از مردان در روابط عاطفی خود از گفتن جملات کوتاه و آرام دریغ می کنند تا مجبور باشند برای مطیع کردن همسرشان صدها جمله را با فریاد بگویند.

گاهی تاثیر کلمات عاشقانه و توجه کردن های عاطفی ،آنقدر زیاد است که مثل یک معجزه حالو هوای خانه را تغییر می دهد.

 

 

دلایل بد اخلاقی و روش های درمان آن

 

 

درمان عصبانیت:

أ) انسان از راه مراقبت و مواظبت بر احوال خویش نباید بگذارد تنور آتش غضب روشن گردد.
هر کسی از وضع و حالات خویش آگاه است و می داند از چه حرف ها، کارها و برخوردهایی ناراحت و عصبانی می شود. سعی کند در چنین صحنه هایی وارد نشود.

ب) اگر وارد محیط تحریک کننده شد، به مجرد روشن شدن کبریت خشم، از آن محل خارج شود.

پ) اگر نمی تواند از آن محل خارج شود، تغییر وضع دهد، مثلاً اگر نشسته است، بایستد یا بخوابد. اگر ایستاده است بنشیند، یا خود را به کاری مشغول نماید، یا به ذکر خدا بپردازد. شستن سر و صورت با آب سرد موجب فرو نشستن خشم می گردد.

اگر فردی که بر او غضب کرده اید، از خویشاوندان شما باشد، نزدیک او بروید و او را در آغوش بگیرید. امام باقر(ع) می فرماید: “أیّما رجل غضب علی ذی رحمٍ، فلیدن منه فلیمسّه، فانّ الرحم إذا مسّت سکنت؛ وقتی دو خویشاوند همدیگر را در آغوش گرفتند، آتش غضب فرو می نشیند”.

 

 

روش های تقویت بردباری و صبر:

برای تقویت بردباری باید طبق برنامه‏ای جدی به تقویت اراده خود بپردازید . همواره سعی کنید برخود مسلط باشید. در این‌‌باره راه های مختلفی وجود دارد، ولی مهم آن است که در راه درمان آن کاملاً جدی باشید و آنچه را پیشنهاد می‏شود، بدون کم ترین کاستی به اجرا گذارید:
1. کاملاً به خود مطمئن باشید که می‏توانید روحیه خود را تغییر دهید، ولی برای نتیجه گیری عجول نباشید، بلکه با خود فکر کنید باید حداقل یک سال بر رفتارهای خود کار کنید. اگر چنین نمودید ،حتماً پس از آن، دگرگونی رفتاری خواهید داشت.
2. از حساسیت بیش از حد در هر زمینه بپرهیزید.
3. همواره در هر مسأله‏ای ابتدا از دیگران انتظار بدترین برخورد را داشته باشید و خود را برای پذیرش آن آماده کنید. این مسئله باعث می‏شود برخوردهای بهتر از مورد انتظار در شما ایجاد خوشنودی نماید. در حالی که اگر همیشه انتظار برخورد خوب داشته باشید، چه بسا نتیجه عکس خواهید گرفت.
4. با خود شرط کنید که هیچ گاه و در هیچ وضعی برخورد تند نداشته باشید . اگر ناگهان از شما برخورد تندی سر زد، خود را جریمه کنید؛

 

 

 

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

مطالب مرتبط :

منشا پرخاشگری و بد اخلاقی والدین کجاست؟

دلیل بداخلاقی تان اینجاست!